Az agy teljesítményének növelése táplálékokkal

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Az agy teljesítményének növelése táplálékokkal

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2022.02.27. 15:52

AZ AGY TELJESÍTMÉNYÉNEK NÖVELÉSE TÁPLÁLÉKOKKAL

Az agy teljesítményét természetes módon is lehet növelni. Erre különféle módszerek léteznek, de egyes táplálékok is elősegíthetik az agy teljesítményének fokozását. A zenehallgatás például csökkenti a stresszt, de nagyon jó hatással van az agy működésére az olvasás, az írás, és egyes ételek is, mint a zeller, a dió, a virágpor, a répa, a banán, a kurkuma, a spenót vagy az étcsokoládé.[/i][/b]

A tápanyagok megfelelő kombinációja védelmet jelenthet az agyi károsodásoktól szemben, és ezek még javíthatják is a kognitív funkciókat. A RENDSZERES TESTMOZGÁS növeli a fizikai és a szellemi teljesítményt. A felszabaduló endorfinok boldoggá tesznek, a testmozgás pozitívan hat a vér áramlására és az energiaszintet is megnöveli.

A TEST MEGFELELŐ HIDRATÁCIÓJA elősegíti a megfelelő anyagcserét, jó hatással van a sejtek és a szervek, illetve szervrendszerek működésére, ez pedig lehetővé teszi azt, hogy agyunk teljes kapacitással működjön. Amikor nem iszunk elegendő folyadékot, úgy a kognitív funkcióink is jelentősen lecsökkenhetnek.
A ZELLER luteolint tartalmaz, egy olyan vegyületet, ami csökkenti a neurodegeneráció kialakulásának kockázatát, ezen kívül segít lecsökkenteni és megakadályozni a gyulladást okozó citokinek termelődését az agyban, ami szorosan kapcsolódik az emlékezet jelentős lecsökkenéséhez.
A BANÁNT az agy táplálékának is nevezik, mivel gazdag forrása a káliumnak, melyről pedig köztudott, hogy értágító hatással rendelkezik. A kálium csökkenti az erek megterhelését és növeli a vér áramlását, ez pedig az agy oxigénellátását növeli meg.

A SPENÓT nagy mennyiségben tartalmaz nitrátokat, valamint alapvető tápanyagokat és antioxidánsokat, amelyek védelmet jelentenek a szabad gyökökkel szemben, amelyek legfőbb okai a tumorok kialakulásának.
A VIRÁGPOR tele van értékes fehérjékkel és aminosavakkal, amelyek növelik a kitartást és az agy kapacitására is kedvező hatást gyakorolnak, nem beszélve a mentális energiáról, amelyet egész nap biztosítani tud.
A CÉKLA magas nitráttartalommal bír. Ez a vegyület csökkenti a gyulladás szintjét a szervezetben, részt vesz az erek megerősítésében, illetve elősegíti az agy vérellátását, ami pozitívan hat az agyi funkciókra.
A KURKUMA egyik aktív összetevője a kurkumin, amely növeli a memóriát és a kognitív képességeket, emellett csökkenti a gyulladást, ami megakadályozhatja a súlyos betegségek és szövődmények kialakulását. (Forrás: gyogyszernekul.com)

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég