NEM CSAK SM BETEGEKNEK

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.10.14. 14:12

10 növény alapú természetes szer, amit az orvos nem ajánl, pedig kiválthatná a gyógyszereidet

Sok olyan növényi alapú gyógyszer van, melyek körülvesznek bennünket, mégsem ismerjük fel a benne rejlő potenciát. Tudtad például, hogy a hátsó udvarban található pitypang segít a májproblémák gyógyításában és a vérnyomás csökkentésében? Sajnos, ma még csak igen kevés orvos kínál betegének alternatívát egyes gyógyszerek helyett, holott a homeopátiás gyógyítás mellett ez egy másik lehetséges alternatíva arra, hogy kevesebb gyógyszerrel mérgezzük magunkat. Íme néhány alternatíva, amit kipróbálhatsz gyógyszerek helyett.

Kurkuma - Helyettesíteni tudná : a nem szteroid gyulladáscsökkentő szereket.
A kurkuma, az egyik a legjobb természetes gyulladáscsökkentő, segít enyhíteni a fájdalmat és duzzanatokat. Már évszázadok óta használják olyan gyulladásos állapotok kezelésére, mint az arthritis, osteoarthritis és rheumatoid arthritis. A kurkuma egyik összetevője meggátolja a COX-2 enzim megnövekedését. (A COX-2 enzim alapállapotban alig mutatható ki, csak kóros folyamatok hatására keletkezik, és olyan anyagok termelését segíti elő, melyek gyulladást váltanak ki a sérülés helyén, fájdalomkeltő és erősítő hatásuk van, és emelik a test hőmérsékletét, azaz lázat okoznak.)

Pitypang Helyettesíteni tudná: azokat a gyógyszereket, melyek csonterősítésre szolgálnak, valamint kiválthatna jó néhány máj- és vérnyomás gyógyszert is
A pitypang levelei a legjobbak arra, hogy természetes módon lehessen erősíteni a csontokat és fogakat, valamint a máj méregtelenítésében is hatékonyan segít. Azt sem sokan tudják, hogy a pitypang a napi szükséges K-vitamin érték 535 %-át tudná biztosítani. A K-vitamin szükséges a csontsűrűséghez, és szükséges az osteocalcinhoz, mely csak K-vitamin jelenlétében kerül abba az aktív formába, mely hatékonyan szállítja és köti be a kalciumot a csontállományba, létrehozva ezzel a csontépítés, amely a csontépülést szabályozza. Emellett a pitypang felturbózza az emésztést és az epe áramlását, segít csökkenteni a vérnyomást, és enyhíti a menstruáció előtti folyadék-visszatartás.

Szőlő - Helyettesíteni tudná: a vérnyomás gyógyszereket és vízhajtókat.
A szőlő sokkal több, mint egy finom gyümölcs. A héja olyan jótékony anyagot tartalmaz (rezvertarolt – növényekben előforduló, nem flavonoid típusú, a polifenolok közé tartozó vegyület), mely csökkenti a vérnyomást, hipertóniát. Egy olyan természetes vízhajtó, mely segít a szervezetnek megszabadulni a felesleges nátriumtól (só) és víztől.

Citrom Helyettesíteni tudná: a vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket.
A citrom egy igen népszerű természetes gyógyszer, amely segít feloldódni az artériákban és a vénákban lévő a nyálkás lepedéket, és csökkenti a vérnyomást. Egy 2010-es tanulmányból kiderül, hogy a citromlé segít alacsonyabb szintre vinni az összkoleszterint, trigliceridet és alacsony sűrűségű lipoproteint („rossz” koleszterin) miközben növeli a magas sűrűségű lipoproteint („jó” koleszterin). Emellett serkenti a nyirokrendszer működését, a méreganyagok „átöblítését”, és segít megszabadulni azoktól a „zsírbetétektől”, amelyek hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához. Célszerű minden nap citromos vizet inni.

Koriander - Helyettesíteni tudná: számos méregtelenítésre használt gyógyszert.
A koriander híres a nehézfém-tisztító tulajdonságáról. Olyan természetes vegyület van benne, melyhez hozzátapadnak a mérgező fémek, így kilazulhatnak a szövetekből. A nehézfémek számos komoly egészségügyi problémát okozhatnak – beleértve a rákot, szívbetegséget, agyi károsodást, vese- és tüdőbetegséget, csontritkulást. A koriander a szív- és érrendszeri károsodást is megakadályozza, cukorbetegség elleni is alkalmazható, erős antioxidáns, és az alvás minőségét is képes javítani.

Vízitorma Helyettesíteni tudná: a légúti fertőzésekre használt gyógyszereket.
Ha újra és újra nehézlégzéstől, hörghuruttól, illetve köhögéstől szenvedsz, a vízitorma lehet a kedvenc gyógynövényed. Természetes gyulladáscsökkentő, kitisztítja a légutakat. Ez a nagy teljesítményű kis növény tisztítja a vért, serkenti a nyirokrendszer működését, valamint hozzájárul az általános jó közérzet kialakulásához, megőrzéséhez.

Gyömbér Helyettesíteni tudná: a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket, a fájdalomcsillapítókat és a hangulatingadozásra szedett szereket, valamint a reggeli rosszullétre kapott gyógyszereket
A gyömbér is egy igen hatékony gyulladáscsökkentő zöldség, amely segít enyhíteni a PMS tüneteit, és serkenti a vérkeringést. A benne lévő gyulladáscsökkentő vegyületek segítenek enyhíteni az ízületi fájdalmakat, és a fájdalmas menstruációs görcsöket. Reggeli rosszullétnél is hatékony segítség: reggelente gyömbér teát elkortyolgatva jelentősen javulnak, vagy megszűnnek a tünetek.

Uborka, zeller - Helyettesíteni tudná: a vizelethajtó gyógyszereket.
Uborka és a zeller is erős vizelethajtó. Ez a két zöldség segíti a szervezetet megszabadulni a felesleges nátriumtól (sok embernél ez a fő ok a magas vérnyomásra). És ha ez még nem lenne elég, az uborka magas szilícium-dioxid tartalma megszépíti a hajat, a bőrt és a körmöket.

Fokhagyma - Helyettesíteni tudná: az egyes antibiotikumokat.
A fokhagyma a legerősebb antibiotikum. A legtöbb antibiotikum sajnos a jó baktériumokat is „megtépázza” a szervezetünkben, ezért szükséges velük probiotikus szerek alkalmazása. A fokhagyma azonban csak a rossz baktériumokat likvidálja. A benne található diallil-szulfid pedig 100-shzor hatékonyabb, mint a két legnépszerűbb antibiotikum a bélrendszeri fertőzések elleni küzdelemben.

Cékla - Helyettesíteni tudná : a vaspótló készítményeket és vérnyomás gyógyszereket.
A cékla az egyik legjobb élelmiszer, mely segít a szervezet „vasraktárainak” feltöltését. Magas vastartalma segít életre kelteni a vörös vérsejteket, melyek a test friss oxigén-ellátásáért felelősek. Emellett a cékla egy olyan aminosavat is tartalmaz (betodin), mely segíti feloldódni az artériákban lévő szervetlen kalciumot, csökkenteni a vérnyomást, és az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát, serkenti a nyirokrendszer működését. (Forrás: BlikkRúzs)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.10.06. 15:18

Ezeket a teákat idd ősszel!

A fák ledobják lombkoronájukat, egyre rövidülnek a nappalok, az időjárás pedig egyre borongósabbá válik. Ez mind azt jelenti, hogy megérkezett az ősz – ami sajnos hozza magával a nátha és influenzaszezont, az őszi fáradtságot, és a szezonális depressziót is. Ahelyett, hogy ilyenkor egyből a gyógyszerekért nyúlnánk, érdemes kipróbálni a természet patikája által nyújtott lehetőségeket. Az egészséget védő, gyógynövényekből készült teák listája szinte végtelen! Hogy milyen gyógytea keveréket mikor érdemes fogyasztani, azt az alábbi összeállításból megtudhatod.

Immunerősítő tea: A fekete bodza termését már évszázadok óta használja a népi gyógyászat láz, meghűlés esetén. A csipkebogyó talán kevésbé ismert immunerősítő, pedig a C-vitamin tartalma 40-szer nagyobb, mint egy citromnak.
• 1 rész szárított fekete bodza
• 1 rész csipkebogyó
• ¼ rész fahéj
• ¼ rész gyömbérgyökér

Fejfájás elleni tea:Ez a tea enyhíti a fejfájást, feszültségoldó, közérzetjavító, és még a nyugodtabb alvásban is segíthet.
• 1 rész bazsalikomlevél
• 1 rész citromfű
• ¼ rész kamilla
• ¼ rész levendula

Torokfájás elleni tea: Ha ezt a toroknyugtató teát még hatásosabbá szeretnéd tenni, akkor turbózd fel méz és citromlé hozzáadásával! Sőt, még egy csipetnyi cayenne borsot is tehetsz bele, ami elősegíti a légutak tisztítását.
• 1 rész zsálya levél
• ½ rész édesgyökér vagy csúszós szilfa
• ¼ rész fahéj
• ¼ rész gyömbérgyökér

Emésztést segítő tea: Ez a tea emésztési zavarok, hányinger, gyomorégés esetén ideális választás.
• 1 rész citromfű
• 1 rész kamilla
• 1 rész borsmenta levél
• ½ rész kaporlevél és mag

Köhögés elleni tea:Az ökörfarkkórót régóta használják a légúti, köhögéssel járó panaszok kezelésére. Görcsoldó és köptető hatással bír. Adj még egy kis mézet ehhez a teához, és mondj búcsút a köhögésnek!
• 1 rész kamilla
• 1 rész fehérmályva levél és virág
• 1 rész ökörfarkkóró levél

Hangulatjavító tea:-Ősszel sok embert utolér a szezonális depresszió, amit ráadásul még a megfázások és az influenza is tetéznek. Ilyenkor segíthet ez a tea, ami igazi gyógyír a szomorúság ellen!
*• 2 rész orbáncfű
• 1 rész zabszalma
• 1 rész citromfű
• 1 rész fodormenta

Lázcsillapító tea: -Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott ez a tea láz esetén. Segít a hőemelkedést csökkenteni és felgyorsíthatja a gyógyulást.
• 1 rész macskagyökér
• 1 rész bodzavirág
• 1 rész fodormenta levél

Bármelyik teát édesítheted Stevia levéllel vagy éppen mézzel – ez utóbbinak tudományosan is bizonyított a megfázás tüneteire gyakorolt jótékony hatása! Természetesen egyik recept sincs kőbe vésve, és kedved, ízlésed, illetve lehetőségeid szerint változtathatsz rajtuk! (Forrás: netamin.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.09.28. 15:11

Őszi-téli immunerősítés természetes módszerekkel

Az ősz beköszöntével egyre nagyobb számban megjelenő felső légúti megbetegedések ellen a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) az immunrendszer erősítésével védekezik. Ezt támogatja többek között a száraz tüdő megelőzése, a hosszú ideig főzött hús- és hallevesek, a fehér húsú és a savanyú gyümölcsök és a lehetőség szerint lenge öltözék – árulja el dr. Chen Zhen, a Dr. Chen Patika vezetője, a Chi-Huang (Dr. Chen Patika) TCM Medical Center alapítója.

Ősszel a leggyakoribbak a felső légúti panaszok és a köhögés, amely a tüdő szárazságára utalhat. Ha nem készülünk fel tudatosan a gyors környezeti változásokra, könnyen megbetegedhetünk. A száraz tüdő komolyabb betegségek „előszobája” lehet, ami főként a gyengébb immunrendszerűekre (idősekre, gyerekekre, krónikus betegekre) jelenthet veszélyt. Ezt megelőzendő fehér húsú gyümölcsök és zöldségfélék, például körte, jégretek, sárgadinnye, fehér szőlő, uborka, patisszon és cukkini fogyasztása javasolt ebben az időszakban.

A HKO szerint az őszi immunerősítés fontos eszköze a ]megfelelő fehérjebevitel, például jó minőségű fehérjéket tartalmazó alapanyagokból készült levesek (tyúkhúsleves, marhalábszár-leves, halleves) fogyasztása. Ezek egyéb hasznos összetevőkkel még gazdagabbá tehetők, ilyen például a shiitake gomba, a gyömbér vagy a hagyma. Javasolt hosszú ideig főzni a levest, hiszen így az értékes proteinek és aminosavak nagyobb mennyiségben oldódnak ki,amelyeket az idős szervezet ebben a formában könnyebben tud hasznosítani. A C-vitamin jelentősége a HKO-ban is elismert, ezért immunerősítő hatása miatt minél több C-vitaminban gazdag gyümölcs (citrusfélék, csipkebogyó, kivi stb.) és zöldség (paprika, savanyú káposzta stb.) vagy kiegészítésként hosszan felszívódó C-vitamin-tartalmú készítmény fogyasztása ajánlott.
Az őszi időszakra fogyókúra időzítése csak akkor javasolt, ha immunrendszerünk megfelelően működik, viszont a méregtelenítésre érdemes időt szakítanunk. A méz nagyszerűen elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből, kiváló „tehermentesítők” még a fafülgomba, a shiitake gomba, a fokhagyma, a sárgarépa, az alga és a galagonya.

A HKO szerint este 8 után érdemes tudatosan felkészülni a pihenésre. Javasolt nyugtató zenét hallgatni, a komoly, nehéz beszélgetéseket reggelre halasztani, könnyű vacsorát fogyasztani, egészséges italokat inni, és savanyú gyümölcsöket (galagonyát, jujubát, narancsot) enni, amelyek hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez, ezáltal a pihentető alváshoz. Mivel a hideg ételek energiát vonnak el a szervezettől, ezért kerülendők az esti időszakban. Ősszel érdemes korábban lefeküdni, reggel korábban felkelni, és többet mozogni szabad levegőn. Ha mély légzőgyakorlatokat végzünk a szabadban, a friss, oxigéndús levegő tisztítja a tüdőnket. A túlzott mértékű izzadás azonban hűvös időben már kerülendő, mivel az pont a tüdőre káros, és könnyen megfázást okozhat.

A HKO azt vallja, hogy tavasszal minél később szabaduljunk meg a meleg ruházattól, ősszel pedig a lehetőségekhez képest későn öltözzünk be, fokozatosan szoktatva testünket a hűvösebb időhöz, így támogatva immunrendszerünk megfelelő működését. További hasznos tanácsokat, szezonális praktikákat olvashat dr. Chen Zhen A gyógyító kínai konyha és Gyógynövények a hagyományos kínai orvoslásban című könyvében. (Forrás: drchenpatika.com)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.09.03. 14:11

NE ÖLD MEG MAGAD! NE EGYÉL BIFIDUSZOS JOGHURTOT!

Ne vedd, ne edd! Egészséges, könnyű és finom. Így kínálják azokat a magyar boltokban kapható gyümölcsjoghurtokat a hazai piacon, amelyekről megdöbbentő megállapításokat tett a napokban a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Ezeknek a termékeknek egy jelentős részében állításuk szerint ló- és marhacsontból, illetve állati kötőszövetekből származó zselatint, továbbá egy élősködő tetűfaj nőstényének porítmányából kivont színezéket találtak a környezetvédők. A diétás joghurtként árult finomságok pedig a zöldek vizsgálata szerint tele vannak cukorral. Az egyik forgalmazó által felkért Tej Terméktanács későbbre ígért választ a kritikákra.

Egészséges gyümölcsjoghurtok? Lerántották a leplet!
Gyümölcsjoghurtokat vizsgált a Tudatos Vásárlók Egyesülete. nem mindegyik az, aminek látszik! A hazai boltokban kapható gyümölcsjoghurtokat és gyártóikat egyaránt mérlegre tette a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) legutóbbi vizsgálatában. A joghurtot egészséges termékként tartja számon a közfelfogás, főleg, miután a reklámok szerint kalciumban és fehérjében gazdag, segíti az emésztést, vagy épp a fogyókúrázóknak ajánlott. Tényleg ilyen egészséges, tényleg ilyen jó? A Tudatos Vásárlók Egyesülete tesztjében összesen 15 gyümölcsjoghurtot vagy „annak látszó élelmiszert" értékelt. A vezető piaci márkák közül 13 gyümölcsjoghurt, egy gyümölcs ízű joghurt („Könnyű és finom") és egy tejtermék (Danonino) került a TVE nagyítója alá. Az Egyesület három bio minősítésű és négy fogyókúrázóknak szánt terméket vont be a vizsgálatba. A termékeket a TVE összesen 11 (környezetvédelmi, táplálkozástani és fogyasztóvédelmi) szempont alapján értékelte. A szempontok között szerepelt többek között, hogy a termék tartalmaz-e aromát, édesítőszert, élőflórát, mekkora a cukortartalma, feltüntették-e rajta a tápértéket, milyen messziről szállítják, milyen a csomagolása.

A Tudatos Vásárlók szempontjai alapján első helyen a Zöldfarm biojoghurt, második helyen a Cserpes Műhely joghurtja, harmadik helyen pedig a német Andechser Natur biojoghurt végzett. A vizsgált termékek közül a TVE szerint a legkevésbé szerencsés választás a Jogobella light és a Müller 0,1%-os joghurtja, illetve a Seraph 0,1% gyümölcsjoghurt és a Danonino tejtermék. Mivel a joghurt a fogyókúrázók kedvelt terméke, a termékek szénhidrát-tartalmát laboratóriumi vizsgálattal mérette be a TVE. Különösebb szabálytalanságot nem találtak, s bár négy terméken nem feltüntették fel a szénhidrát-tartalmat, a többi esetében a mért eredmények a csomagoláson feltüntetettnél alacsonyabbak voltak. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy 100 g, tehát nem egész egy pohár termékben átlagosan másfél teáskanál cukornak megfelelő szénhidrát található.Különösen szemet szúró a Müller 0,1% „diétás" joghurt, amely 2,1 teáskanálnyi cukrot tartalmaz. Mindezek alapján ezek a termékek inkább az édességek közé illenek, s kevésbé az egészséges élelmiszerek közé. Emellett a reklámokban azt sem szeretik felsorolni, hányféle vitatott hatású élelmiszer-adalékanyag (így több esetben kármin vagy aszpartám) kerül még a joghurtos pohárba az alapanyagokkal együtt. Érdemes tehát tanulmányozni kedvenc joghurtjaink címkéit.

A legtöbb hulladékot termelő csomagolása a Danonino tejkészítménynek volt. Azon túl, hogy 50 grammonként külön dínómintás dombornyomású pohárban árulják a terméket, még a gyerekeket célzó, fogyasztásösztönző állatfigurás (sorozat!) műanyag jégkrémes pálcika is található a csomaghoz ragasztva. Külön műanyagba csomagolva. Fogyasztóvédelmi szempontból egy csomagolás volt félrevezető: a Jogobella light joghurt fél centis talpazaton áll, így a polcon nagyobbnak tűnik a pohár térfogata, mint amekkora valójában. A teszt során fény derült még arra is, hogy - számos pirosas színű gyümölcsjoghurtban (pl. Müller 0,1%, Kyr, Milli, Activia, Könnyű és Finom) előfordul az E120-szal jelölt kármin nevű színezék. Ez az anyag, amelyet a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki, allergiás reakciókat válthat ki.- a gyümölcsjoghurtokban található gyümölcsöket hozzáadás előtt hőkezelik, így azok aroma- és vitamintartalma lecsökken. - a sok gyümölcsjoghurtban megtalálható zselatin a húsipar és a bőrgyártás melléktermékeként, a szarvasmarha és a ló csontjából, illetve kötőszövetéből előállított anyag. A teszt részletes eredményei A Tudatos Vásárlók szempontjai alapján a legjobb, legetikusabb márka a Varga bio, a Zöldfarm bio és a Virágoskút lett.

Az etikus, felelős gyümölcsjoghurt-gyártók rangsorában a legkevesebb pontot a Friesland (Milli, Oké!), a Danone és a Zott (Jogobella, Früchtegut) kapta. A teljes cégrangsor Tudatos Vásárlók Egyesülete Én is ettem Egészséges, de csak a reklám szerint A Foodwatch német fogyasztóvédelmi szervezet folyamatosan górcső alá veszi azokat a termékeket, melyeket félrevezető szlogenekkel reklámoznak. Az emberek jóhiszeműen abban a tudatban fogyasztják például az Actíviát vagy a Kinder tejszeletet, hogy ezzel tesznek valamit az egészségükért. A magasabb ár pedig inkább meggyőző erővel bír, hiszen azt gondolják sokan, a jótékony és valós hatás miatt emelkedik ki a többi közül árban is. Második helyezett a Danone Actívia lett. A Danone termékét mindenki ismeri, sőt még azt a bizonyos kimondhatatlan nevű baktériumot, a bifidus actiregularist is többé-kevésbé minden televízió néző megtanulta már, ami minden reklámszpotban mintegy varázsszóként hangzik el.

A Danone reklámjai, reklámarcai azt sugallják, hogy egy egészséges, magára valamit is adó nőnek, ezt kell ennie. A reklámkampány elismerésre méltó, hiszen annyira képes beszuggerálni a vásárlókba a csodatévő hatást, hogy még azok is ezt veszik le a polcról, akik nehezen engedhetik meg maguknak. A valóság pedig nem ilyen barátságos. Az Actívia sokkal többe kerül, mint egy sima natúr joghurt, hatása mégsem jobb egy fokkal sem. Semmiféle emésztési zavart nem képes gyógyítani, sem pedig megelőzni jobban, mint a hagyományos társai. A vásárlók pusztán ezt a hatalmas marketingkampányt kénytelenek megfizetni és nem a benne rejlő csodát. Az e gészséges étkezéshez senkinek nincs szüksége Actíviára.

Brit és amerikai tudósok egymástól függetlenül jutottak arra az eredményre, hogy a Danone termékeiben található Bifidusz eszenzisz függőséget okoz. Négy hét folyamatos fogyasztás után a Bifiduszos joghurt elhagyása - főleg a gyermekekre, öregkorúakra és legyengült szervezetűekre nézve- akár halálos eredménnyel is járhat. Először egy baltimore-i gyermekorvos figyelt fel arra, hogy hirtelen sok kis betege lett. Először influenzára gyanakodott, de később a gyermekek hallucinálni kezdtek, depresszióba estek, elvonási tünetekkel küzdöttek. Sok kutatás után derítette csak ki, hogy egy franciaországi fuvarossztrájk miatt a Bifiduszos joghurtot szállító kamionok nem jutottak el időben a baltimore-i boltokba. Így jutott eszébe, hogy alighanem a Bifiduszos joghurt, illetve annak hiánya lehet a baj okozója. A National Healthcare kutatói patkánykísérletek során kizárólag Bifiduszos joghurtot etettek az egerekkel. Amikor a joghurt adagolását teljesen abbahagyták, az egerek idővel láthatóan egyre idegesebbek lettek, kis mancsukat könyörögve nyújtogatták a Bifiduszos tálka felé. Négy hét után már egy patkány sem volt közülük életben.

EZ BIZONYÍTÉK arra, hogy nemcsak a cigaretta- és kólagyárak, hanem már a tejipar is függőség létrehozásával kényszerít bennünket az ő termékeinek fogyasztására! Azt is bebizonyították, hogy a Bifiduszt E3423-mal, E314-gyel és E666-tal stabilizálják és színezik, mert egyébként csak marhavérből és -nyálból készített táptalajon lehet tenyészteni! EZEK TÉNYEK! És nem csak Amerikában! Jakupcsek Gabriella a reklámban szájába vesz ugyan egy kanál Bifiduszos joghurtot, DE NEM LÁTSZIK, HOGY azt le is NYELI! Azt már bezzeg nem mutatták, ahogy az "Ennyi!" elhangzásakor azonnal kiköpte az egészet! Bódi Szilvi is csak lóbálta a Bifiduszos kanalat. ŐK TUDJÁK! Mert elmondták nekik! Nagyon nagy botrány lett volna, ha Jakupcsek a Bifiduszhiány miatt összeesett volna a Milliomos adásában! NE ÖLD MEG MAGAD! NE EGYÉL BIFIDUSZOS JOGHURTOT! (Andre Lowoa, forrás: vitaminsziget.com)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.08.12. 09:55

(Ebből értettem meg, hogy az utóbbi időkben miért lettem koriander-rajongó- Ildikó)

5 természetes módszer a kollagéntermelés serkentésére

A kollagén az emberi testben legnagyobb arányban előforduló fehérje. Jelen van többek között az inakban, a zsírszövetekben, és az ínszalagokban is. A kollagén összetart, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. Nélkülözhetetlen a csontszerkezet erősen tartásához, de a bőr egészségére, frissességére, rugalmasságára is közvetlen hatással van.

Az egészséges kollagénszint tehát nagyon fontos, ám az életkorral csökken a természetes kollagéntermelés, arról nem is szólva, hogy egyéb tényezők (pl. napozás, dohányzás) is ronthatják. Szerencsére ez ellen lehet tenni. Érdekes módon a kollagéntermelés serkentése egyfajta dominóhatást vált ki: minél több kollagén van a szervezetünkben, annál többet tud a szervezet termelni, és fenntartani belőle. Olvass tovább, ha szeretnéd tudni, hogyan támogathatod kollagén-készleteid növelését!

1. Aloe vera: Az aloe vera gélt hosszú idők óta alkalmazzák égési sérülések enyhítésére, illetve sebek gyógyítására. Hatásosságát ezen a téren annak köszönheti, hogy a bőrre kenve, de akár szájon át szedve is képes serkenteni a kollagéntermelést.1 Az aloe verát alkalmazhatjuk közvetlenül a bőrre kenve, tiszta formában vagy akár valamilyen kozmetikum formájában is, aminek szerepel az összetevői között. Szájon át szedve is javítja a bőr minőségét, ezt már legalább egy tanulmány bizonyította.

2. C-vitaminban gazdag ételek: A C-vitamin kritikus fontosságú a hialuronsav szintéziséhez. A hialuronsav számos jótékony hatással rendelkezik, például gyorsítja a regenerációt és enyhíti az ízületi fájdalmakat. Megfelelő C-vitamin bevitel nélkül viszont a magas hialuronsav tartalmú ételek sem érnek sokat. Egy tanulmány szerint a hialuronsav segítheti a kollagén termelését az emberi szervezetben.3 A hialuronsav természetesen jelen van testünkben, de mennyisége csökken az életkor előrehaladtával. C-vitaminban és aminosavakban gazdag ételek fogyasztásával növelhető a bőr számára felbecsülhetetlen hialuronsav és kollagén szintje. C-vitaminban gazdag ételek pl.: narancs, kaliforniai paprika, fodros kel, kelbimbó, brokkoli és eper.

3. Ginzeng: A Panax ginzeng növény öregedésgátló hatásait már számos tudományos kutatás igazolta. 4 A ginzeng képes úgy beszívódni a bőrbe, hogy nem okoz semmilyen negatív mellékhatást (ellentétben a legtöbb mesterséges vegyi anyaggal) és segíti a bőrt eredeti állapotának megőrzésében. Emellett kimutatták, hogy a kollagén termelését is elősegíti. 5 Tanulmányok bizonyították, hogy a ginzeng megóvja a bőrt a Napból érkező UV-B sugárzás káros hatásai ellen. Ginzeng tartalmú étrend-kiegészítő vagy ginzeng tea fogyasztásakor antioxidánsok jutnak a véráramba, melyek megvédik az egészséges sejteket és hozzájárulnak a ragyogó bőr kialakításához.

4. Koriander: A koriander elsősorban fűszerként ismert, bár nagyon hasznos gyógynövény is. C-vitamint tartalmaz, ami bizonyítottan serkenti a kollagéntermelést. 6 A korianderben linolénsav is található, amit már tanulmányoztak, mint erős öregedésgátló hatóanyag a bőr számára. 7 A linolénsav antioxidánsokat tartalmaz, melyek leküzdik a véráramban lévő és az egészséges bőrsejteket elpusztító szabad gyököket.


5. Alga
: A tengeri eredetű összetevők egyre népszerűbbek a különböző kozmetikai termékekben. Ennek oka, hogy a legtöbb bőrkárosodást az oxidáció okozza – például a bőr légszennyezésnek való kitettsége, ami a sejtnövekedést károsíthatja. A tengeri algák (mint például a spirulina alga) képesek megelőzni azt, hogy az oxidáció megfossza bőrünket rugalmasságától, kollagéntartalmától.8 Az ilyen egészséges algákhoz étrend-kiegészítők útján tudunk hozzájutni.

+1 Kollagén

Igen, ahogy már a felvezető sorokban is írtuk, ahogy nő szervezetünk kollagén-szintje, úgy a kollagén-termelés képessége is nő. Ezért alapvetően kollagén-tartalmú élelmiszerek, étrend-kiegészítők szedése is segítheti szervezetünk természetes kollagén-termelő folyamatainak támogatását. (Hivatkozások a honlapon, forrás: netamin.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.07.23. 14:00

Tudod, miből van a 100%-os gyümölcslé? Meg fogsz lepődni

Sokan hiszik, hogy az egészségük érdekében a 100%-os gyümölcslé a legjobb választás. A gyümölcslevek rendkívüli népszerűségnek örvendenek, hiszen amellett, hogy nagyon finomak, a köztudatban az egészség forrásaként élnek. Nem szabad azonban tévedhetetlennek gondolni a fogyasztási szokásokat, a megtévesztő feliratok ellenére ugyanis a levek gyakran már alig tartalmaznak valamit az eredeti gyümölcsökből.

A Magyar Élelmiszerkönyv irányelveiből kiderül, hogy milyen határértékek teljesítésével sorolhatók a gyümölcslevek az egyes típusokba, és az is, hogy a vitamintartalom sok esetben csak hozzáadott, a gyümölcstartalom pedig sűrítményből hígított, ezért a tudatos vásárlás rendkívüli körültekintést igényel.Mit jelent a száz százalék?A boltok polcain nagyon gyakoriak a 100%-os gyümölcstartalommal jelzett italok, melyekről azonban bizonyára nehéz elképzelni, hogy éppen az eladótér mögött frissen facsart, tiszta levek lennének.Nem véletlenül hihetetlen a kép, a valóságban a gyümölcsöket betakarításuk után a könnyű tárolhatóság érdekében sűrítménnyé dolgozzák, mégpedig úgy, hogy a vizet a lehető legalaposabban kivonják belőlük.A Magyar Élelmiszerkönyv szabálya ezután mindössze annyi, hogy a gyártás helyén gyümölcspéphez adott víznek éppen a korábban kivont folyadék mennyiségével kell megegyeznie. Így készül el a 100%-osnak mondott ital, ami azonbanaz eljárás miatt már semmiféle vitamint nem tartalmaz. Ezt aztán vagy hozzáadják később, esetleg rostokkal dúsítják, vagy anélkül értékesítik. A termékek természetesen így is ínycsiklandóan finomak lesznek, ám a szervezet számára kevés haszonnal járnak.

A százalékban meghatározott gyümölcstartalom tehát annak függvénye, hogy a koncentrátumhoz mennyi vizet adnak az eredeti gyümölcslé mennyiségéhez képest. Ha a duplájára növelik a mennyiséget, 50%-os gyümölcslevet kapnak.Mikor lesz a gyümölcsléből édesített gyümölcsnektár?Az eddigiektől annyiban tér el a gyümölcsnektár, hogy gyümölcspüréből vagy azok keverékéből is készülhet, hozzáadott cukrot vagy - az energiaszegénynek is nevezett változataiban - más édesítőszert is tartalmazhat, melynek mértéke legfeljebb a tömeg 20%-a lehet.A szabályozott gyümölcstartalom gyümölcsfajtánként különbözik, így például az almánál vagy az őszibaracknál ez a szám 50%, míg a meggynél csupán 35%. Természetes és természetazonos aromák használhatóak a készítés során, ahogy színezékek és étkezési savak is.

A gyümölcsitalok és gyümölcsízű levek titkai
A nagyobb hígítású termékeket nevezik gyümölcsitaloknak, amelyek 12 és 25% közötti gyümölcstartalommal készülnek. Ezek a fentieken túl már tartósítószereket is tartalmazhatnak. Az ennél még kevesebb gyümölcsöt tartalmazó italok általában ízesítő aromákra épülnek, tele vannak mesterséges adalékanyaggal, üvegükön pedig kötelező feltüntetni a gyümölcsnevet követő "ízű" szócskát. Így hamar kitűnik a polcon a többi, nagyobb részben gyümölcsből készült változat közül.Az igazi egészséges megoldást az otthon készített leveken túl a facsart és préselt levek jelentik, amelyek már sok helyen kaphatóak, így például számos piacon és webáruházban, sőt, egyes élelmiszerboltokban is. Az áruk nem véletlenül magas: az előállításuk és tárolásuk nem olyan egyszerű, mint hígított társaiké, és az eltarthatóságuk sem olyan hosszú. Ezek azonban valóban tartalmazzák a gyümölcsök eredeti zamatát, és rendelkeznek azok jótékony tulajdonságaival is, így a levek között mindenképpen kiérdemlik az elismerést. (Tamás Katalin, forrás: femina.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.06.12. 10:03

Itt a bizonyíték, hogy a kóla nem alkalmas emberi fogyasztásra

A kóla a világ legismertebb üdítőitala, és maga a szó is második legismertebb a „hello” után. A harmadik világ országaiban olcsóbban lehet kólához jutni, mint tiszta ivóvízhez. Rengetegen imádják ezt a karamell ízű italt, de egyre többen kezdik felismerni, hogy sok veszélyes összetevőt rejt magában ez a pezsgő nedű, inkább alkalmas takarítószernek, mint frissítő üdítőnek, amelyet ha sok éven keresztül fogyasztunk, lassú halálhoz is vezethet.[/b]

A magas cukortartalom és a mérgező, szintetikus karamellízesítés mellett tanulmányok láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy a különböző vegyi anyagok miként okoznak súlygyarapodást, alvás- és szexuális zavarokat, és nőni fog a rák kialakulásának esélye is. A fogyasztók emellett ki vannak téve még a szklerózis multiplex betegségnek, a cukorbajnak és az idegrendszer károsodásának is. Íme, milyen veszélyes vegyületeket tartalmaz a kóla:

1. Szén-dioxiddal dúsított csapvíz: A kémiai adalékanyagokat tartalmazó csapvizet szén-dioxiddal dúsítják. Ez pedig elsősorban fogkárosodást okoz, nőhet a meddőség kialakulásának esélye, és még a tetratogén nevű anyag is megtalálható a kólában, amely az embrióban vagy a magzatban fejlődési károsodást okoz.
2. Magas cukortartalom: Főként ez akkor veszélyes, ha génmódosított növényekből előállított, főként kukoricaszirupot használnak a kóla édesítésekor. Ehhez különböző enzimeket adnak hozzá, és emiatt a fogyasztóknál súlygyarapodás, fogromlás, vesekő, vérrög, cukorbetegség vagy vastagbélrák alakulhat ki.
3. Karamell színezék: Ezt úgy érik el, hogy a cukrot felhevítik, így az barnás színűvé válik, karamellizálódik. Viszont, hogy még erősebb, még intenzívebb legyen a karamell íz, ammóniát, illetve ként adnak hozzá. Ez pedig szerepet játszhat abban, hogy főként gyerekeknél, hiperaktivitás lépjen fel, vagy emésztési, májpanaszok alakuljanak ki.

4. Szacharin: Ez a mesterségesen előállított édesítőszer 300-szor édesebb, mint a cukor. A terhes nők egyáltalán nem szabadnak használják, még kólát is tilos inni, hiszen szacharin is található bőven az üdítőben. Gyerekek sem szabadna szacharin-tartamú hűsítőket igyanak, hiszen úgynevezett karcinogén is van bennünk, amely rákos daganatot előidéző, rákkeltő anyag.
5. Citromsav: Ez egy tartósítószer, amelyet az orvoslásban a vér tartósításakor is használnak. Kis mennyiségben nem ártalmas, de nagyobb dózisban már szétmarhatja a nyelőcső belső részét, de az érrendszert is kárósíthatja, ezért a kólafogyasztók esetében 48 százalékkal magasabb az esélye egy szívinfarktus bekövetkezésének. Tanulmányok mutatták ki, hogy az üdítőket fogyasztók esetében tüdő és légzőszervi problémák is felüthetik fejüket, például felerősödhet az asztma. A savassága miatt a kóla csökkentheti a csontsűrűséget, de irritálhatja a gyomrot is, hiszen savtúltengés léphet fel, de a nyelőcső daganatos megbetegedése is kialakulhat.

Erre használhatjuk leginkább a kólát:
el lehet távolítani a zsíros pecsétfoltokat a ruhákról
a rozsdafoltokat is könnyen el lehet távolítani vele (egyszer egyik barátom az autójáról így távolította el a rozsdát)
a vérfoltok ellen is bevethető
ha hajunkba rágógumi került, a kóla feloldja és így megszabadulhatunk a ragadós anyagtól
eltávolítja a foltokat az edényekről, és még a vízkövet is feloldja a WC-csészéből
tisztítja az akkumulátor termináljait
tisztítja a motort, az autójavítók már régóta használják a technikát
feloldja a fogat, lassan de működik
eltávolítja a szennyeződést az üvegporcelánról
Lemossa, vagy fakítja a hajfestéket
.Ha mindezekre jó, akkor képzeld el, hogy mit tesz a testeddel… Forrás: egyenesben.com/hu

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.06.03. 15:00

Astaxanthin: napvédelem és ráncmegelőzés kapszulában

• Napvédő egy kapszulába zárva?
• Ráncok, száraz bőr, öregségi foltok és szeplők megelőzése?
• Az öregedés látható jeleinek visszafordítása?
• UV-sugárzás elleni védelem a szemnek?

[i]Ha te is úgy gondolod, hogy ez mind egyszerre túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nem vagy egyedül. Pedig valóban létezik egy olyan természetes hatóanyag, ami a klinikai tanulmányok alapján minderre képes – ráadásul magas ár vagy mellékhatások nélkül. Ez az a szupertápanyag, aminek fogyasztása egész évben ajánlott, de nyáron különösen fontos lenne, mégis érdemtelenül keveset hallani róla. A címből már ugyan kiderült, miről is van szó, de ahhoz, hogy többet is megtudj, mindenképp olvass tovább!/i]

Azastaxanthin egy karotinoid, ami sokkal több figyelmet érdemelne, mint amennyit jelenleg kap. A természet legerősebb antioxidánsa, olyan közismert antioxidáns hatóanyagokat ver kenterbe, mint a C-vitamin, az E-vitamin, a rezveratrol, a koenzim-Q10 és a zöld tea.Több évtizeddel ezelőtt tudósok felfedezték, hogy a karotinoidok, melyek a természetben előforduló pigmentek, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, és ezért fontos szerepük lehet az egészség megőrzésében.

A karotinoidok számos növény élénk színét biztosítják – a répa sárgáját, a spenót zöldjét vagy éppen a cékla vörösét. Több mint 700-féle, természetesen előforduló karotinoid létezik, de ezek közül általában csak néhány fontosabbról szoktunk hallani. Ebben a pillanatban is valószínűleg kb. 10 különböző karotinoid kering a véredben.

Astaxanthin: a karotinoidok között is egyedülálló: Az astaxanthint a Haematococcus pluvialis elnevezésű mikroalga termeli a legnagyobb mennyiségben. Ez az alga túlélési mechanizmusa olyan esetekre, amikor a körülmények nem megfelelőek a normális sejtszaporodáshoz és meg kell védenie magát a tápanyaghiány és/vagy az erős napsugárzás, és UV-fény ellen. Tudományos kutatások során az orvosok kiderítették, hogy az astaxanthin hasonló, káros sugarak elleni védelmet tud az emberek számára is biztosítani.
A karotinoidok többségét könnyű bevinni szervezetünkbe, ha elegendő friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk.

Az astaxanthint azonban nem ilyen egyszerű fellelni. Mindössze két fő forrása van: a mikroalga, ami termeli, illetve azok a tengeri élőlények, melyek ezzel a mikroalgával táplálkoznak (például lazac, kagyló, krill). Az astaxanthin miatt képesek a lazacok akár napokig a sodrással szemben úszni. Tápanyagként veszik magukhoz, és az izomszöveteikben halmozzák fel, hatalmasra növelve az állóképességüket.

Hatékony védelem a bőrnek – belülről!: Ha sok időt töltesz a szabadban, mert sportolsz, fizikailag aktív vagy, a munkád miatt, vagy éppen csak szeretsz napozni, akkor az astaxanthin szedése neked mindenképp javasolt. A napfénynek nagyon sok jótékony hatása van, például fontos a D-vitamin termelésében, de mint tudjuk, jóból is megárt a sok. A túlzott napfürdő és a leégés következményei egészen súlyosak is lehetnek, nem csak a bőr korai öregedését, ráncosodását okozza, de a bőrrák kockázatát is erősen növeli.

A megoldás az astaxanthinban rejlik, mégpedig abban a mechanizmusban, ahogyan a Haematococcus pluvialis is megvédi magát az intenzív UV-sugárzástól az astaxanthin termelésével. Az emberi szervezetbe jutva a pigment egyfajta „belső napvédő”-ként működik. A leégés lényegében egy gyulladásos folyamat – habár teljesen pontosan még nem jöttek rá, az astaxanthin miként segíthet elkerülni, de szinte biztos, hogy gyulladáscsökkentő hatásának szerepe van benne.

Bár az astaxanthin bevitelt követően eljut a test szinte mindegyik szervéhez, a bőrben akkumulálódik, majd onnan bejut a bőr mélyebb rétegeibe is. Ezzel igen hatékony védelmet képes biztosítani a veszélyes UV-sugarak ellen. A bőrsejtek az ultraviola (UV) fény hatására szabad gyököket termelnek, melyek fokozzák az öregedési folyamatokat és a rák kialakulásának esélyét. Az astaxanthin megelőzi az UV-sugarak romboló hatásait, ezzel pedig egyúttal megelőzheti a ráncokat és a bőrrákot.

Egy 2002-ben végzett kutatásban megmérték a bőr ellenállását az UVA és UVB fénnyel szemben, astaxanthin fogyasztása előtt és után. Az eredmények alapján napi 4mg astaxanthin 3 héten át történő szedése elég volt ahhoz, hogy jelentős mértékben meghosszabbodjon az az idő, ami alatt az UV-sugárzás kipirosítja a bőrt. További állatkísérleteket és laboratóriumi körülmények között végzett kísérleteket is folytattak, melyek igazolták az astaxanthin belső bőrvédő képességét.

Embereken végzett kutatások demonstrálták, hogy 6 mg/nap astaxanthin szedése 6-8 hét után csökkenti a szarkalábakat, a bőr kiszáradását és az öregségi foltok méretét, miközben javítja a bőr nedvességtartalmát, rugalmasságát és simaságát. Ezek a hatások nők és férfiak esetében egyaránt jelentkeztek.

Szépség, ami valóban „belülről fakad”:: Három különböző, átfogó kutatás is készült, ami bizonyította, hogy az astaxanthin javíthat külső megjelenésünkön. Egy 2002-es japán tanulmányban 40 év körüli nők szedtek napi 2mg astaxanthint: már 2 hét után szinte minden szempontból javult a bőrük minősége, 4 hét után pedig további javulás volt megfigyelhető. A kedvező hatások között volt a kevesebb ránc, jobb hidratáltság, feszesebb és simább bőr, kevesebb szeplő és kevesebb szem alatti duzzanat. A másik két kutatás hasonló eredményeket mutatott, igaz, ezekben további hatóanyagokkal, pl. omega-3 zsírokkal és E-vitaminnal kombinálták az astaxanthin szedését.

Az astaxanthin védi a szemet is: Szemünk épp olyan védtelen a káros UV-sugárzással szemben, mint a bőrünk, még ha az esetleges elváltozások csak idős korban jelentkeznek is. Szemünk egészségének védelme szükségszerű a nyári hónapokban, mivel ilyenkor felerősödnek az UVB sugarak. Az UVA sugarak viszont egész évben jelen vannak, még akkor is, ha alacsony a hőmérséklet, ezért lényegében egész évben fontos a szemvédelem. Az astaxanthin csökkenti az UV-fény által kiváltott zsíroxidációt az emberi szemlencse sejtjeiben, ami révén segíthet megelőzni a szürke hályog kialakulását. Ez az antioxidáns hatás segíti a retinakárosodás megelőzését.

Válaszd a természetes astaxanthint!: Világszerte egyre szélesebb körben használják a szintetikus, azaz mesterségesen előállított astaxanthint. Mindenképpen kerüld el a szintetikus astaxanthint, nem csak azért, mert kőolajszármazékokból állítják elő, hanem azért is, mert a természetes astaxanthin 20-szor erősebb antioxidáns hatással bír. (Kihúztam, mert ez a mondat termékreklám- Ildikó). Fontos megjegyzés: az astaxanhtin szedése mellett sem javasoljuk, hogy teljes mértékig hanyagold a napvédelmet, vagy hogy dél és 3 óra között sok időt tölts a tűző napfényben![highlight=yellow] (Sclerosis multiplexben ez amúgy is bölcsen kerülendő - Ildikó) A napvédelem egy komplex feladat, amit érdemes és fontos belsőleg is támogatni, de nem kizárólag úgy.

Felhasznált irodalom
http://articles.mercola.com/sites/artic ... -pill.aspx
https://examine.com/supplements/astaxanthin/
http://www.lifeextension.com/magazine/2 ... on/page-01
http://www.prohealth.com/library/showar ... ibid=20835
https://www.getthegloss.com/article/ast ... r-heard-of
(Szerző: Szegedi László, forrás: netamin.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.05.15. 10:46

Az MSM megdöbbentő hatásai - Ősi Magnézium

Az Oregon Egészségügyi Egyetem sokéves klinikai alkalmazásban kimutatta, hogy az MSM:
gátolja az idegrostok mentén fellépő fájdalomimpulzusokat
csökkenti a gyulladást
növeli a szervezet vérellátását
csökkenti az izomgörcsöt
lágyítja a hegszövetet, így elősegítve a sebgyógyulást

Az MSM a metil-szulfonil-metán (CH3) 2S02 képletű kén-vegyület a természetben számos friss élelmiszerben előfordul, de a feldolgozás során gyakran elvész. Legfontosabb szerepe a szervezetben a kollagénszintézis, vagyis a bőr, az erek, a haj és a körmök kialakulásában és karbantartásában van. Fő előnye, hogy a sejteket, a bőrt és az ereket rugalmasan tartja. Éppen ezért ezt a szerves ként gyakran tekintik a “szépség ásványának”. A sejtfalat áteresztővé teszi, hogy a tápanyagok szabadon áramolhassanak a sejtekbe, és a toxinok könnyebben kiürüljenek.

Az aminosavláncok általában kénhidakkal kapcsolódnak egymáshoz. Ha nincs elegendő szerves kén a szervezetünkben, a sejtek elvesztik rugalmasságukat. Az eredmény az öregedés jól ismert jeleinek megjelenése: növekvő ráncok, hegesedés, keményedő artériák stb. A megfelelő MSM-bevitel képes jelentős mértékben visszafordítani ezeket a folyamatokat, beleértve a tüdőtágulatot is. Az MSM-et a sportolók az állóképesség növelésére és az izomfájdalmak minimalizálására használják. Ez a hatás elsősorban annak köszönhető, hogy nagymértékben növeli a szervezet azon képességét, hogy kiürítse a metabolikus maradványokat és a toxinokat a sejtekből. Sőt úgy tűnik, hogy segít a krónikus fáradtságban szenvedőknek is. Az MSM csökkentheti a stressz hatásait és a stresszel kapcsolatos halálozások előfordulását.

Az MSM csökkentheti vagy megszüntetheti az élelmiszerekre, vegyi anyagokra és a belélegzett allergénekre történő allergiás reakciókat. Csökkentheti a reakciókat a szúnyogok, méhek, mérgező pókok és kígyók harapására. Csökkentheti a gyulladást, a fájdalmat, a merevséget és az ízületi gyulladás vagy más mozgásszervi rendellenességek által okozott duzzanatot, és ezáltal segít a vérkép normalizálásában. Hatásos lehet más krónikus degeneratív vagy gyulladásos állapotok, mint például Alzheimer-kór, rák, Crohn-betegség, myasthenia gravis és Parkinson-kór esetében is. és sclerosis multiplex esetében is igen hatásos - Ildikó)

Úgy tűnik, az MSM normalizálja a mentális állapotunkat is. Az MSM kiegészítőt szedő egyének kevésbé hajlamosak a hangulatváltozásokra és a depresszióra. Úgy tűnik, erősíti az immunrendszert, illetve az íz- és illatérzékelést. Támogatja a májat a méregtelenítésben, és ezzel segít a kábítószer-elvonási tünetek enyhítésében is.

Hogyan használjuk az MSM-et?
Az MSM-et bejuttathatja szervezetébe étrend-kiegészítővel, illetve bőrön keresztül is, így kikerülve az emésztőrendszert, ezáltal fokozva a felszívódás mértékét. Teljesen biztonságosnak számít még nagy mennyiségben is. A napi ajánlott bevitel általában 5 és 20 gramm között váltakozik. Próbálja módosítani az adagbevitelt a megfigyelt hatások szerint. Kezdetben körülbelül 1 g-ot vigyen be, és fokozatosan növelje a dózist a teljes mennyiségig. A lassú adagnövelés oka az, hogy az MSM gyakran kedvező, de kellemetlen “méregtelenítő” reakciókat okozhat. Ez néhány napig fejfájást, hányingert, hasmenést vagy gyengeséget okozhat. A tisztító reakciók a hatékony gyógymódok közös és szükséges része. Ha egy konkrét egészségügyi problémát gyorsabban szeretne leküzdeni, akkor kísérletezhet a szokásos dózis megemelésével is. (Közzétette: osimagnazium.hu, az eredei angol nyelvű tanulmány forrásával együtt)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 456
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11

Re: NEM CSAK SM BETEGEKNEK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.04.30. 19:54



Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég