Van visszaút az SM (sclerosis multiplex)-ből

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Tímea

Re: BETEGFÓRUM

HozzászólásSzerző: Tímea » 2017.07.12. 12:42

Kedves Totem58!
Most olvasom az erről szóló cikkedet.

Tímea

BETEGFÓRUM

HozzászólásSzerző: Tímea » 2017.07.12. 12:35

Kedves Betegtársaim!

Tapasztalatotokra lenne szükségem a Baclofen nevű izomlazitóval kapcsolatban. Már sokadjára jeleztem a drnőmnek, hogy szedése mellett nagyfokú álmosság, fáradékonyság, közönyösség,életuntság stb. jelentkezik. A bal láb merevsége miatt hajthatatlan a szedését illetően. Most 1-1-2 a napi adagolás. Az esti kettőig nem tudok eljutni, mert sokszor még a szemem sincs kedvem kinyitni. De ha legalább használna!! Szedésekor még annyit sincs kedvem mozogni mint máskor. Köszönöm a hozzászólásokat.

Totem58
Adminisztrátor

Van visszaút az SM (sclerosis multiplex)-ből

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.04.04. 13:31

2015.04.23. 06:30-kor jelent meg a Praxisblogon (praxisblog@yahoo.com). Nem teszek kérdőjelet a cím után, mert magam is láttam már "orvosilag megmagyarázhatatlan" javulásokat. Bármi is segíti hozzá a beteget, meg kell próbálnia, ha gyógyulni akar.

"Kedves Praxis blog és Sorstársaim!
1999-es diagnosztizálást követően kezdetben relapszáló-remittáló, majd kb. 2007 óta szekunder progresszív szklerózis multiplexben szenvedek.2012 karácsonya óta, tehát több mint két éve csaknem folyamatosan használok egy Magneter Professsional készüléket. Higgadt és tárgyilagos mérnökemberként az ilyenkor szokásos lelkendező-hálálkodó beszámolóktól eltérő stílusban, de nem kevésbé pozitív tartalommal írom meg tapasztalataimat. A Magneter készülék kedvező hatásán túl azt is értékelem, hogy a vásárlást megelőző tájékozódás során nem hangzott el semmiféle, hiú reményeket keltő túlzott ígéret, a készülék túldicséréséről szó sem volt.

Prognózisként: rendszeres Magneter-használat mellett várható eredményként a betegségre jellemző lassú, de biztos rosszabbodás megállítása hangzott el. Nos, az elmúlt 2 év során állapotom valóban nem rosszabbodott, a betegségre jellemző kisebb-nagyobb hullámzások kissé tompítva ugyan, de megmaradtak. Tárgyilagosan pozitív beszámolómmal azért is vártam hosszabb ideig, mert a betegséget ismerők számára csak így lehet hiteles.

Sorstársaimmal együtt a legkülönfélébb alternatív gyógymódok esetén gyakran tapasztaltunk kezdeti váratlan javulást, majd hosszú távon a megszokott lassú romláshoz való visszatérést. Szükség volt erre a 2 évre, hogy biztonsággal állíthassam, a Magneter igen nagy valószínűséggel valóban hatásos hosszú távon is. Remélem, megbocsátják, hogy nem szándékozom ellenpróbát végezni, nem kívánom kipróbálni, hogy Magneter-terápia nélkül is megmarad-e a stagnáló állapot, vagy elkezd romlani. Inkább kitartóan használom tovább!

Érdeklődő betegtársaim számára még egy, nem is jelentéktelen apróság: az "SM Spasticus paresis" kezelések rövid távú, azonnali hatása is van, közvetlenül használat után mintegy 20-30 percig a legerősebben bénult jobb lábammal néhány olyan mozdulatot is végre tudok hajtani, amit általában nem. Azt hiszem, a legtöbb krónikus betegség esetén nincs ilyen azonnali hatás, ez talán segít néhány betegtársamnak a Magneter megkedvelésében, de lényegesebb a hosszú távú hatás! Mindannyiuk munkáját megköszönve, tisztelettel
Bodnár Miklós"

Totem58
Adminisztrátor

Re: Van visszaút az SM (sclerosis multiplex)-ből

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.03.23. 19:19

Kedves facsiga! Ugyanezek a problémáim voltak nekem is éveken keresztül egyre súlyosbodva, amíg gyógyszereres terápiában részesültem. Megjártam miatta a poklot oda-vissza kétszer is. Úgy tűnik, te is ráléptél erre a nehéz útra. Szedsz például izomlazítót? Ez a nyugati gyógyászat egyik nagy tévedése, mert nem az izmod feszül, hanem az erek gyulladtak be, amit időben meg kell állítani. Nem zárójelben teszem hozzá, hogy a Baclofen, ami az orvosi protokoll szerint elsőként adandó/javaslandó izomlazító mellékhatásai a sclerosis multiplex tüneteire hasonlítanak! Szédülés, gyakran forgó jellegű, gyengeség, kábaság, depresszió, merev lábak, kezek, folyamatos elesés - amíg szedtem, mert elhittem, hogy szükségem van rá (dehogy volt!), bizonyos voltam benne, ez az SM. Miután abbahagytam a szedését, leesett a tantusz, hogy a Baclofen és a további gyógyszerek okozta kémiai börtönök rabjaként szenvedtem! A Mydeton mellesleg meg az inkontinenciát provokálja...

Szedj ginkgo bilobát és galagonyát 11-13 óra között evés közben, vacsora előtt éhgyomorra MagneB6-otvagy magnézium-citrát, illetve -orotátB6-ot (a magnézium-oxidból talán csak 4% hasznosul), és persze mozogj, mozogj, mozogj! Az étkezés megváltoztatásával, no és az említett gyógyszerek mellőzésével el fognak tűnni ezek a problémák.

Tímea

HozzászólásSzerző: Tímea » 2017.03.22. 09:50

Tapasztalatomat szeretném megosztani a Bemer ággyal kapcsolatban. Nálunk a fizikoterápián alkalmazzák, hiszen orvosilag elismert műszer. Gondoltam, hogy akkor ez biztos nem átverés. Kitartóan jártam 10 héten keresztül minden nap. Nagyon bizonytalan voltam a hatását illetően. Már megfordult a fejemben, hogy vásárolok egyet, mert a forgalmazó garantálta, ha egy nap kétszer és hétvégén is használom, biztos érezni fogom a hatását. Az SM doktornőm határozottan lebeszélt a vételről. Aktív mozgást és gyógytornát javasolt helyette. Tapasztalatból tudom, hogy igaza van. Csak hát olyat kell csinálnunk, ami úgyis nehezen megy.

facsiga

HozzászólásSzerző: facsiga » 2017.02.28. 16:30

Kedves Totem58!

Hogy milyen javulást vártam volna a mágneses terápiától? Magam sem tudom sajnos, csak nem éreztem semmi változást amióta használtam.
Ami pozitiv hatása lehetett az véleményem szerint abból ered, hogy terápia közben feküdtem és pihentem. Csak ehhez nem kell mágnesterápiás eszköz, elég csak egy kényelmes ágy.
És ami még szükséges lenne, sok alvás: az izmaim feszessége, állapotuk, nagyon nagy mértékben függ az alvásmennyiségtől (nem pihenést, hanem alvást írok).
És nem a GABA nyugtatók mellékhatásaként jelentkező nyugalomra, alvásra gondoltam amikor írtam, hanem akár allergiaellenes növények és kemikáliák nyújtotta alvásra is (ez utóbbi nekem jobbnak tűnik).

És Tímea hozzászólásához is van egy gondolatom, ami nemrég tudatosult bennem ezért úgy gondolom leírom.
Nekem is mostanában lett egyre gyakoribb az elesés lakáson belül ide-oda jövés menés közben.
Mintha a térdem "berogyna", nincs időm megfigyelni a folyamatot, mert nagyon hirtelen jön szúrás-szerűen mostanra azt gondolom, hogy görcs formájában.
Akár térdben, akár a lábfejemen megjelenik valami görcs és attól eldobom magam.
Legutóbbi esésem óta felkelni se tudok a földről segítség nélkül.
Néha a derekamban érzek "tónusgörcsöt", amikor az ottani izom merevedik be és nem hajlandó mozdulni, emiatt is estem már.
Van neurolgus, aki nem tartja ezt az egészet SM következményének és van aki igen.
Lényeg, hogy a legnagyobb eséseim valószínűleg hirtelen izomgörcs miatt voltak és én se éreztem, a pontos okát amikor történt.
így ismerem meg igazából, hogy mit is jelent a görcs és milyen károkat tud okozni.
*Nem orvos vagyok, hanem sorstárs 20 éve

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.18. 15:56

Igen kedves Timi, ezért javulsz! :D De szedned kellene még folyamatosan D3-vitamint lehetőleg csepp formában, vacsora előtt éhgyomorra magnézium-CITRÁTOT (az oxid nem szívódik fel) B6-tal. Az SM-re 11-13 óra között vagy 19-21 óra között rutint kúraszerűen, mondjuk 3 hónapig, illetve amíg nem érzed a keringésjavító hatását, a csonttörésidre pedig 17-19 óra között a vese idejében Calcitriot. Külön kalcium szedése nem ajánlott, mert problémát okozhat, a felszívódáshoz feltétlenül szükséges a K-vitamin is.

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.18. 15:30

Kedves facsiga! MIlyen és mennyire gyors javulást vártál? Mint az smmaskepp oldalon is olvashatod, a természetes szerek és módszerek, mint a mágneses terápia először sejtszinten kezdenek hatni és csak utána jelennek meg a testben. TÜRELEM kell hozzá, mert hetekbe, vagy hónapokba telik, hogy egy aránylag jó állapotú beteg (a jó állapot önmagát ellátni képes SM-st jelent) megérezze: nem feszülnek annyira az izmai, nem görcsöl a teste, jobban alszik, kevésbé stresszel, és utána következik a többi javulás. Én kipróbáltam és hamar kiválónak találtam... persze 30 éve vagyok beteg, már rengeteg tapasztalatot szereztem a rosszabbodásról és a javulásról.

Tímea

HozzászólásSzerző: Tímea » 2017.01.16. 17:05

2004 óta vagyok beteg. 2016 jan1-től leszázalékolt. A 2016-os év a legrosszabb volt a betegségem óta. Nem tudom hogyan történt, de kétszer is elestem a konyhában. Először a lábszáram tört ketté, másodjára az arccsontom. Az arccsonttörés következménye az lett, hogy a fél arcom idegsérülés miatt zsibad. Emiatt kerültem a rendelőbe a Bemer ágyra. Ma volt a 11. kezelés. Párhuzamosan az arcomat is kezelik. Próbálom elhinni, hogy azért tudok megfőzni pihenés nélkül mert járok az ágyra. Az arcom tompán még zsibbad.

facsiga

HozzászólásSzerző: facsiga » 2017.01.15. 19:51

Kicsit szkeptikus vagyok a mágneses terápia alkalmazásával SM betegségre.
Jómagam 2009-ben vettem egy B*ER 2000-es mágnesterápiás készletet (benne minden tartozékkal; gyártó nevét cenzúráztam) és végeredményben nem éreztem különleges hatását ahhoz képest, mintha mágneses matrac nélkül feküdtem és pihentem volna az ágyon.
A cikkben említett mágnesterápiás készüléket nem ismerem, nem próbáltam - a szkepticizmusom azért megvan amit pár soraban most megemlítettem.
*Nem orvos vagyok, hanem sorstárs 20 éve

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”