Ki gondolta volna... érdekességek

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Ezt biztosan nem gondoltad volna

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.06.27. 10:41

Halott élelmiszerek? Miért nincs a mai húslevesnek gyógyító hatása már?

Mennyit tud Ön az atombombáról? Szándékosan nem azt kérdeztem, hogy mennyit tud Ön az ionizáló sugárzásokról, mert talán nem tudja, mit jelent a szó. Elmondom Önnek egyszerűen, mit vásárolt legutóbb a kedvenc élelmiszerboltjában és nem fog hinni a fülének. Hogyan kerülnek a boltba halott élelmiszerek?

Ugye abban egyet tudunk érteni, hogy a legfinomabb a friss alapanyagokból készült étek. Ha egy olyan tyúkból főz levest, amelyik reggel még rohangált előlünk az udvarban, és olyan répát, petrezselymet tesz a fazékba, amit frissen szedett ki a földből az elkészült levest gyógyszerként tudja felhasználni és anyáink gyógyszerként is használták évszázadokon át. De említhetném a tor végén felszolgált friss húsból készült káposztát vagy pecsenyét, aminek van egy érdekes tulajdonsága. Egy hét múlva már nem lehet azonos ízt előállítani ugyanazon vágásból származó húsból.

A különbség igazi okát én sem tudom. Van aki az alapanyagok és az élet kapcsolatának hatásával magyarázza a dolgot és mivel az alapanyagok még élnek amikor étellé alakítjuk őket, ebben lehet is valami. Hogy ma már egy húslevesnek nincs gyógyító hatása, annak igazi oka az alapanyagok kezelése attól fogva, hogy leszedték, vagy állatok esetén levágták őket. Ma a boltban kapható zöldségek, húsok, fűszerek és a belőlük készített készételek zöme gamma sugárzással kezelten kerül a kereskedelembe és gyakorlatilag halott anyag.

Halott élelmiszer alapanyagok
Egy burgonya, egy vöröshagyma él. Ha az életnek megfelelő körülményeket biztosítunk számukra, kihajtanak. 20-22 fokos hőmérsékleten, elegendően erős fény mellett pár nap alatt csíra jelenik meg rajtuk és növekedésnek indulnak. Egy szupermarket zöldséges standja éppen ideális a fejlődésükhöz. Egész nap erős fény, kellemes hőmérséklet és halk zene.
Jól ismert tény, hogy az állati eredetű élelmiszerek, húsok a betegség okozó, élelmiszerrel terjedő mikroorganizmusoknak a legjelentősebb forrásai. Ráadásul sok olyan mikroorganizmus is él a húson, ami ugyan nem okoz betegséget, viszont életben maradása során a húst használja fel tápanyagként, rontva annak élvezeti értékét. Pár nap alatt avatott szem meg tudja mondani, melyik nem friss hús és melyik az.

Aki vásárol és fogyaszt gyümölcsöt tudja, hogy mit jelent az utóérés. Mivel a leszedett gyümölcs él, tovább érik a konyhában és gyakran ettől még a beltartalmi értéke is növekszik. Az utóérés eredményeként növekszik nem csak a cukortartalma, de a legtöbb vitamin és enzim is ilyenkor jön létre benne. A rádióaktív sugárzás megöl minden élő sejtet. Ez a célja az élelmiszeriparban való felhasználásának. Sok baj van az élő alapanyagokkal ergo: öljük meg őket.

Teller Ede óta büszkék vagyunk a magyar kutatókra, akik az atomhasadást előszeretettel alkalmazzák gyilkolásra és rombolásra. Az élelmiszer besugárzásban is mi voltunk az elsők Európában még az 50-es években. Mára ez elterjedt az egész világon. A Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet 1969-ben felépítette Kőbányán az első, azóta is működő sugárkezelő üzemét, ahol lelkesen kezdték elölni az összes élő alapanyagot a jobb tárolhatóság és a feldolgozó üzemek elvárásainak megfelelően.

Halott zöldség a jó zöldség
Magyarországon több millió kilogramm kezelt vöröshagyma kerül kereskedelmi forgalomba, és több vagonnyi mennyiséget szárítmánynak dolgoznak fel. A burgonya, aminek a tárolás során 10%-a kicsírázna, a sugárzást követően teljesen csíramentes lett. A sugárkezelt árpából 15%-al több maláta vonható ki, amiből ezáltal olcsóbban lehet sört készíteni. A lisztek, a búzacsíra és a búzakorpa gyakran szennyeződik rovarokkal, amiket szintén megöl a sugárzás és nem tud szaporodni a termékben.

Halott gyümölcs nem érik tovább
A gyümölcsök közül a szamóca, cseresznye, meggy tárolhatósági ideje 2-3 szorosára volt meghosszabbítható megfelelő sugárdózissal. Az alma és a körte eltarthatósága a kalciummal való kombinált sugárkezeléssel volt eredményes. A csiperke gomba besugárzása rendkívül sikeres, mivel a kalap kinyílását és a gombaöregedését meg lehet akadályozni.
Halott rovar nem rágcsál tovább

A fűszerek, fűszerkeverékek és a keményítőtartalmú adalékanyagok mikrobás szennyezettsége általában nagy (1 millió – 100 millió / g), ami az élelmiszeripar több ágában problémát okoz. Fűszerpaprika, fekete bors, szárítmányok, (úgymint pl. vöröshagymapor, fokhagymapor) esetében is igazolták a sugárkezelés hatásosságát. Hasonló eredménnyel alkalmazható a besugárzás más élelmiszeripari összetevőknél is.

A halott hús szép marad sokáig
Jól ismert tény, hogy az állati eredetű élelmiszerek a betegségokozó élelmiszerrel terjedő mikroorganizmusoknak a legjelentősebb forrásai. Fagyasztott, csomagolt egész csirke besugárzásával biztosítható a kórokozómentes baromfihús. Az ionizáló energiával történő kezelés egyrészt biztosítja a húsok kórokozó mentességét, másrészt a termékek tárolási idejét is jelentősen megnöveli: 4 – 6 napról akár 10 – 15 napra.

Mit tapasztalhat egy halott élelmiszereket fogyasztó?
Biztos többekben felmerül a kérdés, mi a csudát vásároljon egyáltalán az ember vacsorára magának? Ha mesterséges tartósítószereket használ az ipar, az a baj, ha atombombát, az a baj, ha génmanipulációval éri el a kívánt eredményt, az a baj… Bármi, ami megpróbál beavatkozni a természetes élelmiszer romlási folyamatokba, egészségkárosító kisebb-nagyobb mértékben. Ráadásul egy éttermi kaja a fenti három módszert egyszerre tartalmazza.

A probléma az, hogy a hivatalaink, amik elvileg ezért jöttek létre, hogy biztosítsák számunkra az egészséges élelmiszereket, nem is tudják, hogy táplálék szempontból különbség van az élő ételek és a halott ételek között. Lelkesen nyilatkoznak arról, hogy sikerült elpusztítaniuk minden élelmiszer eredetű betegséget terjesztő kórokozót. Eközben mélyen hallgatnak arról, hogy ezzel elpusztították az értékes tápanyagok zömét is. Annak érdekében, hogy megvédjenek pár embert a fertőzésektől, millióktól vonják meg azokat a természetes gyógyhatású összetevőket, amik az élő alapanyagokban találhatók csak meg.

A friss, kezeletlen spenót tartalmaz egy csomó olyan fito tápanyagot, ami megakadályozza a rák kialakulását, gyógyítja a szem egyes betegségeit, idegrendszeri zavarokra van jó hatással és ritkítja a szív- és érrendszeri panaszokat. A brokkoli tele van rák ellenes hatóanyagokkal, a répa tisztítja a májat, a koriander eltávolítja a nehézfémeket a szervezetből. A zeller rákellenes komponenseiről is ismert, a bogyós gyümölcsök pedig nem csak a szem egészségét, de az immunrendszert is támogatják. A sugárkezelés nem csupán a növények kórokozóinak 99%-át ölik el, hanem a fent felsorolt hatásokat is. És ha ezt kiöltük belőlük, joggal mondhatja azt a gyógyszeripar és a szkeptikusok társasága, hogy a természetes gyógymódok hatástalanok és a penicillin a király. És az alábbihoz hasonló video-animációk pedig megnyugtatnak mindenkit, hogy nem hogy veszélytelen a radioaktív kezelés, hanem éppenséggel ez adja meg a biztonságot. (Forrás: naturhirek, tudatosvasarlo)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Ki gondolta volna... érdekességek

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.03.27. 15:56

Amit az ételről gondolsz, befolyásolja azt, ahogyan a szervezeted a tápanyagokat feldolgozza

Kapcsolatod az étellel nagy hatással van arra, ahogyan a szervezeted a tápanyagokat feldolgozza és felhasználja – például a vitaminokat és ásványokat. Az a mód, ahogyan az ételhez viszonyulsz, és az az érzés, ami akkor van benned, mikor eszel, erősen befolyásolja az emésztést és a táplálék felszívódását a szervezetedben. Amikor ételt látsz, ízlelsz vagy csak rá gondolsz, az agyadban olyan jelzések jönnek létre, amelyek az emésztés agyi szakaszát indítja be. Tulajdonképpen ez készíti elő az egész emésztést, hiszen az agyban keletkezett jelzések a nyálmirigyeket aktiválják, aminek következtében beindul a nyálelválasztás. És mindez egy egyszerű gondolatnak köszönhetően.

Képzeld el, milyen lehet megenni egy adag sült krumplit, már előre tudva azt, hogy ez nem befolyásolja a diétádat. Ma már olyan modern sütők vannak, amelyek forró levegő segítségével sütik át a krumplit olaj nélkül, így 80%-al csökkentve a sült krumpli adag zsírtartalmát. Egy ilyen sütőben készült sült krumplira másképp gondolunk, mint az olajban sütöttre. Ez segít a szervezetnek abban, hogy jobban megeméssze eledelünket.

A szuggesztió ereje: Amikor elképzelted azt a sült krumplit, az illatára, színére, ízére gondoltál, mintha előtted lett volna, vagy mintha épp megetted volna, vagy legalábbis beindult a nyálelválasztásod. Ez a szuggesztió ereje. Agyunknak meg van az a képessége, hogy minket bármiről meggyőzzön, még akkor is, ha ez nehezen hihető – ezt mondják a kutatók. Ha elképzeljük, hogy egy bizonyos ételt fogunk megenni, szervezetünk elkezd reagálni, úgy tesz, mintha igaziból ennénk és felkészül az emésztésre.

Ivan Pavlov írta le ennek a jelenségnek az alapjait. Ő kutyákat használt arra, hogy bebizonyítsa, hogy a nyálelválasztás az étkezés, evés előrelátásával beindul. Más szavakkal, a kutyáknak az ételre gondolva egy pszichológiai emésztés-válaszuk volt. Azóta azoknak a kutatásoknak a száma, ami kimondottan ezt vizsgálja, jelentősen megnőtt. Tehát, ezek a válaszok már akkor jelentkeznek, még mielőtt a táplálék a gyomorba érne. Ugyanezt a gondolatot végiggondolva, ha bűntudattal tekintünk a táplálékra, azt gondolva, hogy az káros, szerveztünk is károsnak fogja tekinteni és a káros hatást meg is érezzük.

A placebo hatás: Ugyanúgy, ahogyan a gyógyszerek esetében is, a szervezetünk az étellel szemben is reagál a placebo hatásra, hiszen megint egy észlelési helyzettel szembesülünk. A Harvard Egyetem kutatói bebizonyították, hogy azok, akik placebo hatású tablettákat vesznek be ugyanolyan reakciókat produkálnak, mint azok, akik gyógyszert kaptak. Sőt, mi több, azt is bebizonyították, hogy még akkor is, amikor az alanyok tudják, hogy placebót kapnak és nem valódi gyógyszert, a hatások ugyanazok, mint a gyógyszert kapó alanyoknál. Ahogyan a placebo hatás képes egy fejfájást meggyógyítani, a táplálkozási folyamatainkba is képes hatását kifejteni. Amit mi alkímiának hiszünk, a szervezetünkben ez idegrendszert, mirigyeket, immunrendszert és emésztőrendszert jelent.

Ezért, egy nyugis étkezés, amikor örülünk az ételeknek, amiket bűntudat nélkül meg fogunk enni, anélkül, hogy a kalóriákra gondolnánk vagy arra, mennyi zsírt tartalmaz, segít a szervezetnek jobban emészteni és könnyebben felhasználni a tápanyagokat. Azoknál a személyeknél, akik állandóan a kalóriák számát ismerve rettegve esznek, ez nem valósul meg. (Forrás: filatropiklum.com)


Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég