Tornázz, mozogj! Könnyű gyakorlatok

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Tornázz, mozogj! Könnyű gyakorlatok

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.03.25. 18:05

5 gyakorlat ülve, hogy megszabadulj a hasi zsírtól, miközben dolgozol! (A guggolás és a séta kivételével kerekes székesek is végezhetik - Ildikó)

Íme pár, ülő pozícióban is végezhető gyakorlat, ami segít megszabadulni a hasi zsírpárnáktól! Nem feltétlenül kell megerőltetni a szervezetet ahhoz, hogy leadjunk pár plusz kilót és a zsírpárnák helyét az izomkockák vegyék át. Ülve is lehet eredményeket elérni, hiszen ha kitartóak vagyunk, idővel meg lesz az eredménye. Mivel az emberek ma már egyre több időt töltenek irodai székeken, tehát ülnek, ez nem jelent jót az egészség szempontjából, mivel a szervezetnek szüksége van mozgásra.

Pár egészségügyi kockázat, amit az ülő életmód okozhat!
nagyobb, teltebb csípő
nő a szívbetegségek esélye
nő a depresszióra való hajlam esélye
lassulnak az agyi kognitív funkciók, a gondolkodás
nő a cukorbetegség esélye
nő a keringési betegségek esélye

Lássuk azokat az ülő gyakorlatokat!
1. Lábemelés ülve Miközben dolgozunk, a lábainkat szabadon emelgethetjük az asztal alatt. Helyezzük kis terpeszállásba a lábainkat, majd emeljük meg kissé. 10 ilyen mozdulat már segít abban, hogy a hasizmokat munkára bírjuk. Ha elsőre nehéz, akkor csak egyik lábunkat emelgessük, utána pedig a másikat. Ha pár nap múlva belejöttünk, akkor mindkét lábunkat megemelve erősítsük hasizmainkat.

2. Guggolás: A széktámlának dőljünk neki, majd igyekezzünk kinyomni magunkat lábból, majd ereszkedjünk vissza. Érdemes legalább 5 alkalommal megismételni ezt a mozdulatot, minél többször egy nap.

3. Sarokemelés: Ez egy remek, diszkrét gyakorlat, amelyet alig lehet észrevenni, mégis hatásos. Mindkét lábfejünket nyomjuk neki a talajnak, akár le is húzhatjuk a cipőnket, majd emeljük fel a sarkunkat, és tartsuk addig, míg érezni fogjuk a lábszár izmainak feszülését.

4. Csukló nyújtások: Nyújtsuk előre a karjainkat, majd végezzünk körkörös csuklómozdulatokat, hogy nyúljanak ki a csuklót körülvevő ízületek, izmok. Az ujjainkat is behajlíthatjuk, hogy kimenjen belőlük a feszültség.

5. Tartsunk szünetet, sétáljunk: Ha tehetjük, félóránként, óránként álljunk fel a székünkből, és 5-10 percet mozogjunk, sétáljunk, nyújtózzunk. A lényeg, hogy mozgassuk meg a berozsdásodott végtagjainkat, igyunk vizet, vagy gyógyteát, ami serkenti nyirokkeringést. /Forrás: filantropikum.com)

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég