Olvastam... továbbadom

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.27. 18:18

DR. LENKEI: HA SZERETNÉNEK JÓL ÉREZHETŐ ÉLETMINŐSÉG-JAVULÁST TAPASZTALNI, AKKOR TEGYENEK MEG KETTŐ DOLGOT! Részlet Dr. Lenkei Gábor Egészségünk titkai című közönség előtt tartott előadásából:

"És akkor hadd adjak egy kis hamuba sült pogácsát, egy nagyon egyszerű kis útravalót! Egy ötletet, amit jól lehet használni, már holnaptól. Ha megfogadják a tanácsomat. Ha szeretnének jól érezhető életminőség-javulást tapasztalni, akkor tegyenek meg kettő dolgot! Egy. Ha kérhetem, igyanak már vizet! Jó? Azt hiszem nem terheltem még meg nagyon a családi büdzsét, ugye?... Jó.
Mert tudják az egészséges életmód nagyon drága!... Azt csak a nagymenők engedhetik meg maguknak... Csak azok isznak vizet….
Jó? Tehát tegyék meg!

Kettő. Az emberi szervezet olyan, mint egy kert, aminek tápoldatra, tápsókra van szüksége. Ezek közül sok minden hiányzik, úgy ahogy van, rossz az egész! De ami a legjobban hiányzik az összes közül, és aminek a pótlásával rövid időn belül nagyon jó, életminőség javulást lehet elérni, az az úgynevezett C-vitamin. A patikában úgy hívják, hogy aszkorbinsav. Menjenek el a patikába, vegyenek aszkorbinsavat, jó? Fillérekbe kerül, nem tudom,... szégyenletesen olcsó. Elképesztően olcsó. Vegyenek aszkorbinsavat, és naponta legalább 2000-3000 mg aszkorbinsavat, 2-3 grammot egyenek meg! Az nagyjából egy csapott teáskanál. Beletehetik vízbe, savanykás limonádénak meg lehet inni.
Beletehetik teába, csak ne legyen 60 foknál forróbb, mert tönkremegy, és meg lehet inni, olyasmi, mint egy citromos tea. Nem rossz ízű.
2-3 gramm. Igyanak elegendő vizet! A 450 ml/ 10 kg és minimum 2-3 gramm C-vitamin. Ha ezt a kettőt megteszik, számottevő életminőség-javulást fognak megtapasztalni! Megszűnnek székrekedések, kisimulnak ráncok, megnő az életerő, az ember frissebb lesz, jobban alszik. A menstruáció panasz mentesebbé fog válni, megszűnik egy csomó fejfájás, és egyéb panasz. Számottevő életminőség javulás!" (Forrás: mindenegyben)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.23. 10:46

Fogadjunk, hogy ezt a 10 dolgot nem tudtad az almaecetről!

Még mindig kevesen vannak tisztában azzal, hogy az almaecet nem csak a főzéskor, ételek készítésekor nagyszerű, hanem a háztartás egyéb területein is hasznát vehetjük. Most kiderül, hogy mi mindenre jó ez az olcsó, természetes készítmény.
1. Íz szabályzó: Ezt azért jó tudni, mert ha egy levesbe például túl sok borsot tettünk, akkor egy kiskanál almaecet semlegesíti a bors erős, csípős ízét.
2. Visszaadja a fabútorzat eredeti fényét: Egy kisebb szórófejes üvegbe keverjünk el 8 rész vizet 1 rész almaecettel, majd pár csepp olíva olajat is adjunk hozzá. Ezzel fújjuk be a bútorokat, majd egy papírtörlővel töröljük le a felületet.
3. Eltávolítja a zsírfoltokat: Egy szórófejes flakonban keverjünk össze 1 rész vizet 1 rész almaecettel, majd fújjuk be a zsíros felületet és töröljük tisztára.
4. Gyomirtó: Az almaecet segít abban is, hogy megszabaduljunk a kertünkben növekvő gyomoktól. Két rész vízhez adjunk hozzá egy rész almaecetet, töltsük bele egy szórófejes flakonba, majd ezzel fújjuk le a gyomokat.
5. Elmulasztja a csuklást: Egy kockacukrot mártsunk bele egy kevés almaecetbe, majd hamar rágjuk össze, és nyeljük le. A csuklás szinte azonnal megszűnik.
6. Növeli a vágott virágok élettartamát: Egy liter vízbe tegyünk 2 evőkanál almaecetet, töltsük át a vázába, majd a virágok szárából vágjunk ki egy keveset, és helyezzük bele a szálakat az ecetes vízbe. Ennek hatására a virágaink tovább maradnak frissek.
7. Remekül tisztán tarthatjuk az üveg, műanyag és króm felületeket: Egy szórófejes flakonba 1-1 arányban keverjünk össze vizet és almaecetet, majd fújjuk be az említett felületeket is, és egy tiszta ronggyal töröljük szárazra.
8. Megszabadít a kellemetlen szagoktól: Ha azt akarjuk, hogy a hűtőnk friss és üde illatot árasszon, egy kevés almaecetet töltsünk egy tiszta szivacsra, majd azzal mossuk át a hűtőnket.
9. Megszabadulhatunk a rozsdától: A rozsdás tárgyakat tegyük bele forró almaecetbe, majd pár perc múlva vegyük ki és öblítsük le vízzel.
10. Megszabadít a vízkőtől: Fele-fele arányba keverjünk össze almaecetet és vizet, majd töltsük bele a kávéfőzőbe és főzzük ki, hogy a lerakódott vízkő feloldódjon. (Forrás: filantropicum.com)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.20. 15:24

7 tipp, hogyan tedd egészségesebbé az egészségtelen ételeket

Szereted a hamburgert, bár tudod, mit művel a szervezeteddel? Néha jól esik elropogtatni egy kis chips-et az esti film mellé, még akkor is, ha rettentő egészségtelen? Nem kell lemondanod az úgynevezett „junk food"-ról, íme 7 tipp, hogyan ellensúlyozhatod negatív hatásaikat! Egy tökéletes világban mindenki boldog, mindig süt a nap, és minden egyes ember egészségesen étkezik. Sajnos ebből az álomból gyorsan fel kell ébrednünk, ez a világ nem létezik. A jó hír viszont az, hogy ha bizonyos tápláló étkeket együtt fogyasztasz egyes ártalmas fogásokkal, akkor minimalizálhatod a káros hatást! Az egészségesnek nem mondható ételeket 7 csoportra osztottuk, és mindegyikhez hozzátársítottuk azt az egészséges fogást, ami kiegyensúlyozza az eredményt. 7 tipp, hogy egészségesebb legyen az egészségtelen:

1. Magas zsírtartalmú ételek: A zsíros ételek "eltömítik" az emésztőrendszered, méreganyagokkal, és trigliceridekkel töltik fel azt. A triglicerid a vérzsírok egyik fajtája, melynek megemelkedett szintje hozzájárul a vérereket elzáró lerakódások, plakkok kialakulásához, ezáltal közvetve súlyos betegségeket is okozhat. Az említett méreganyagok lelassítják a vérkeringést, és a szervezet helyes működésébe is belezavarnak.
Mit egyél melléjük? Egy bögrényi szőlő elfogyasztása kiegyensúlyozza a magas zsírtartalmú étkek káros hatását. A szőlő telis-tele van antioxidánsokkal, amik megtisztítják a szervezetet a méreganyagoktól.
2. Sós ételek: A sós ételek számos egészségügyi problémát okozhatnak, ide tartoznak a magas vérnyomás, a veseproblémák, a szívelégtelenség, a stroke és a puffadás is.
A gyógyszer: étcsokoládé: Néhány kocka étcsoki csodákra képes, az elmajszolása akár két óra alatt csökkentheti a vérnyomást. A nyers csoki vagy kakaó a legjobb megoldás.
3. Virsli és társai: Ezek a finom kártevők tele vannak tartósítószerekkel és nitrátokkal, amelyek akár rákkeltőek is lehetnek. A nitrátok megakadályozzák a szervezet jódfelvételét, ami a pajzsmirigy működésének zavaraihoz is vezethet. Ha valaki hosszú távon van kitéve a nitrátnak, felléphet gyakori vizeletürítés, illetve keményítő-lerakódások, akár vérzések is kialakulhatnak a lépben.
Mit egyél velük egyidejűleg? Savanyú káposztát! Azzal, hogy savanyú káposztát fogyasztasz a virslid mellé, megelőzöd a nitrátok által okozott káros hatásokat, mivel ez rendelkezik egy olyan hatóanyaggal, ami meggátolja a nitrát rákkeltő anyaggá válását.
4. Vörös húsok: Alapjában véve a vörös húsok jót is tehetnek a szervezetednek, ám ha sokat eszel, káros hatással is lehetnek. A vörös húsban található karnitin bomlásnak indul a bélrendszerben, és a bomlása olyan eseménysort indít el, ami a koleszterinszint emelkedéséhez vezet, ami szívproblémákat okozhat.
A jótevő: vörösbor: A méreganyagok hatását nagyszerűen ellensúlyozza egy pohár vörösbor. Napi egy pohárka vörösbor megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is! És milyen jól esik egy finom pörkölt mellé)!

5. Grillezett húsok: A túlságosan megpörkölődött hús több ismert rákkeltő vegyületet is tartalmaz, például heterociklikus aminokat. Számos tanulmány született, amely kimutatta e vegyületek és a rák kialakulása közötti kapcsolatot.
Egyensúlyozd káposztasalátával! A káposztasaláta kalciumban gazdag zöldségeket tartalmaz, amelyek ellensúlyozzák a grillezett húsban található rákkeltő anyagok hatását.
6. Gyors kaja: A gyorséttermek manapság mindenhol megtalálható, kényelmes megoldásnak bizonyulnak, ám az ezeken a helyeken kapható étel zsírban és méreganyagokban gazdag, amelyek károsodást okoznak már a sejtek szintjén is a szervezetben.
Mit fogyassz, ha sok gyors kaját eszel? Cseresznyét. A cseresznye szintén tele van antioxidánsokkal, amelyek megakadályozzák az ártalmas szabad gyökök képződését. A cseresznyét helyettesítheted még a már említett szőlővel, de akár kivivel vagy eperrel is, a hatás ugyanaz.
7. Pizza: Tisztában vagyunk vele, hogy a pizza egyike azoknak az ételeknek, amelyek nélkül nehéz lenne az élet... Azért káros az egészségedre, mert sok szénhidrátot és káros kémiai anyagot tartalmaz, ami növeli a rák és a szívproblémák kialakulásának kockázatát.
A gyógyír: rozmaring Ha belecsempészed ezt a fűszernövényt a pizzatésztába, akkor máris egészségesebbé teheted, hiszen ellensúlyozza a kemikáliák hatását. Ez a csodás növény szintén gazdag antioxidánsokban, amelyek a rák elleni harcban kiváló katonának bizonyulnak.
Tudjuk, hogy a hideg télben több kalóriát követel a szervezet, és ilyenkor fokozottabban kívánja az ember a fenti ételeket, ezért nagyon örülünk annak, hogy egy kis kiegészítővel máris nem annyira egészségtelenek! (Forrás: Egészségmagazin.com)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.19. 18:30

(Én az influenzás időszakban a keringésre is kiváló lila hagymából készítek teát, mindig belefőzök csillagánizst is, ami remek természetes antibiotikum. Ezidáig csak egy alkalommal lettem influenzás - Ildikó).

Recept a hideg és az influenza ellen

A megfázás és az influenza gyakran előforduló betegség, de különösen jellemző a hideg téli hónapokban. Viszont, ha nem kezeljük időben, akkor súlyosabb betegségek is kialakulhatnak. Mit lehet tenni, hogy megállítsuk a vírus terjedését és hogyan tudjuk felgyorsítani a gyógyulási időt? Lássunk egy természetes, házi gyógymódot, amely segít a hideg időben megelőzni a megfázást és az influenzát. Ehhez a házi praktikához csupán néhány összetevőre van szükségünk.
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 citrom leve, 2 evőkanál méz és 2 csésze víz.
Elkészítés: Elkészítése rendkívül egyszerű. Az apróra vágott hagymára öntsünk forró vizet és 10-15 percig főzzük tovább, majd hagyjuk kihűlni a keveréket. Szűrjük át, adjuk hozzá a mézet és a citrom levét. Igyunk belőle naponta háromszor és máris érezhetjük, hogy enyhíti a megfázás tüneteit.
Az italkeverék összetevői külön-külön is erősítik az immunrendszert, de így egyben még hatékonyabb lehet, ugyanis a hagyma gyulladásgátló és vírusellenes tulajdonságairól is ismert, míg a citrom gazdag C-vitamin forrás és erős immunerősítő. Egy csésze citromos víz az első, ami “felébreszti” az egészséget. A harmadik összetevője a méz, amely amellett, hogy édesebbé teszi az italt, még antibakteriális, gomba- és vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Próbálja ki és legyen egészséges természetesen! /Forrás: Vitaminkirály/

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.19. 11:30

(Meglepve olvastam, hogy Juhász Péter szerint a barna rizs csupán rosttartalmában tér el a fehértől. Valójában a hártya, amit a fehér rizs esetében pusztán a korlátlan ideig való raktározhatóság miatt lecsiszolnak, értékes természetes antibiotikum. Kínában olyan helyeken, ahol mindig is barna rizst ettek, bevezették a fehér rizs fogyasztását. Aztán gyorsan visszatértek a barnához, mert egyre többen betegedtek meg különféle betegségekben. A barna rizsnek van minőségmegőrzési ideje, de hűtőben tartva sokáig meghosszabbítható - Ildikó)

Tíz meglepő tévhit az egészséges étkezésről

Január a fogyókúrák, a kampányszerű “most aztán tényleg elkezdek rendszeresen mozogni” elhatározások és tettek időszaka. Sok helyen lehet tanácsokat, tuti tippeket találni, de jó tudni, hogy ezek van néhány téves, de sokakban berögződött tétel.

1. “Ha sok zsírt eszünk, kövérek leszünk”: Persze a túl sok zsír fogyasztása nem biztos, hogy jót tesz a fogyókúrának, de hízáshoz leginkább az vezet, ha a zsírt keverjük a szénhidrátokkal, ekkor a megemelkedett inzulinszint miatt a szervezet mindent elraktároz – magyarázza Juhász Péter, a tudatos táplálkozás és a testépítés szakértője. A zsír önmagában hasznos, diéta esetén is ajánlott a fogyasztása!
2. “Este 6 után nem szabad enni, főleg nem szénhidrátban gazdag ételt”: A nap utolsó étkezésére fogyasztott – megfelelő minőségű - szénhidrát a városi legendákkal ellentétben kifejezetten jótékony hatással van a szervezetre; megkönnyíti az edzés utáni regenerációt, és pihentetőbb alvást tesz lehetővé – mondta Juhász Péter. A táplálkozási szakértő arra ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ne közvetlenül elalvás előtt, hanem nagyjából 2-3 órával korábban együnk. Azt is vegyük figyelembe, hogy az ember biológiai órája, ahogy egyébként az anyagcsere- és hormontípusa is, egyénenként eltérő, van, aki később, más pedig korábban alszik el!
3. “A nagy mennyiségű hús fogyasztása károsítja a vesét és a májat, köszvényt és vesekövet okoz”: A szükséges hús mennyisége is egyénenként változó, ráadásul a korral csökken. Egy aktív, sportos életet élő embernek jóval nagyobb mennyiségre van szüksége, mint egy ülő munkát végzőnek.
4. “A tisztítókúra nagyon egészséges és fogyaszt is”: Ez a divatdiétáknak és az ezeket fel-felkapó sztároknak, marketingguruknak meg az őket pénzelő cégeknek köszönhető talán legnagyobb keringő ostobaság – jelentette ki Juhász Péter A szakértő kiemelte a méregtelenítés a kiválasztó szervek feladata, amelyeknek optimális működése nélkül nem maradnánk életben. Megfelelő táplálékokkal azonban tudjuk segíteni a munkájukat.

5. “Naponta ötször kell enni”: Kétségtelen, vannak olyanok, akik nagyon jól, sőt kiválóan érzik magukat napi akár 7-8 kisebb, zsírszegény étkezéssel is – mondta a tudatos táplálkozás szakértője. Ők úgynevezett szénhidráttípusúak. Juhász Péter hozzátette, a magyar lakosságnak azonban meglehetősen kis része tartozik ebbe a csoportba, a többség, ha hosszú távon így próbál élni, annak előbb-utóbb súlyos következményei lesznek, és a vége minden esetben elhízás és komoly szervi megbetegedések.
6. “Együnk naponta friss gyümölcsöket a napi rost- és vitaminszükséglet biztosítása érdekében”: A gyümölcsöket szinte mindenki szereti, édesek, zamatosak. Nehéz ellenállni nekik. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a manapság egész évben kapható édes, nemesített fajták már korántsem olyanok, mint amilyenek régen voltak – hívta fel a figyelmet Juhász Péter. Vitamintartalmuk meg sem közelíti a szükséges mennyiséget, ugyanakkor rendkívül sok cukor van bennük, ami kifejezetten veszélyes is tud lenni. A szakértő felidézte, hogy a legfrissebb kutatások szerint a fruktóz (gyümölcscukor) gyakorlatilag méreg: a szervezet egyből kivonja a vérből, a máj azonnal zsírrá is alakítja, így közvetlenül energiaként nem tud hasznosulni. Tehát ha rendszeresen eszünk édes gyümölcsöket, azzal sokat ártunk a testünknek. Ugyanez igaz az egészségesnek kikiáltott, rostdús gyümölcslevekre is – tette hozzá Juhász Péter.
6. “Az izmosodáshoz legalább 3-4 óránként kell enni”: Az izomzat éjszaka, alvás közben épül – hangsúlyozta a szakértő. Ha izmosodni, formásodni szeretnénk, oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű és minőségű kalóriabevitelre, ami még véletlenül sem egész napos evést jelent – tette hozzá Juhász Péter. Akkor kell ellátni a szervezetet megfelelő tápanyagokkal, amikor fel is tudja azokat használni.
7. “A fehérjeporok és -készítmények tönkreteszik a májat”: A táplálék-kiegészítésként fogyasztott fehérjekészítményekre ugyanaz igaz, mint a húsokra, nem rosszabbak és nem jobbak. Ezeket jellemzően tejből, tojásból vagy egyéb állati fehérjéből állítják elő – magyarázta a táplálkozási szakértő.

9. “A barna rizs egészségesebb, mint a fehér”: A barna rizs annyiban tér el a fehértől, hogy azon rajta hagyják a külső növényi hártyát. Emiatt ugyan valamennyivel nagyobb a rosttartalma, de a növények úgy védik a magvaikat, hogy az azokat körülvevő burokban toxikus fehérjéket halmoznak fel. Ezek irritálják a vékonybelet, autoimmun-reakciókat és krónikus gyulladásokat okozhatnak. A rostbevitelt inkább sok zöldség fogyasztásával növeljük – ajánlotta Juhász Péter.
10. “Azért jó a paleo diéta, mert bármikor büntetlenül lehet édességet enni”: Sokszor hallani azt, hogy aki paleozik, nyugodtan ehet mindenféle maglisztekből készült édességet, mert azok nem hizlalnak. Sajnos ez is éppen olyan tévhit, mint az előbbiek – jelentette ki Juhász Péter. Ha nagy kalóriamennyiséget viszünk be, hízunk. A paleo ételek ráadásul magas zsírtartalmúak, a sütemények sok növényi zsírt tartalmaznak, ami kellemetlenebb hatásokkal is okozhat. A növényi maglisztek az Omega-6 zsírokon kívül egyéb, potenciálisan toxikus fehérjéket is tartalmaznak, amelyek sok esetben váltanak ki bélproblémákat, okoznak ételintoleranciákat. (Forrás: InfoRádió)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.18. 16:04

Természetes antibiotikumok, akár a konyhából

Az antibiotikumok a leggyakrabban felírt gyógyszerek manapság. Ha azonban úgy dönt, hogy kisebb betegségeket nem gyógyszerrel kíván kezelni, a természet számos megoldást kínál számukra, melyek akár minden konyhában megtalálhatóak. Íme néhány antibiotikum, melyeket évezredek óta használtak elődeink.

1. Fokhagyma
: A fokhagymát már 5000 éve rágcsálják az emberek. Gyógyhatását többnyire a gerezdekben lévő kéntartalmú vegyületek okozzák. A fokhagyma jellegzetes szagát az alliin nevű kéntartalmú vegyület okozza, ami levegővel érintkezve allicinná alakul. Ez az allicin a legfontosabb a különböző gyógyhatások szempontjából. Segít bakteriális és gombás fertőzések leküzdésében is, így az immunrendszert is erősíti.
2. Joghurt, aludttej (nem hőkezelt): A joghurtban és aludttejben található baktériumok támogatják az immunrendszert, antibakteriális hatással rendelkeznek. Ezek a jó baktériumok kedvezőtlen környezetet teremtenek a különféle kórokozók, illetve a gombák számára.
3. Fahéj és méz: A méz és a fahéj minden háztartásban megtalálható. A természetgyógyászatban már régóta használják a fahéjat és a mézet. Együtt fogyasztva még hatékonyabban erősíti az immunrendszert, és véd a vírusoktól, baktériumoktól.
4. Oregánó olaj: Az oregánó (magyarul szurokfű) olaj a természet egy kiváló antibiotikuma. Hatékonyan elpusztítja a kórokozó baktériumokat. Minden házipatikában ott a helye.
5. Echinacea (Bíbor Kasvirág): Az Észak-Amerikában honos növényt hosszú időn keresztül használták, ám a kasvirág a modern antibiotikumok felfedezésével a háttérbe szorult. Népszerűsége azonban napjainkban visszatért, mivel biztonságos immunerősítő szer.Az echinacea, más néven bíbor kasvirág természetes fertőzésgátló, véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikrobák ellen.
6. Friss zöldségek és gyümölcsök: A friss gyümölcsök és zöldségek antibiotikus hatásait részben a C-vitamin tartalmuknak köszönhetik. A C-vitaminról tudjuk, hogy támogatja az immunrendszert, és segít védelmet nyújtani a betegséget okozó kórokozókkal szemben. C-vitamin források a keresztes virágú zöldségek (brokkoli, karfiol, káposzta) , leveles zöldségek (kelkáposzta, spenót) , bogyós gyümölcsök és a citrusfélék. Ha ezekből nem fogyaszt napi rendszerességgel többször is, akkor pótolja étrend-kiegészítő formában.
7. Olajfa levél:Az olajlevél napjaink közkedvelt igen erős, természetes antibiotikuma és antioxidánsa. A káros baktériumok elpusztítását az immunrendszer erősítésével és az oxidatív stressz csökkentésével éri el.

Lenyűgöző gyógyerő a levelekben

Az olajfa levelét az egész világban használják gyógyászati célokra, de már a bibliai időkben is ismerték, alkalmazták. Az olajfa levelek kitűnő egészségügyi hatásai a számos gyógyhatású összetevő tökéletes együttműködésén alapszik. Ezek szinergikusan hatnak, és így hatékonyságukban erősítik egymást. Az olajfalevél kedvelt, nagy gazdasági értékű növény, melyet 6-8000 év óta termesztenek táplálkozási és orvosi célokra. Gyümölcséből többféle eljárással olajat nyernek vagy tartósítással konzerválják. Manapság már levelét is hasznosítják értékes hatóanyaga miatt.

Az olajfa levelek 98 értékes összetevőt tartalmaznak. Egyik legfőbb összetevője az oleuropein. Az oleuropein antioxidáns hatású tápanyag, így megvédheti szervezetünket, sejtjeinket a káros oxidatív hatásoktól. Ezen kívül napjaink egyik kedvelt, igen erős, természetes vírus és baktérium ellenes anyaga. A modern kutatások megerősítették azt az ősi bölcsességet is, miszerint az olajfa levele hatékony a szív- és érrendszeri betegségekre. Viszont a frissebb kutatások szerint fellelhetőek benne bioaktív vegyületek, melyek a cukorbetegek számára természetes és hatékony megoldás lehet.

Az olajfalevelek antioxidáns hatása, a magas klorofilltartalom hatásai (lassítja az öregedési folyamatot), valamint a benne található másodlagos növényi anyagok magyarázzák az olajfalevél-kivonat következő hatásait, amelyeket tudományosan igazoltak.
Néhány fontos hatása:
● antibakteriális
● antivirális
● gombaellenes
● parazitaellenes
● gyulladásgátló
● immunerősítő
● hasmenés ellen
● légúti betegségek ellen

Kapható kapszulázva, valamint létezik belőle folyékony változat is, de az íze miatt nem ajánlható mindenkinek jó szívvel. Akit nem zavar a bizarr íze, az fogyaszthatja folyékony változatban is, de ha megnyitotta tartsa hűtőszekrényben. Akinek van saját olíva fája, akár saját magának is előállíthatja a koncentrátumot. Szedjen egy nagy adag friss levelet. Soha nem szedje le a fának 10%-nál több levelét évente, mert ezzel megölheti a fát. Megmosva tegye egy nagy fazékba és öntse fel vízzel. Addig kell főzni, míg sűrű sziruppá nem áll össze. Külsőleg és belsőleg is alkalmazzák. Mielőtt belsőleg alkalmazza, érdemes orvossal egyeztetni a dolgot, különösen ha gyermeket vár. Akár egy évig is eltartható hűtőszekrényben, de ha fagyasztva tárolja, akkor 3-4 évig. (Forrás: Vitaminkirály)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.14. 17:27

A legjobb házi szerek megfázás ellen - Orröblítés, friss levegő és forró leves

Amikor a meleg évszak átadja a helyét a hidegnek, szervezetünk különösen könnyen esik áldozatul a köhögést, náthát és torokfájást előidéző vírusoknak. Ám nem vagyunk teljesen tehetetlenül kiszolgáltatva a vírusok támadásának. Védekező rendszerünket többféle módon is erősíthetjük, például lábfürdővel, forró levessel, de a testhőmérséklet emelésével is hatástalaníthatjuk a kórokozókat.
Több mint 200-féle vírus váltja ki a megfázás tipikus tüneteit. A kórokozók cseppfertőzéssel terjednek köhögés és tüsszentés közben, de közvetlen kontaktussal is, például kézfogásnál. Az olyan felületeken, mint a kilincsek, villanykapcsolók, buszfogantyúk, csak egy napig életképesek, otthon viszont akár három napig is.

A vírusok a légutak nyálkahártyáján hatolnak be a szervezetbe. Vagy belélegezzük őket, vagy a kezünkről jutnak a szájunkba, az orrunkba, miután fertőzött felületet érintettünk meg. Ha a nyálkahártyáink vérellátása jó, az immunrendszerünk pedig tökéletesen működik, akkor gyorsan megsemmisülnek. Ha azonban odakint hideg van, és hideg levegőt lélegzünk be, akkor orrunkban és torkunkban összehúzódnak az erek, hogy a vér ne hűljön le túl gyorsan. Ezzel romlik a nyálkahártya vérellátása, kevesebb immunsejt jut oda, és a vírusoknak könnyű dolguk van.

Bizonyos fokig ellenállhatunk a vírusoknak, amennyiben eddzük ez ereinket és jó állapotban tartjuk az immunrendszerünket. Ennek módja, hogy mindennap mozogjunk a friss levegőn akkor is, ha rossz az idő, kiegyensúlyozottan és vitamindúsan táplálkozzunk, eleget aludjunk és pihenjünk, alkalmazzunk Kneipp-kúrát (például hideg-meleg váltófürdőt, váltott hőmérsékletű lábfürdőt, szaunát) és száraz kefés masszázst /Ildikó megjegyzése: SM-ben kerülendő a szauna és a nagyon forró fürdő, ami helyett meleg hideg zuhanyt használjanak.. Az eltérő hőmérsékleti ingerek edzik az erek izomzatát, így hidegben nem húzódnak össze olyan gyorsan, és könnyebben vissza is tágulnak, így a vírusokat gyorsan elpusztítják a vérben található immunsejtek. Az érrendszer elsősorban akkor tanulja meg az alkalmazkodást az időjáráshoz, ha friss levegőn eddzük. Vigyázzunk, hogy a fejünk és a lábunk közben meleg maradjon!A hő leadás legjelentősebb része a fejen keresztül történik meg. Csak az orrunkon át lélegezzünk, akkor a levegő meleg és nedves lesz. A fej köré és a száj elé tekert meleg sál is véd a hideg levegőtől és a vírusoktól.

Vírusok elleni védekezés télen: kerüljük a tömeget! Természetesen úgy is védekezhetünk a vírusok ellen, hogy nem megyünk beteg emberek közelébe, és nem tartózkodunk zárt térben sok ember társaságában. Tüsszentés közben ugyanis az influenzavírusok akár másfél méteres távolságba képesek repülni!Gyakran mossunk kezet, és ritkán fogjunk kezet másokkal, ezzel csökkenthetjük a fertőzésveszélyt. Ha kesztyűt hordunk, nem ragadnak ránk a vírusok a járművek fogantyúiról. A hideg láb is okozhat megfázást, mivel reflektorikus úton rontja a légutak nyálkahártyájának vérellátását. Lehetőleg kezdjük a napot meleg lábfürdővel, a cipőinket tartsuk meleg helyen, húzzunk gyapjú zoknit, és télen hordjunk a szükségesnél egy kicsivel nagyobb cipőt, mert a szűk cipőben nem megfelelő a láb vérkeringése, és könnyen lehűl.

Az emelkedő hőmérsékletű lábfürdő valóságos csodát tesz a hideg lábbal, de kezdődő borzongás és hidegrázás esetén is jó. Ehhez egy nagy edényben merítsük meleg vízbe a lábunkat és a lábszárunkat körülbelül 10–20 percig. Kezdjük langyos vízzel, és fokozatosan adjunk hozzá forró vizet. Akkor jó, ha teljesen átmelegszünk és a homlokunkon verejtékcseppek gyöngyöznek. Hideg leöntéssel fejezzük be a fürdőt. Az izzasztó hatást fokozza a szénavirág, a rozmaring, a boróka, a fekete üröm vagy két evőkanál fekete mustárliszt (a gyógyszertárból). Végül húzzunk vastag gyapjú zoknit, és feküdjünk bele az előmelegített ágyba (legalább egy órára).
Az első borzongásnál átmelegít a gyömbértea is: egy diónagyságú darabot vágjunk vékony szeletekre, öntsük le negyed liter forrásban lévő vízzel, és lehetőleg melegen igyuk meg.

Tisztítórituálé a jógából: orröblítés sós vízzel
: Számos nép népi gyógyászatában régóta szerepel már a konyhasós oldattal végzett orröblítés a megfázások megelőzésére. Ennek jótékony hatását tudományos vizsgálat is igazolta. Ennek során a kísérlet résztvevői egy olyan jógatechnikát alkalmaztak, amelynek során egy langyos vízzel megtöltött orröblítő kannából öntötték a vizet az orrlyukba, miközben a fejüket ferdén a mosdókagyló fölött tartották, hogy a víz az egyik orrlyukból átfolyjon a másikba, majd ki. Az oldatot a következő recept alapján otthon is előállíthatjuk: egy fél teáskanál konyhasót (lehetőleg adalékanyagok nélkülit) oldjunk fel negyed liter vízben, és főzzük legalább tíz percen át. Vannak azonban kész tengervizes orrzuhanyok és -spray-k is. Ezek szintén alkalmasak az orr nyálkahártyájának megnedvesítésére, például hosszú repülőúton vagy a száraz levegőjű irodában. Főként szeptembertől áprilisig érdemes rendszeresen használni az orrzuhanyt. Erősíti a nyálkahártyát és kiöblíti a vírusokat, szénanáthás időszakban pedig a polleneket.

Forró csirkelevessel előzzük meg a legrosszabbat
Már nagymamáink is tudták, de újabban a tudomány is áldását adta rá: köhögés, nátha, rekedtség esetén a forró csirkeleves valóságos csodát tesz, de csak akkor, ha otthon készül. Amerikai tudósok bebizonyították, hogy a forró leves – legalábbis a lombikban – gátolja bizonyos fehérvérsejtek aktivitását, és ezzel a gyulladásos folyamatokat. A kutatók kiszámolták, hogy a hatás eléréséhez egy 70 kg-os ember esetében körülbelül 350 ml csirkelevesre van szükség. A hatás alapvetően a recepttől függ, ne használjunk zacskós levest! A recept a következő:
– 1 db 2–3 kg-os bio csirke,
– esetleg néhány csirke szárny,
– 3 nagy hagyma,
– 1 nagy édesburgonya,
– 3 pasztinák,
– 2 fehérrépa,
– 11–12 nagy sárgarépa,
– 5–6 szál zeller,
– 1 csokor petrezselyemzöldje,
– só és bors
A tyúkot tegyük egy nagy fazékba, öntsünk rá vizet és tegyük fel főni. A zöldségeket aprítsuk fel, a petrezselyem és a zeller kivételével adjuk a csirkéhez (a szárnyakat is), és másfél órán át főzzük. A tetejéről merjük le a zsírt, adjuk hozzá a petrezselymet és a zellert, és még további 45 percig főzzük. A húst vegyük ki és használjuk fel valami más ételhez. A zöldségeket vegyük ki, pürésítsük, adjuk vissza a leveshez és fűszerezzük. Kész! A levest adagonként lefagyaszthatjuk és elővehetjük, amikor szükség van rá. Ha a levest a megfázás legelső tüneteinél isszuk, gyakran megelőzhetjük a legrosszabbat. Elvben a vegetáriánus zöldségleves is segítheti az immunrendszer mobilizálását, például ha jó sok gyömbért használunk benne. A hideg évszakokban éppen ezért gyakrabban kellene forró levest innunk hideg italok helyett.

Az éhség és a láz megfutamítja a kórokozókat: A vírusoknak nincsen saját anyagcseréjük, ezért nehéz őket kívülről legyőzni, még antibiotikumokkal is. A test saját immunrendszerének kell megfutamítania őket. A szervezetnek több módszere is van erre, az egyik ilyen az étvágytalanság. A test ezzel megpróbálja kiéheztetni a vírusokat. Célzottan távol tartja a vírusoktól a tápanyagokat, például a vasat a vérből elszállítja a test vasraktáraiba, ahol a vírusok nem férnek hozzá, holott szaporodásukhoz nagy szükségük van az ásványi anyagra. A tudomány ezt a jelenséget „tápanyag-immunitásnak" nevezi. Ha rövid ideig lemondunk a szilárd táplálékról, azzal segítjük az immun funkciót. Igyunk sok zöldség- és gyümölcslevet, híg leveseket vagy pürésített zöldséglevest. Kiegészítésként segíthet a beöntéssel vagy glaubersóval végzett béltisztítás. Két-három nap elteltével újra ehetünk.

A megfázás vírusai nem szeretik a meleget, a test ezért megemelt hőmérséklettel harcol ellenük. A láz tehát értelmes módszer a vírusok elleni harcban. A megnövekedett hőmérséklet aktivizálja az immunrendszert, és a megfázás vírusai gyorsan elpusztulnak. Éppen ezérta 39 foknál alacsonyabb láz csillapítására nincs szükség. Ha a test maga nem produkál lázat, akkor segít az izzadó kúra forró fürdővel, vagy lábfürdő, illetve izzasztó gyógynövényekből készült tea. A teához két teáskanálnyi hársfa- vagy bodzavirágot forrázzunk le egy nagy csésze vízzel, öt percig hagyjuk állni, szűrjük le, és kortyonként, forrón igyuk naponta többször. A virágokat kombinálhatjuk is, például kakukkfűvel. Ha este isszuk, éjszaka izzadunk majd, ami méregteleníti a testet. Az ilyen kúrát csak stabil vérkeringés és egészséges szív esetén végezzük

A megfázást vagy megfázásszerű fertőzést ne tévesszük össze a valódi influenzával! Ez utóbbit nagyon fertőző influenzavírusok okozzák, amelyek súlyos légúti fertőzést és veszélyes szövődményeket idézhetnek elő. Míg a megfázás lassan kezdődik és lefolyása nem túl súlyos, addig az influenza tünetei hirtelen lépnek fel, és rövid időn belül a test egészét érintik: fej- és végtagfájdalom, hidegrázás, izzadás, később láz, köhögés és torokfájás a jellemző, és nagyon betegnek érezzük magunkat. Ezt a betegséget orvosnak kell gyógyítania. (Sz. Z. L., Forrás: Természetgyógyász Magazin XIV. évfolyam 1. szám)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.14. 10:13

Friss vagy fagyasztott?

Több tanulmány is foglalkozott vele, hogy a friss vagy a fagyasztott zöldséget/gyümölcsöt válasszuk. Elég meglepő eredményeket tapasztaltunk, hogy melyiket érdemes választani beltartalmi értékük szempontjából. Nyolc különböző élelmiszeren végezték a vizsgálatokat, ezek pedig a következők: áfonya, brokkoli, sárgarépa, kukorica, zöldbab, borsó, spenót és eper.
Mik az eredmények?: A meglepő adat az volt, hogy összességében nem volt különbség köztük. Egy másik tanulmányban pedig az volt, hogy a folsavszint és a B-vitaminok szintjének különbsége is elhanyagolható. Azzal érveltek a fagyasztott élelmiszerek mellett, hogy ezek a zöldségek és gyümölcsök a legszebb állapotukban van leszedve és így fagyasztják le őket, míg a friss termékeket érés előtt szedik le, hogy mire a boltok polcaira teszik, tökéletes legyen. Ezt biztosan Ön is tapasztalta, amikor nem volt teljesen elégedett a megvásárolt áru minőségével.

Ezekre figyeljen, ha fagyasztott élelmiszert vásárol:
• Nézze a minőséget és, ha lehetséges vásároljon bio élelmiszereket. A többi sajnos tele van növényvédő-szerekkel.
3 hónapnál tovább ne tárolja a fagyasztóban őket!
• Főzés helyett inkább pároljuk őket vagy fogyasszuk nyersen.
• A konzerves változatokat kerülje! Ezek tele vannak cukorral, ami gyengíti az immunrendszert.
• A csomagolás nem mindig megbízható, tartalmazhat BPA anyagot, ami akár meddőséget is okozhat.
• Figyeljen rá, hogy amikor megveszi, ne legyen összeragadva a csomagon belül, mert ez azt jelenti, hogy egyszer már felolvadhatott
Mindig figyeljük oda a megfelelő vitamin bevitelre és akár friss, akár fagyasztott élelmiszert választunk, fogyassza naponta több alkalommal, illetve egészítsük ki őket étrend-kiegészítőkkel, hogy mindenből a megfelelő mennyiség jusson be a szervezetünkbe. (Forrás: Vitaminkirály)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.13. 11:10

(SM betegek esetében a láz tartósan megemeli a mag hőmérsékletet, ezáltal könnyen állapotrosszabbodást okozhat, így nekik javasolt a lázcsillapító. Az egészséges embereknél - és a gyermekeknél - a láz az immunrendszer egyik eszköze, hogy legyűrje a bajt. Ezért számukra a lázcsillapítás természetellenes - Ildikó)

Mikor kell lázat csillapítani?

A testhőmérsékletünk egy viszonylag állandó értéket mutat, melyet a környezeti hőmérséklet és némelyik fertőzés befolyásolhat. A belső, úgynevezett mag hőmérsékletünk állandó, és fajonként változó, embernél ez 37 Celsius fok. Hő központunk az agy hipotalamusz nevű részében van, és ezt a fehérvérsejtjeink átállíthatják magasabb értékre, ha olyan baktérium, vagy vírus támad meg minket, mely hőérzékeny. Jellemző, hogy ha olyan fertőzést kap az ember, melyet nem „hőérzékeny” baktérium okoz, nem is keletkezik láz, ilyen például a TBC, ami csak előrehaladott stádiumban okoz hőemelkedést. A TBC baktérium 100 fok feletti hőmérsékleten sem pusztul el, értelemszerűen egy láz nem befolyásolja a baktérium jólétét. Az ókorban és a középkorban is csillapították a lázat főleg borogatással, de ez nem volt a mindennapos gyakorlat, a lázat inkább a betegség stádiumának megítélésére használták.

Hogyan terjedt el?:
A lázcsillapítás a lázcsillapítók megjelenésével lett sláger. Ha bemegy az ember egy gyógyszertárba, egy egész fal van tele lázcsillapítókkal. Ez az egész gyakorlat a múlt század közepétől kezdődött, és a mai napig terjed kiirthatatlanul. Az első nagyobb vizsgálatok azt mutatták, hogy ha nem csillapítjuk a lázat, a betegség időtartama átlag 40%-al rövidül, és a szövődményes betegségek előfordulása is rendkívül lecsökken. 1970 és 1990 között csaknem negyven vizsgálat készült a világban, ami igazolta, hogy a gyógyszeres lázcsillapítás, hűtőfürdők szakmai szempontból feleslegesek, inkább károsak, de a lázzal kapcsolatos fóbia a mai napig nem enyhült.

A láz veszélyes?: A Holland Háziorvosi Társaság jelenleg is érvényes tájékoztatójában ezt olvashatjuk: „A láz nem veszélyes (a magas láz sem), pusztán a láz miatt nem kell aggódnunk, s a lázat kezelni sem kell, a test hőmérsékletet nem szükséges gyógyszerrel csökkenteni. Amint a betegséget szervezetünk leküzdötte, a testhőmérséklet is csökkenni fog. Három hónaposnál idősebb gyermeknek, ha nagyon rosszul érzi magát vagy fájdalma van, lehet adni gyógyszert, de ez csak egy panasz tüneti kezelése.Lázat csillapítani tehát nem kell, hanem lehet, nagyon rossz közérzet esetén – ez óriási különbség. A világ vezető orvostudományi szaklapja a Nature és az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia is leírja: sok szülő, orvos fél attól, hogy egy 40 fok feletti láz kárt okoz, ezek a feltételezések azonban teljesen alaptalanok. Valójában még 40 fok feletti láz sem károsítja az agyat vagy szívet, nem csapódnak ki a fehérjék, nem okoz halált, a láz nem emelkedik a végtelenségig, maximum 41,7 C fokig az embernél. A vizsgálatok alapján úgy látszik, a láz segíti az immunrendszer hatékonyabb működését, és gátolja a kórokozók szaporodását: azaz a láz jótékony folyamat.

Mikor szükséges lázat csillapítani?: Természetesen vannak olyan betegségek aminél indokolt a lázcsillapítás, ilyen például az epilepszia, nehezen egyensúlyban tartható inzulinnal kezelt cukorbetegség, vagy éppen a beteg kiszáradásos állapota, súlyos szervi szívhibája. Lázgörcs is egy helytelen kifejezés, mivel nem a láztól kap görcsöt a gyermek, helyesebb lenne a „fertőzés okozta görcs” elnevezés, hiszen van olyan, amikor a görcs 37 C foknál bekövetkezik. Tehát a lázcsillapító nem előzi meg a görcsöt. Mivel a láz semmilyen kárt nem okoz, és a lázcsillapítás egyedüli indikációja, célja a gyermek közérzetének javítása, ezért helytelen olyan módszerrel csillapítanunk a gyermek lázát, amellyel pont, hogy kellemetlenséget okozunk számára – mint hűtőfürdő és társai. Felesleges szenvedtetés, amikor egy lázas kisgyermeket akarata ellenére hideg vízzel locsolnak vagy hideg vizes lepedőbe tekernek, miközben sír és retteg. Vannak, akiknek a fentiek alapján már 38,1 foknál javasolt lázcsillapító adása, de a tapasztalatok szerint a gyerekek jól tűrik a lázas állapotot, sokuk még 39,5 fokos lázzal sincsenek különösebben rosszul, játszanak vagy TV-t néznek (én például mikor gyermek voltam olyan lett a viselkedésem mintha alkohol fogyasztottam volna, kiabáltam, rohangáltam, úgy kellett megfogni egy lázméréshez, valószínűleg kaptam lázcsillapítót, bár nem minden esetben). Tehát felesleges a hűtőfürdő, a priznic (száraz ruhával fedett hideg vizes borogatás), de ha a beteg úgy érzi kellemes, nem is ártalmas.

2011-ben a magyar Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium is kiadta az irányelvét, ajánlását, amely feleslegesnek tartja a lázcsillapítást csak láz miatt. Teljesen mindegy, hány fokot mutat a hőmérő, 38,2 vagy 40,2 Celsius fok csak fájdalom, rossz közérzet miatti panasz esetén érdemes csillapítani a lázat. Bár a lázas állapot még enyhébb fokú hőmérséklet esetén is komoly betegség előjele lehet, az éjszakai ügyelethívás nagy része indokolatlan, az injekció „követelése” meg nagyfokú tudatlanságot takar. Ha a láz egy napig tart, nem feltétlenül szükséges az orvosi vizsgálat, természetesen kisgyermeknél, krónikus betegnél, vagy idős embernél más a helyzet, ilyen esetben viszont indokolt. /Dr. Nánási Ferenc – belgyógyász, táplálkozási tanácsadó, dr.nanasi@t-online.hu/

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 687
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2017.01.11. 14:11

Az öregedési folyamatok fő összetevője

A sejtkárosító szabad gyökök a testbe kerülnek vagy ott – a természetes anyagcsere folyamatok termékeként – keletkeznek. Hetvennél is több olyan betegséget ismerünk, amik a szabad gyökök hatására keletkeznek és az is közismert, hogy az öregedési folyamatokhoz miként járulnak hozzá… Számos kutatás igazolta, hogy a sejteket érő oxidatív stressz, ami a szabad gyökök eredménye, az öregedési folyamatok legfőbb összetevője. A szabad gyökökkel való együttélés elkerülhetetlen. Amikor eszünk, ki vagyunk téve a levegőben lebegő szabad gyököknek, füstnek, aggódásnak illetve stressznek vagy csak egyszerűen fokozott fizikai igénybevételnek egy edzés vagy munka során, a sejtek maguk is károsító szabad gyököket termelnek.

Mit okoznak ezek a szabad gyökök?
Öregedés – a sérült sejtek felgyorsítják a folyamatot
Rák – Számos ráktípus esetében azonosították a szabad gyökök kiváltó hatását, mint például: máj, petefészek, méhnyak rák, tüdő, stb…
Cukorbetegség: a sejtek sérült mitokondriuma miatt elmaradó inzulin kiválasztás
Gyomor és máj betegségei: a gyomor és a máj sejtjeinek gyulladásán keresztül
• Érelmeszesedés, az agy és a szív betegségei: az érrendszer sejtjeinek falát károsító hatás miatt
Bőrgyulladás vagy ekcéma: dehidratált bőr esetében fokozottan
Ízületi gyulladás: a reumás artritisz esetében az immunrendszer egészséges szöveteket is megtámad, nem csak a patogéneket
Felső légúti problémák, megfázás, asztma, érelzáródás, sztrók, Parkinson kór, magas vérnyomás, szembetegségek, köszvény, stb…, több mint 70 egyéb ismert betegség, amit a szabad gyökök jelenléte okoz vagy fokozhatja azokat.

Az antioxidánsok jelentik a megoldást
A képlet egyszerű: egy szabad gyök szemben egy antioxidánssal. A két molekula semlegesíti egymást.Az antioxidáns emiatt nem minőségi, hanem mennyiségi kérdés. Nem jó kell belőle, hanem sok. Ne dőljön be a különféle méregdrága “különleges” antioxidáns hatású szernek. Szedjen naponta E-vitamint, C-vitamint és Q10 koenzimet bőségesen. Minden nap, évi 365 napon át. Ez az alap.(Ildikó megjegyzése: A vitaminok természetes eredetűek legyenek, ne szintetikumok, amik olcsóvá, de biológiailag hatástalanná teszik a termékeket). Ha ezen felül még tartalmaz az étrended hatékony mennyiségű színes gyümölcsöt és zöldséget (áfonya, szeder, spenót, spirulina, pirospaprika, bármi ami megfogja a ruhát) az teljessé teszi a védekezést valamint hosszú és egészséges életűvé a testét. /Demecs István természetgyógyász/


Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég