Olvastam... továbbadom

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:46

A LEGJOBB VÍRUSÖLŐK

A hideg őszi és téli időjárás beköszöntével egyre több ember kap el valamilyen megfázásos, vírusos betegséget, még az egyébként egészséges emberek is. Ma már számtalan módja létezik a megelőzésének illetve a kezelésnek. Mik a legjobb vírusölők? Most a legjobb természetes gyógymódokat mutatjuk meg. A vírusfertőzésekkel szemben a lehető legjobb módszer az immunrendszer kitűnő állapotban tartása. Némi étrendi változtatás, a cukor eltávolítása a napi étrendünkből, a friss, nyers ételek arányának megemelése, egy jó multivitamin és pár gyógynövény fogyasztása már egy-két hét alatt felkészíti az immunrendszerünket arra, hogy tetszőleges vírussal szemben arányosan és gyorsan reagáljon, főleg ha még némi szabadban végzett testmozgás és hideg-meleg vizes zuhany is társul a programhoz.
________________________________________
C-vitamin

Ha vírusos fertőzéssel küzd a szervezetünk, C-vitamin szükségletünk megnövekszik. Ilyenkor a nagy mennyiségben fogyasztott aszkorbinsav megelőzheti a betegséget vagy meggyorsíthatja a felgyógyulást. A mennyiség több 1000 mg is lehet. „Bár ezt még mindig nem fogadja el az orvosi szakma, a C-vitamin ténylegesen segít megakadályozni vagy csökkenteni a nátha időtartamát. Erre a megállapításra jutott egy kutató, miután áttekintette a C-vitamin klinikai használatáról szóló, megjelent tanulmányokat, amelyek a náthával voltak kapcsolatban. Jól ismert, hogy mind a fehér vérsejtek, mint a C-vitamin szintje jelentősen csökken a vérben a megfázás vagy az influenza során. Szintén érdekes észrevenni, hogy a méreganyagok, amiket a fertőzés alatt bocsátottak ki a baktériumok, gátolják a fehér vérsejt C-vitamin felvételét, amivel azt okozzák, hogy a fehérvérsejtek könnyebben rongálódnak a megfázás során.” Forrás: PDR for Herbal Medicines, 4th Edition
________________________________________
D-vitamin
Az influenza és a D-vitaminhiány kapcsolatát John Cannell és munkatársai írták le először 2006-ban. Mint rámutattak, a nyári hónapokban az UV sugárzás elég erős ahhoz, hogy a bőrben D-vitamin szintetizálódjon, azonban az ősz beköszöntével az UV sugárzás gyengülése miatt a D-vitamin szintézis abbamarad, és onnantól folyamatosan csökken a népesség átlagos D-vitamin szintje. (forrás: tenyek-tevhitek.hu) Azóta több kutatás is alátámasztotta, az influenza és a D-vitaminhiány kapcsolatát. Ha elég magas a vér D-vitamin szintje, akkor védetté válik a szervezet a vírusok ellen. Felmérések szerint az emberek túlnyomó része D-vitamin hiányban szenved. Napi 2000-4000 egység D-vitamin, fogyasztása erősen befolyásolja az immunválaszt, amit egy fertőzés esetén kapunk.
________________________________________
Cink
Az egyik legfontosabb nyomelem. Vírusos megbetegedések esetén mindig sikerrel alkalmazható. A cinkpótlás a sejtkultúrákban gátolja a gyulladásos választ, leállítja a programozott sejthalált és lecsökkenti a fertőzött sejtekből kibocsájtott új vírusok számát. Akár napokkal is képes lecsökkenteni a betegségek időtartamát. Fontos megjegyezni, hogy a folyamatos 50 mg feletti cinkfogyasztás rézhiányt okozhat, és érdemes azzal együtt pótolni.
________________________________________
Bíbor kasvirág
Ma már egyre többen alkalmazzák megfázás, influenza esetén a kasvirágot, mivel hatékonyan erősíti az immunrendszert, illetve ha már bekövetkezett a baj, akkor lerövidíti a betegség időtartamát. Számos tanulmány jutott arra a következtetésre, hogy az echinacea nem csupán lerövidíti a nátha vagy a megfázás gyógyulási idejét, hanem meg is akadályozza annak kialakulását, amennyiben a tünetek első jelentkezését követően azonnal alkalmazzák. Ráadásul a legtöbb tanulmány abban is közös eredményre jutott, hogy az echinacea un. rövid, gyors immunstimulálásra alkalmas. Nem okoz látványos eredményt a hónapokon át történő egyenletes fogyasztása. Amennyiben valaki megfázott, jól teszi, ha echinaceát fogyaszt.
Egy svéd tanulmányban 246 önkéntesen végeztek azt találták, hogy a gyorsan, nagy mennyiségben fogyasztott echinacea felgyorsította a felépülést a náthából. A tanulmány szerint mindössze a tünetek megjelenésétől számított 7 napon keresztül volt értelme szedni, a további szedésének nem volt már mérhető hatása.
________________________________________
A gyógynövények közül a hagyma (fokhagyma és vöröshagyma egyaránt), az oliva levele, egy astragalus nevű növény kivonata és a gyömbér illik leginkább az őszi szezonhoz. Amit lehet frissen fogyasztva, amit nem azt kapszulában bekapkodva.

Mire jó a hársfavirág?
A hársfa virágai igen értékes gyógyhatású számítanak, ami a magyar gyógyszerkönyvben is szerepel. Hazánkban igen elterjedt fáról van szó és könnyen felismerhető. A virágjának gyűjtéséhez nem kell túl komoly eszköz, csupán arra kell figyelni, hogy forgalmas utaktól távoli, tiszta virágot gyűjtsünk. A vadon növő fajok virága sokkal gazdagabb hatóanyag tartalom szempontjából, mint a parkokban és utcákon telepített példányoké. Mire használjuk?
Gyógyászati célra ugyan felhasználják a hárs minden részét (virág, levél, fás részek és az ebből készült az orvosi fa szén), a mi szempontunkból legegyszerűbb módszer az éppen kinyíló virágok begyűjtése, és megszárítása. A virágok legfontosabb gyógyhatású összetevői a különféle flavonoidok, amik antioxidánsként védenek a sejtkárosító szabad gyököktől. Nem elhanyagolható azonban a különféle illóolaj tartalom és a gyulladáscsökkentő összetevők sem. A növény tanint (a növényekben található fanyar íz anyagok összefoglaló neve) is tartalmaz, ami vérzéscsillapító hatású.
________________________________________
Orvosi célból elsősorban felső légúti fertőzések, gyulladások és láz esetén alkalmazzák. Erős izzasztó hatása miatt kitűnő lázcsillapító a főzete. Érdemes azonban minden probléma hiányában is kipróbálni. Az íze, az illata és a színe is kitűnő. Dobjon 5–10 levelet egy teás kannába és forrázza le fél liter vízzel. 15–20 perc kell a teljes kiázásig. Cukor és egyéb ízesítő nélkül próbálja élvezni. (Forrás: Vitaminkirály)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:44

Stressz oldás természetesen – B-vitaminokkal

A B-vitamin - amelynek minimum kilenc fajtája létezik - nagyon sok irányból hat az egészségre. Befolyásolja az energiakészletet, a hangulatot és a viselkedést, valamint az olyan degeneratív betegségek kialakulását, mint a szívbetegség vagy a rák.

Miért van szükségünk B-vitaminokra?
A B-vitaminok közül néhány, mint a B1, a B2 és a B3központi jelentőséggel bír abban a folyamatban, amiben a táplálék energiává alakul át a szervezetben. A B3-vitamin magas dózisban javíthat a skrizofrénián, amely egy kínzó mentális betegség. A B6-vitamin és a folsavcsökkentheti a szívelégtelenség kialakulásának esélyét.

A B-vitaminnak stresszoldó hatása van: David Benton szerint, aki a walesi Swansea Egyetem professzora, a vitaminhiány először mindig pszichológiai tünetként jelentkezik. Ezek között szerepelhet például az ingerlékenység, a harag, és hogy az illető nehezen birkózik meg az otthoni, illetve a munkahelyi problémákkal. A B-komplex vitaminokat régóta úgy tartják számon, mint stressz-oldó tápanyagokat. Fontos szerepet töltenek be az idegek és az agy egészségének fenntartásában, ezért hiányuk jelentősen befolyásolja az idegrendszer működését

Ha meg akarunk birkózni a stresszel, jobb, ha B-komplex fogyasztásával kezdjük. Olvassuk el a dobozon a címkét, hogy tartalmaz-e legalább 10 mg B1- vitamint - ebből megtudhatjuk azt is, hogy milyen mennyiségben kell a többi B-vitamint szednünk. Ha harminc nap elteltével nem tapasztalunk semmilyen javulást, akkor növeljük a dózist háromszorosára, vagy vegyünk olyan B-komplex készítményt, amely 25 mg B1-vitamint tartalmaz (megint csak ehhez a mennyiséghez igazítják a többi B-vitamin adagot).

Előfordulhat, hogy bizonyos "melléktüneteket" észlelünk, ahogy arra néhány orvos rámutat. Például, hogy bőrünk jobb állapotba kerül. Amikor a húszas éveimet éltem, és korpásodott a fejbőröm, véletlenül olvastam valahol, hogy a B-vitamin segít a száraz, hámló bőrön. Már eleve szedtem egy 10 mg-os B-komplexet, ezért megnöveltem az adagot, és a korpa elmúlt. Azután mindig nagyobb dózisban szedtem a B-vitamint, és a korpa soha nem tért vissza.

A B-vitamin javítja a kedélyállapotot: Tekintsük csak át Benton doktor tapasztalatait. Néhány egészséges diákjának nagy mennyiségi multivitamint adott (amely az RDA tízszeresét tartalmazta a vitaminokból), míg másoknak placebo tablettát (hatóanyag nélküli, látszatpirulákat) egy éven át. A Biological Psychology'/Pharmacopsychologyban megjelent cikke szerint azok a fiatalok, akik multivitamint szedtek, sokkal jobb közérzetről tettek tanúságot, a nők hangulata pedig határozottan javult. Benton úgy találta, hogy bár az összes vitamin jótékony hatású volt, a B1-vitamin mindegyiken túltett. Egy következd kísérlete során női hallgatóknak rendelt B1-vitamin-kiegészítést. Az alanyok már két hónap múlva úgy érezték, hogy sokkal tisztább a fejük, összeszedettebbek és energikusabbak. Ezzel együtt reakcióidejük is csökkent.

A B-vitaminok javítják a memóriát:Egy sor tanulmány állítja, hogy azok az idősödő emberek, akik a szenilitás jeleit mutatják, B12-vitamin-hiányban szenvednek. A vitaminkúra hatására a mentális képességek javultak. Más tápanyagok is segíthetnek ilyen helyzetben, de hatásuk eléréséhez jó néhány hónapra van szükség. Az E-vitamin ugyancsak kedvezőn befolyásolja az agysejtek működését. Ugyanúgy jótékony hatású a Ginkgo biloba nevű gyógynövény.

A B-vitaminok enyhíthetik a migrénes fejfájást: Két nemrég végzett kísérlet azt mutatja, hogy a B2-vitamin csökkenti a migrén előfordulásának gyakoriságát. Az első tanulmány során, amelyet Jean Schoenen, a belga Liege Egyetem professzora végzett, negyvenkilenc páciens 400 mg B2-vitamint kapott naponta, három vagy több hónapon át. A betegek kétharmadának esetében javulás mutatkozott. A második kísérletben Schoenen ötvenöt betegnek adott ismét 400 mg B2-vitamint, három hónapon át. Tapasztalatai szerint a páciensek 59 százalékánál vált be a kezelés, azzal a 15 százalékkal szemben, akik placebót kaptak.

A B-vitamin csökkentheti a koleszterinszintet: A B3-vitamint niacin (vagy nikotinsav) formáját 1955 óta úgy tartják számon, mint a koleszterinszint csökkentőjét. Ennek felfedezése Abram Hoffer professzornak köszönhető, aki a vitaminok orvosi alkalmazásának egyik úttörője. A B3-vitamin más formái, mint például a niacinamid (vagy nikotinsavamid) nem mutat koleszterinszint-csökkentő hatást. Hoffer napi 500 mg-ot javasol naponta. Mielőtt bevennénk a niacint, tisztában kell lennünk legfőbb „mellékhatásával", ugyanis egész testünkön kipirulhat és bizsereghet a bőrünk. A jelenség ártalmatlan, és a bőrünket korábban érő nap- és atomi sugárzással van összefüggésben, de a vörös és viszkető bőr ijedtségre adhat okot. A bizsergető érzés, amit sok ember kedvel (felmelegíti az embert), fél órán belül megszűnik. Ha naponta háromszor, hosszabb időn át szedjük a niacint, a bizsergető érzés egyre gyengébb lesz majd, végül megszűnik.
A C-vitamin-pótlás – 1000 mg naponta – ugyancsak csökkentheti a vér koleszterinszintjét, ám bizsergető érzést nem okoz.

A B-vitaminok és a sclerosis multiplex
A sclerosis multiplex (SM) olyan betegség, amelyet az idegrostokat körülvevő ideghüvelyek roncsolódása okoz. Számos tanulmány bizonyította mar, hogy az SM-ben szenvedőknek állandó B12-vitamin hiányuk van. A folsav alacsony szintje ugyancsak problémát jelenthet. E két vitamin kéz a kézben működnek. Sokaknak van problémája a B12-vitamin belekben történő felszívódásával. A B12-injekciók (amit az orvos ad be) megoldhatja a gondot. Ugyanilyen jók azok a tabletták, amit a nyelv alá helyezve kell bevenni (itt a felszívódás nagyon hatékony).
A sclerosis multiplex esetén az is jótékony hatású lehet, ha csökkentjük a bevitt olaj- és zsírmennyiséget, míg növeljük az omega-3 halolaj és az olívaolaj fogyasztását. Jó, ha növeljük az antioxidánsok szedését, így az E-, a C-vitamin és az alfa-liposav bevitelét.


B-vitaminok és az ízületi gyulladás: Évekkel ezelőtt az orvosok rájöttek, hogy csökkenthetik a reumás ízületi gyulladás tüneteit az egyik B-vitamin adásával, és még hatásosabb, ha egy másikat is adnak hozzá. Gyorsabb és hatékonyabb, ha nagy mennyiségű B-komplex kiegészítést alkalmazunk, mintha egyenként kísérletezünk a B-vitaminokkal.
Egy, a Journal of the American College of Nutrition-ban megjelent tanulmány állítja, hogy a folsav (6400 mcg) és a B12 (20 mcg) enyhíti a csontízületi gyulladást. Egy újabb tanulmány pedig, amely a német Schmerz-ben jelent meg, a B1-, a B2- és a B12-vitamin fájdalomcsillapító hatását írta le. A kutatók szerint e vitaminok együttes alkalmazása sokkal hatékonyabb, mint ha külön-külön szedjük őket.

A B-vitaminok és a premenstruációs szindróma:
A premenstruációs szindrómát gyakran egy női hormon, az ösztrogén túltermelődése okozza. Két B-vitamin, a kolin és az inozitol segítenek az osztrogént ösztriollá alakítani; ez a hormonnak olyan formája, amely már nem okoz problémát. A B6-vitamin ráadásul vizelethajtó hatású is, ezért megakadályozza a menstruáció előtti vizeletrekedést. Ha B6- vitamint akarunk szedni (napi 50—100 mg), akkor legjobb, ha mindjárt B-komplex kiegészítést alkalmazunk, az optimális hatás elérése érdekében. Az is segíthet, ha szójában gazdag ételeket fogyasztunk. A szójabab olyan ösztrogén jellegű vegyületeket tartalmaz, amely hatástalanítja a hormon nemkívánatos hatásait. A szójatej és a tofu csak néhány abból a számtalan szójás ételből, amelyeket a szupermarketekben és a gyógynövényboltokban megtalálhatunk.

Segíthetnek a B-vitaminok a carpus tunnel szindrómán: A carpus tunnel nagyon erős fájdalommal vagy zsibbadtsággal járó a csuklóban és a kézben fellépő betegség. Ezt az állapotot a kéz rendszeres megerőltetése okozza, ezért leggyakrabban a szupermarketek pénztárosai, a gépírónők és a gyári munkások körében fordul elő. Körülbelül harminc évvel ezelőtt, John Ellis professzor, a texasi Mount Pleasant-től rájött, hogy B6-vitamin javítja a carpus tunnel szindrómás betegek állapotát. Észrevette, hogy az ebben a betegségben szenvedők szervezetében alacsony a B6- vitamin szintje, ezért ha kilencven napon át napi 100 mg-ot fogyasztanak belőle, az helyreállíthatja a normális szintet. Más kutatók is szoros összefüggést látnak a B6-vitamin alacsony szintje és a carpus tunnel szindróma között. Valószínű, hogy az állandó megerőltetés során a szervezet nagyobb mennyiségben igényli a B6-vitamint. Ritka, hogy az ember csak egy tápanyagban szenvedne hiányt. A B-vitaminok együtt hatnak, mint rokon tápanyagok. Így a carpus tunnel megfelelő kezeléséhez napi 100 mg B6-vitaminnal, plusz olyan B-komplex vitamin kiegészítéssel történhet, amely a vitamincsalád minden tagját tartalmazza.

A B-vitaminok és a skizofrénia: Először is tisztáznunk kell, hogy mi is az a skizofrénia. Ez a betegség nem a tudathasadásos állapotot jelenti. Sokkal inkább egy mentális betegség, amely érzékcsalódással (mint például a paranoia) és hallucinációval jár (olyan dolgokat hall és lát, amelyek nem léteznek). Az 1950-es évek elején Abram Hoffer professzor és Humprey Osmond professzor megállapították, hogy a skizofrénia egyes típusainál a betegek szervezetükben haliucinogént termelnek. Ez a hallucinogén az adrenalin oxidálódott formája. Biokémiai ismereteik alapján a kutatók úgy gondolták, hogy a nagy mennyiségű B3-vitamin (akár a niacin vagy a niacinamid) és a C-vitamin semlegesíthetik a hallucinogéneket. Úgy tűnik, hogy igazuk is volt, és első pszichiátriai kísérletüket a Bulletin of the Menninger Clinic-ben publikálták. Az 1960-as évek végén, amikor a hallucinogén drogok, mint például az LSD és a meszkalin nagy népszerűségnek örvendtek, néhányan B3- és C-vitamint használtak, hogy visszatérjenek a „repülésből".
Hoffer 3000 mg B3 és 1000—3000 mg C-vitamint adott a betegeknek naponta. Úgy látta, hogy azok a betegek, akiknél csak nemrég jelentkezett a skizofrénia, jobban reagáltak a vitaminterápiára, mint azok, akik mar régóta szenvedtek a betegségben. Azt is megfigyelte, hogy egyes betegek jobban reagáltak a nagy mennyiségű B6-vitaminra és a cinkre, amely alapvető ásványi anyag. (Forrás: http://www.naturhirek.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:43

Megfázás vagy influenza?

Folyik az orrod, kapar a torkod és lüktet a fejed? Ez csak megfázás vagy influenza? A tünetek gyakran azonosak, tehát ha az orvos nem csinál influenza tesztet, nehéz megállapítani. Nézzünk néhány alapvető tudnivalót, mi a különbség a megfázás és az influenza között, és mit kell tenni, ha bármelyikkel megbetegszünk.

Sima megfázás: Az általános megfázást nem ok nélkül általánosnak. A legtöbben azt gondolják, hogy a megfázás egyenlő azzal, hogy hideg helyen alul öltözöttek voltunk, és megfáztunk. Ez a szezonális légúti fertőzés az egyik leggyakoribb ok, ami miatt télen az ágyat nyomjuk. A tünetek akár 2 hétig is tarthatnak, azonban ellentétben az influenzával, a tünetek általában enyhék és nem vezetnek semmiféle komoly egészségügyi komplikációhoz. Több mint 100 vírus létezik, ami a megfázást okozhatja, azonban a leggyakoribb a rhinovírus, ami a tüsszentést és a szipogást okozza. Mikor egy beteg ember köhög vagy tüsszent, vírusokkal töltött cseppek szóródnak szét a levegőben minden felé. Ha egy egészséges ember hozzáér egy olyan felülethez, ahova fertőzött cseppek kerültek, majd a szájához, orrához emeli a kezét, könnyű szerrel megfertőződhet.

Mik a jelei:
• orrfolyás vagy orrdugulás
• torokfájás
• tüsszentés
• enyhe-mérsékelt láz
• köhögés
• fejfájás vagy izomfájdalmak
• enyhe fáradtság

Hogyan kezeljük? A megfázás fertőző, ezért az első pár nap ajánlott otthon maradni. Mivel ez egy vírusos fertőzés, ezért nem lehet hatékonyan kezelni antibiotikummal. Igyál sok folyadékot a kiszáradás elkerülése érdekében. A megfázásból egy hét alatt ki lehet lábalni, azonban ha a láz nem csökken ez-után sem, vagy a tünetek nem enyhülnek, érdemes orvoshoz fordulni. Az elkerülés érdekében, télen fokozott figyelmet kell fordítani a higiéniára, és gyakrabban kezet mosni, kéz fertőtlenítőzni, főleg ha olyan helyen tartózkodunk, ahol nagy a tömeg.

Influenza: Az influenza szintén egy légúti fertőzés. Ellentétben a sima megfázással, az influenzából kialakulhat egy komolyabb betegség, mint például a tüdőgyulladás is. Ez főleg a kisgyermekeknél, az idősebbeknél, a terhes nőknél valamint az asztmásoknál alakul ki gyakran. A megfázással ellen-tétben az influenza szezonális, általában a téli hónapokban jellemző. Az influenzát ugyanúgy lehet elkapni, mint a megfázást; cseppfertőzéssel.

Az influenza tünetei:
• száraz, szaggató köhögés
• közepes-magas láz (bár nem mindenki lázasodik be)
• torokfájás
• hidegrázás
• súlyos izom- vagy izomfájdalmak
• fejfájás
• orrdugulás és orrfolyás
• mélységes fáradtság (tarthat akár két hétig)
• Néhány embernél a hányás és hasmenés, de ez sokkal gyakoribb a gyermekeknél.

Hogyan kezeljük?: Influenza esetén az orvos felír orvosságot a tünetek kezelésére. Fontos a sok folyadékbevitel a kiszáradás elkerülése érdekében. Legjobb módja a megelőzésnek, ha megkapjuk a védőoltást. A higiénia itt is fontos, fokozottan ügyeljünk a kézfertőtlenítésre. Hogyan készüljünk fel a télre? Elengedhetetlen a megfelelő vitaminbevitel, rengeteg gyümölcs és C-vitamin.

Milyen vitaminokra van szükségünk ősszel?
Ősszel kiemelkedően fontos figyelnünk arra, hogy megfelelő mennyiségű vitaminokat vigyünk be a szervezetünkbe. Ősszel elengedhetetlen a szezonális zöldségek és gyümölcsök nyers formában való fogyasztása, melyek tele vannak tápanyagokkal. Nos, lássuk, milyen vitaminokra van szüksége a szervezetünknek.

C-vitamin: Elengedhetetlen a szervezet számára, amit bevihetünk a szervezetünkbe paprikával, káposztával vagy citrusfélékkel. A napi ajánlott C-vitamin mennyiség 1000 mg, ami
• 3,5 kg paprikát,
• 5,5 L facsart narancslevelet,
• 6,5 kg narancsot jelent.
Lehetetlen ugye? A szervezetnek napi átlagosan 80mg C-vitaminra van szüksége, azonban a bevitt vitamin csak 10%-a marad bent, a többi felszívódás nélkül kiürül. Ez azt jelenti, hogy napi 800–1000 mg-ot kell be-vinnünk, hogy elérjük a szükséges mennyiséget. Pusztán ételekből ez nagy odafigyeléssel lehetséges csak, ezért ajánlott kiegészítő vitamint szedni, főleg ősszel és télen.

A vitamin: Ez rengeteg répa levelet jelent. Az a vitamin mellesleg segít megelőzni a daganatos megbetegedéseket, valamint kellemes színt ad a bőrnek. Sok A vitamin található még az édesburgonyában, zöld leveles zöldségekben, a tökben, valamint a salátában.

E vitamin: Széles körben ismert antioxidáns, melynek bevitele folyamatosan, kell, hogy történjen, mert a szervezet nem képes felhalmozni. Legjobb forrás az alma, illetve a szeder. A napi E vitamin bevitel felnőtteknek 15 mg, ami 2 kg szedret jelent nagyjából. Az E vitamin antioxidáns hatása mellett hozzájárul a szív megfelelő működéséhez is, ezért kiemelkedően fontos!

B vitamin: A hüvelyesek, a burgonya és a káposzta gazdag B vitaminban. Ősszel megerősíti az immunrendszert, és javítja a mentális képességeket. A B vitaminból az ajánlott mennyiség típustól függ, érdemes B-komplex vitamint szedni, ami az összes szükségletet lefedi.

D-vitamin: Ősszel és télen külön kell rá figyelni, mert természetes úton a napfény alatt keletkezik. Ha nincs elegendő D-vitamin a szervezetünkben, a csontjaink törékennyé válnak, idegesek és depressziósak leszünk. Ha borús felhős őszi időnk lesz, szedjünk D- vitamint. /Forrás: Bioheal.hu/

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:42

A szénsavas üdítők többet ártanak, mint használnak! Íme, 7 ok, amiért ne szürcsöljünk ilyen italokat

A szénsavas üdítőitalokról általában nincsen jó véleményük a szakembereknek, mármint az egészségügyi szakembereknek, mert a reklám szakemberek biztosan nem erről az oldalról közelítik meg, hanem az eladhatóság szempontjából érdekli őket egy termék. Ezek a hűsítők legtöbbször tele vannak cukorral, ami elhízáshoz vezethet, de meggyűlhet a bajunk a keringési rendszerünkkel, vagy a szívünkkel is. Emellett olyan kémiai adalékanyagokat, színezékeket, ízfokozókat is tartalmaznak, amelyek növelik a betegségek kialakulásának esélyét.

1. Növelik az étvágyat: A mesterséges édesítőszerekkel dúsított üdítők azért problémásak, mert nagy mennyiségű kalóriát juttatnak be a szervezetbe, ami az agyat is megzavarja. Ha netán egy nap kiesik ez a kalóriadús folyadék, agyunk úgy érzékeli, hogy nem jutott a szervezet elég tápanyaghoz, így újabb kalóriabombát követel magának. Ezért esznek többet azok, akik rendszeresen fogyasztanak üdítőket.

2. Hízás: A sok evés, nagy mennyiségű táplálékfogyasztás, ahogy fentebb már írtuk, megzavarja az agy munkáját, hiszen hozzászoktatjuk ahhoz, hogy igenis, nekünk ez a napi ételadagunk, így ha másnap kevesebbel kell, beérjük, akkor az agy tartalékolásra ad ki parancsot, így gyorsan hízásnak indul a test.

3. Krónikus betegségek: A mesterséges édesítőszerekről nemrég megállapították, hogy több mint 6 ezer termékben vannak jelen, ezek közül is az aszpartám a legveszélyesebb, amely krónikus betegségeket idézhet elő, ilyen az agydaganat, vagy a cukorbetegség, de nagyobb az esélye az Alzheimer-kór és szklerózis multiplex betegségek kialakulásának is.

4. Bélkárosító: Ha a videó megosztókon meg lehet nézni azt, hogy egy szénsavas üdítő mennyire nagyszerűen eltávolítja a rozsdát egy régi elemről, akkor gondoljunk csak bele, hogy ez a savas finomság mit művel a gyomrunkban, bélrendszerünkben. Emellett pedig a fogakat is nagyon károsítja.

5. Veseelégtelenség: A Harvard Egyetemen végeztek kísérletet, és megállapították, hogy azok a nők, akik naponta két üvegnél több üdítőt ittak, 30 százalékkal nőtt a veseelégtelenség esélye, azokhoz a nőkhöz viszonyítva, akik nem ittak ilyen hűsítőket

6. Kiszáradás: Jó tudni, hogy a vizet egyetlen üdítőital sem helyettesíti, sőt még a szomjat sem oltja a legtöbb készítmény. Az is gondot jelenthet, hogy sok ilyen ital vízhajtó, így hozzájárul a szervezet vízvesztéséhez is, ami főként kánikulában igencsak veszélyes lehet.

7. Emésztési problémák: Egy tanulmány megállapította, hogy azok a személyek, akik rendszeresen fogyasztanak bármilyen üdítőitalt, 36 százalékkal nagyobb az esélyük arra, hogy az évek során valamilyen emésztési rendellenesség alakuljon ki szervezetükben. (Forrás: filantopikum.com)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:37

(Az általam kipróbált eddigi legjobb méregtelenítő. (Gyakori fogyasztása javasolt, de csak az étkezési minőségű - FEHÉR - kovaföldé, a szürkét medencék tisztítására használják. Az újonnan diagnosztizált SM betegeknek, de csak a shub elmúltával! - hasznos ezzel, illetve a spirulinával kezdeni a regenerációt. Nem szabad belélegezni, mert komoly tüdőbetegséget okozhat! - Ildikó)

A kovaföld jótékony hatása a szervezetre

Étkezési minőségű kovaföld: Az étkezési minőségű kovaföld egy teljes mértékben biztonságos, hozzáadott anyagoktól mentes, természetes szagtalan por, amely valójában nem föld, hanem megkövesedett váza az elhalt egysejtűeknek, amiket kovamoszatoknak hívunk. Ez a kovaföld a világszinten is a legtisztább minőséget biztosító Peruban, egy ősi, több ezer éves, mikrofosszilis, üledékes, kiszáradt rétegből kerül kibányászásra, ezért az egyik legtisztább, ami rendelkezésre áll. Nem kémiai, hanem fizikai/mechanikai módon működik, így nincs kémiai toxicitása. Az étkezési minőségű kovaföld 100%-ban természetes és szerves forrása a szilícium-dioxidnak, ezen kívül megtalálható benne 15-féle természetes ásványi anyag, többek között: magnézium, kalcium, nátrium, vas és sok nyomelemet is, pl. titán, bór, mangán, réz, cirkónium. A kovaföld 85%-ban szilíciumot tartalmaz…

Nincs élet szilícium nélkül! 939-ben Adolf Butenant, Nobel díjas biokémikus egy döbbenetes felfedezést tett: bebizonyította hogy szilícium-dioxid nélkül nem lenne élet a Földön, sőt, minden létforma számára nélkülözhetetlen, úgy mint az oxigén vagy a víz. Dr. Barbara Hendel Só és víz című könyvében leszögezi: A szilícium-dioxid nélkül nincs élet, s ez a legfontosabb tápanyag szervezetünk számára. Sok szakértő „életásványnak”, a külső és belső regeneráció alapkövének tartja a szilíciumot: A szilícium az oxigén után a Földön előforduló második leggyakoribb elem. Ez a nyomelem a természetben mindenütt megtalálható mert ez szükséges az elasztikussághoz, a flexibilitáshoz és a szerkezeti erősséghez. Minden élőlénynek szüksége van erre az őselemre, a szilíciumra a csontokhoz, szövetekhez, porcokhoz, szarvakhoz, tollakhoz, patákhoz. A növények is felhasználják ezt a létfontosságú anyagot, támasztószövetük alkotóelemeként, valamint ellenálló képességük fokozására a betegségek és kórokozók ellen.

A szilícium sok szakember szerint a legfontosabb anyag a szervezet számára! Szinte mindenhol szükség van rá a szervezetben, és a legtöbb fiziológiai, kémiai funkcióhoz alapvető, és legfontosabb ásványi anyag. A szilícium döntő jelentőségű sejtjeink tápanyagellátása szempontjából, minden sejt létéhez nélkülözhetetlen, a sejtfal fő alkotóeleme. Nélküle a tápanyagok nem szívódnak fel teljes mértékben. A víz után, a szilíciumot tartalmazza a szervezet legnagyobb mértékben. Míg más alkotóelemekből 2–3 g, a szilíciumból 7g -ot tartalmaz a szervezetünk. A létfontosságú szervek nem működnek nélküle.

Sajnos a megfelelő és tiszta szilícium mennyiséget igen nehéz a napi táplálkozással bevinni. Az étkezési minőségű kovaföldben azonban koncentrált mennyiségben van jelen, így fogyasztásával könnyen kielégíthető a szervezet szilícium szükséglete. Tudjuk jól, hogy a betegségek kialakulása nagy százalékban a lerakodott mérgek, a stressz, és a helytelen táplálkozás következménye. A kovaföld mind a négy területet kezeli. Nézzük meg sorban milyen alapvető változásokat tud okozni a kovaföld fogyasztása:

Teljes méregtelenítés és tisztítás: A kovaföld immunrendszerre gyakorolt hatása, a kórokozókra gyakorolt hatása és méregtelenítő hatékonysága páratlan és lenyűgöző! Ritka a piacon az olyan termék, amely felveszi a versenyt a kovaföld tisztító és méregtelenítő hatásával szemben. Nincs az a kórokozó vagy a szervezetbe nem odaillő anyag, organizmus, amely megmaradna a kovaföld jelenlétében. Nincs az a terület, amelyet ne tisztítana meg. Kitisztítja a beleket, a nyirokkeringést, az ereket, a bőrt, minden egyes sejtünket. Gyorsan és erősen méregtelenít a vírusokon, gombákon, parazitákon, baktériumokon át a férgekig, – sejtszintig és mindenhol tisztít, a lerakódott vegyi anyagokon át a nehéz fémekig. Mivel elpusztítja a kórokozókat erős gyulladás gátló is, és leküzdi a fertőzéseket.

Kétféleképpen is működik: A nyirokrendszerben: A szilícium hatására növekszik a nyirok-sejtek száma, és fokozódik a fagocitózis: a nagy falósejtek és fehérvérsejtek a kórokozókat bekebelezik – fagocitálják – és ezzel a kórokozók döntő többségének a pusztulását okozzák. A bélrendszerben: 1gramm szilícium felülete 300 négyzetméternyi gyulladásos folyadékot, gázt, toxint képes felszívni, és kipucolni a szervezetből, miközben a természetes bélflórát tovább erősíti. A kovaföld (7000x-es nagyítás) egyetlen darabja úgy néz ki, mint egy henger, tele lyukakkal.

Ennek a hengernek nagyon erős negatív töltése van. Az ilyen hengerek milliói a gyomor és emésztő-rendszeren keresztül, mozgásuk közben vonzzák és elnyelik a mindig pozitív töltésű baktériumokat, gombákat, parazitákat, vírusokat, endotoxinokat, növényvédőszer-maradványokat, drogokat, nehézfémeket, és a férgeket is. Ezek csapdába esnek a hengerekben és kiürülnek a testből. Minden „szemét” eltávolításra kerül és az immunrendszer újra működőképes lesz.
A kovaföld nagyon kemény. A keménységi skálán, ahol a gyémánt 9-es, a kovaföld 7-es. Ez nagyon fontos, mert a milliónyi kovaföld henger keresztülutazván, a vékony és vastagbélen, ’ledörzsöli’ a falakat, így a bélfal megtisztul az évek alatt lerakodott káros nyáktól is. Ennek három jelentős következménye van
• normalizálódik az emésztés és az anyagcsere
• A tiszta egészséges vastagbél távol tartja a polipokat, daganatokat, fekélyeket.
• A tápanyagok – így az antioxidánsok is, teljes mértékben felszívódnak és a szervezet ellenálló képessége gyorsan és jelentős mértékben növekszik.

A szervezet teljes regenerációja: A szervezet szinte összes funkcióját javítja, – mivel az összes sejtünk anyagcseréjét optimalizálja az által, hogy újjáépíti a sejtmembránt, és rendbe rakja a szöveteket, a csontoktól, az ereken át, a kötőszövetig, a szív- és érrendszertől kezdve az idegrendszerig. Szervezetünkben egy olyan sejt sem található, amelyre ne lenne pozitív hatással a kovaföld.

Tápanyagok teljes felszívódása, antioxidáns védelem: Mivel a beleket teljes mértékben megtisztítja az évek során lerakodott nyáktól, parazitáktól, férgektől és minden kórokozótól, békén hagyva a normális bélflórát, az immunrendszer megerősödik és nincs az az értékes tápanyag, amely ne szívódna fel teljes mértékben. A tápanyagokban lévő antioxidánsok felszívódnak, s a kovaföld megsokszorozva ezek hatását, harcol a rák, a fertőzések, és a korai öregedés ellen.

Energetizáló hatás:
A tápanyagok 100%-os felszívódásával rendbe rakja az emésztést, növeli a vitalitást, magas energiaszintet állít elő, növeli a fizikai és szellemi teljesítményt, megszünteti az álmatlanságot. Gyors és látványos külső változások, fogyás: Jelentős mértékben javítva az inak, ízületek, csontok és egyéb kötőszövetek állományát, elkerülhetőek vagy megszüntethetőek a reumatikus problémák, egyéb mozgásszervi problémák, a bőr, fogak, körmök és haj szerkezete jelentős mértékben javul, erősödik, ezáltal gyors és látványos a külső változás. A bőr kitisztul, rugalmas lesz, a haj megerősödik, fényessé csillogóvá válik. Mivel gyorsan és kíméletlenül oldja a rossz zsírokat, még a narancsbőr is eltűnik, s egy idő után beindul a fogyás is. Az Egyesült Államokban volt olyan terméktapasztalat is, amely 32 kg-os fogyásról számol be. Nincs olyan ember, akinél 1–2 hónap alatt ne látszódna látványosan a kovaföld fogyasztása.
Kinő a haj, lecsökken a koleszterin-szint, gyorsabban gyógyulnak a hegek és törések, elmúlnak a bőrproblémák, normalizálódik az emésztés, megszűnik a hátfájás, javul a fizikai és szellemi teljesítmény, elmúlik a fülzúgás, és még sorolhatnánk, attól függően kinek milyen problémája van.

A sejtek kizárólag csak a megfelelő energiaellátottság esetén tudnak optimálisan működni, mert ekkor megfelelő az anyagcseréjük. Az energiaáramlás további könnyítésével a tachionok gyorsabban érnek a problémás területekre, a rezonáló sejtek igen érzékeny receptoraikkal felfogják a legfinomabb gyógy-impulzusokat, a sejtek energiaellátása optimalizálódik, anyagcseréjük, s ez által megfelelő működésük helyreáll. Mivel könnyebb az energiát felvenni, a rezgésszint is tovább emelkedik, s ez javítja az emberi energiamezőt minőségét. A test sűrűsége a rezgésszint emelkedése folytán megváltozik, könnyű, rugalmas lesz.

A kovaföldben koncentrált mennyiségben jelen lévő kristályok önmagukban is információ és energiahordozók, s ez által sejtregenerálók. Ezáltal emelik a rezgés-szintet, és fokozatosan kiegyensúlyozzák a test energiáit. Nem véletlen, hogy ddig főként az ipar használta ki a szilícium előnyeit, információtároló képességét, pl. a számítástechnika területén, ahol egészen apró kristályban tárolnak óriási mennyiségű adatot. /Forrás: ibon.biz/

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:36

(Kissé babrás, de működik, viszont a gyenge perifériás keringést igazán belülről lehet csak orvosolni pl. alfa-liponsavval vagy rutinnal, amit P-vitaminnak is neveznek. A P-vitaminhiány férfiakban gyakoribb - Ildikó)


Gyenge a periférikus vérkeringésed? Ezzel a módszerrel kezelheted a problémát! Gyenge, periférikus vérkeringés, ami miatt szinte állandóan hidegek a végtagok! Olvasd el a cikket, és megtudod, hogy mit tehetsz ellene!

Ez a kényelmetlen egészségügyi panasz egyre több embert érint világszerte. Ha nem teszünk ellene, a helyzet súlyosbodhat, így érdemes kipróbálni az alábbi természetes módszert, hogy ne legyen később még elviselhetetlenebb ez a probléma. Egy keringésserkentő krémet kell készíteni, amely a reumás fájdalmakat is enyhíti. Figyelem, csak külsőleg szabad használni a következő krémet, valamint nem helyettesítheti a szakorvosi kezelést sem.
Hozzávalók:
• 20 g vadgesztenye
• 10 g piros csípős paprika
• 25 g szárított körömvirág
• 20 g szárított fekete nadálytő
• 25 g szárított cickafark
• 10 g fenyőgyanta
• 50 g tiszta méhviasz
• 150 ml tiszta, 60 fokos alkohol
• 500 ml olívaolaj
• egy csavaros tetejű befőttes üveg
• egy inox edény

Elkészítés:
Minden hozzávalót (kivéve az olíva olajat, a gyantát és a méhviaszt) tegyük bele a befőttes üvegbe, öntsük rá a 150 ml alkoholt és 12 óráig hagyjuk érni. Ha letelt a 12 óra, egy tiszta inox edénybe töltsük bele az olíva olajat, majd mehet bele a alkoholos gyógynövényes keverék. Ezt kis lángon 3 óráig főzzük, időnként kevergetve. Ha letelt a 3 óra, zárjuk el a tüzet, hagyjuk kihűlni és további 24 órát állni. Ezután egy tiszta gézen átszűrjük a főzetet, majd egy kisebb üvegedénybe töltjük. Egy edénybe felolvasztjuk a méhviaszt, majd hozzákeverjük az olajos főzethez. A kencét a hűtőben tároljuk. Ezzel a krémmel kell naponta háromszor bekenni a lábainkat, kezeinket, enyhén megmasszírozva a hideg végtagokat. /Forrás: filantropicum.com/

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:35

(Nem először merül fel, hogy valamelyik alumínium tartalmú védőoltás hajlamosít az SM-re, és még sok más betegségre. De azóta is adják a gyermekeknek - Ildikó)

Az oltásokban található alumínium veszélyes /Fordította: Szabó-Velvárt László, For-rás:Mechanisms of Aluminum Adjuvant Revealed: Vaccine Risks to Children Clarified/

Egy új tanulmány megdöntötte azt az elképzelést, mely szerint az adjuváns (hatásfokozó anyag) tartalmú vakcinák biztonsággal adhatók gyerekeknek. A szerzők megvizsgálták az adjuvánsként használt alumínium hatásmechanizmusát és a fejlődésben levő gyerekek szervezetére gyakorolt hatását. Feketén-fehéren az derült ki, hogy az eddigi gyakorlat által gyermekeink egészségével és jövőjével játszottunk. Lucija Tomljenovic és Christopher Shaw „Az alumínium adjuvánsok okozta toxicitás és autoimmunitás mögöttes mechanizmusai gyerekekben" c. tanulmánya a Lupus (Bőrfarkas) c. folyóiratban jelent meg. Az írás valamennyi állítását vizsgálatokból vett idézetekkel támasztja alá.

AZ ALUMÍNIUM, MINT ADJUVÁNS: Az alumíniumot régóta használják vakcinákban adjuvánsként közismerten erős immunstimuláló hatása miatt. Nélküle a legtöbb vakcina nem volna képes megfelelő immunválaszt kelteni. A tanulmány felsorolja azokat a BETEGSÉGEKET, AMELYEKRE AZ ADJUVÁNSOK HAJLAMOSÍTANAK. Ezeket gyűjtőnéven adjuváns indukált autoimmun szindrómának, rövidítve ASIA szindrómának nevezik. E szindrómába tartozik többek között az arthritis (ízületi gyulladás), az 1-es típusú cukorbetegség, a sclerosis multiplex, a makrofágos myofasciitis (egy izombetegség) és az Öbölháború szindróma. Ismert tény, hogy felnőtteknél a hosszú távú alumíniumterhelés Alzheimer-kórhoz hasonló szellemi leépülést és autoimmun-betegségeket okoz. Az a nézet, hogy az alumínium adjuvánsok használata biztonságos, mindössze feltételezés, amelyet semmilyen komoly tudományos vizsgálat nem támaszt alá.

A tanulmány így folytatja: „A gyerekeket azonban e megfigyelések ellenére is folyamatosan a felnőtteknél jóval nagyobb alumíniumterhelésnek teszik ki a rendszeres oltások által. Továbbá azért is aggasztó egy, az alumíniumhoz hasonló idegméreg gyermekoltásokban adjuvánsként való használata, mert a gyerekek toxikológiai szempontból nem tekinthetők egyszerűen "kis felnőtteknek". Ennek ellenére az alumínium toxicitásról szóló irodalom tanulmányozása során azt találtuk, hogy az eddigi kutatások és vizsgálatok túlnyomó többségét felnőtteken végezték."

A kulcskérdés: mérgezők-e az alumínium adjuvánsok a gyerekekre? Az írás az alábbi öt nyugtalanító tényt sorolja fel az alumínium adjuvánsok gyermekoltásokban való használatával kapcsolatban:

– Az agy fejlődésének kritikus szakaszaiban már nagyon enyhe immun terhelés is okozhat maradandó károsodást az agy- és immunműködésben. Állatkísérletekből kiderült, hogy újszülött emlősöknek beadva már egyetlen hepatitis B oltás is jelentős késlekedést okozhat a szopós állatok túléléshez szükséges képességeinek kifejlődésében.
– A gyerekek szervezetébe az iskolás kor eléréséig jelentős mennyiségű alumínium kerül be a szoros egymásutánban beadott számtalan oltással. Ez az életszakasz kritikus fontosságú az ember neurológiai fejlődése szempontjából. Tekintve, hogy az alumínium ismert ideg- és immun méreg, e gyakorlatot az ellenkező bizonyításáig kockázatosnak kellene tekinteni.[imageright][/imageright]
– Az elterjedt vélekedés szerint az adjuvánsok kiváltotta immunválaszok, szemben a vakcinákban használt antigének által kiváltottakkal, nincsenek hatással az agyműködésre. E hiedelmet azonban "kutatási eredmények tömkelege" cáfolja.
– Az alumínium adjuvánsok a neuroimmun szabályzási rendszernek az agy fejlődése és az immunműködés szempontjából kulcsfontosságú részeire is komoly hatással vannak.
– Kísérletek tanúsága szerint az autoimmun-problémák elleni genetikai rezisztencia erős adjuváns hatásokkal felülírható.
A fenti problémák mindegyike önmagában is elegendő ok kéne legyen annak kivizsgálására, hogy az alumínium adjuvánsok gyermekoltásokban való használata mennyire biztonságos.

Az alumínium adjuvánsok és a krónikus betegségek kapcsolata: Tomljenovic és Shaw tanulmánya ismerteti a vakcinákban levő alumínium ideg- és immunrendszeri károsodást okozó hatása mögött álló mechanizmusokat is. A cikk szerint [i]az alumínium túlstimulálja az immunrendszer th1 és th2 ágát. A Th1 és Th2 a T-sejtek (T-limfociták) két fajtáját jelenti, amelyek az antitestek termeléséért felelősek valamely antigén jelenlétében[/i]. Egy egészséges ember szervezetében az antigének olyan patogéneket (pl. vírusokat vagy baktériumokat) vagy azok részleteit jelentik, amelyeket az immunrendszer elpusztítandónak ítélt meg. A Th1- és Th2-sejtek túltermelődése azonban bizonyítottan sokféle súlyos krónikus betegséggel is kapcsolatba hozható, és az alumínium adjuvánsok ilyen túltermelődést okoznak.

A Th1 és Th2 többlet fokozza egy sor gyulladáskeltő citokin termelését. Néhány e citokinek közül:
– egyes interleukinok (IL-x)
– tumor nekrózisfaktorok (TNF-ek)
– makrofág gyulladásos fehérje (MIP)
– az NLRP3 gén
– reaktív oxigénfajták (ROF-ek)

A szerzők a következő megállapításra jutottak: „...az adjuvánsoknak immunstimuláló hatásukon túl sokféle káros hatásuk is lehet ugyanazon mechanizmusok révén, amelyeknek az előbbi hatásukat is köszönhetik. Káros hatásaik között vannak az ASIA szindrómába tartozó kórképek is."
Az alumínium adjuvánsok erőszakosan beavatkoznak a szervezet, gyulladásos és autoimmun-reakcióiba, ami nagyon hasonló ahhoz a helyzethez, amikor az e folyamatokért felelős szervrendszerek működésében zavar keletkezik, egy sor súlyos krónikus betegséget okozva. Ilyen szoros párhuzam megléte esetén egyértelműen ostobaság azt állítani, hogy a vakcinákban levő alumínium hatása jótékony.

Az alumínium adjuvánsok immunstimuláló hatása mögötti mechanizmusok A csecsemők vér-agy gátja és méregtelenítési képessége. Idézve a tanulmányt: „A születés előtti és utáni időszakban az agy különösen érzékeny az idegmérgekre. Ennek nem csak az az oka, hogy ilyenkor az agy kritikus fejlődési stádiumokon esik át, hanem az is, hogy a vér-agy gát még nincsen teljesen kifejlődve, és ez által jobban átereszti a mérgező anyagokat."
A csecsemőknek ezen felül a veséjük is fejletlen még, ami miatt nem tudják kellő hatékonysággal kiüríteni a mérgeket. A csecsemők tehát agyuk gyors fejlődése, fejletlen vér-agy gátjuk és gyenge méregtelenítő képességük miatt fokozott kockázatnak vannak kitéve az alumínium adjuvánsok szervezetükbe jutásakor.
A csecsemők immunrendszere természetéből adódóan alul működik. A hat hónaposnál fiatalabb csecsemők immunrendszere még viszonylag gyenge, alul működő, és emiatt a megfelelő immunválasz kiváltásához adjuvánsokra – pl. alumíniumra – és gyakori oltásokra van szükség.
Ez a megközelítés azon a feltételezésen alapul, hogy a csecsemők immunrendszere alapvetően hibásan működik, amit orvosolni kell. A tanulmány szerzői ezzel szemben arra mutatnak rá, hogy az említett alul működéssel rendkívül gyors szövetfejlődés jár együtt, különösen az agyban, és szerintük a szervezet ilyenkor azért fogja vissza gyulladáscsökkentő mechanizmusait, hogy megóvja a fejlődésben levő agyszöveteket a károsodástól.
A vakcinák, különösen az alumíniumtartalmúak, által kiváltott erős immunválasz tehát lehetséges, hogy egy természetes védelmi mechanizmust hatástalanít, károsítva ez által a csecsemők fejlődésben levő agyát, amelynek védelme eredetileg a cél volt.

Genetikai rezisztencia az autoimmun-problémákkal szemben: Autoimmunitás akkor lép fel, ha az immunrendszer olyan üzenetet kap, hogy az általa védett szervezet valamely része ellenség, amelyet el kell pusztítani. Ez történik pl. rheumatoid artritisz esetén. Ilyenkor a megzavarodott immunrendszer a szervezet kollagén tartalmú részei ellen fordul (a kollagén a kötőszövetek fő építőanyaga), mintha azok betolakodók volnának. Ez genetikai egyensúlyborulásra utal, mert az ember normális esetben genetikailag védett az autoimmunitás ellen.
A vakcinák azon túl, hogy rheumatoid artritiszt vagy egy másik, attól megkülönböztethetetlen kórképet okozhatnak, különösen többször, szoros egymásutánban beadva, „immun hiperaktivitás kiváltói is lehetnek, amely az autoimmun-betegségek egyik ismert kockázati tényezője."

A vakcinák biztonságosságát igazoló bizonyítékok hiánya A szerzők az alábbi, meglehetősen velős kijelentést teszik: „...A vakcinák biztonságosságára vonatkozó megfelelő (tehát a beoltott és nem beoltott gyerekek egészségi kimeneteleit összevető) klinikai vizsgálatot a mai napig nem végeztek. Az ilyen ellenőrzött vizsgálatok hiányának oka talán az, hogy az érintett hatóságok sokáig nem tekintettek úgy a vakcinákra, mint valamire, ami mérgező lehet." A tanulmány az alábbi, a vakcina-biztonság kérdésének megkerülését célzó vizsgálati technikákat említi:
– Azokban a vizsgálatokban, amelyekben volt kontrollcsoport, mind a kontroll-, mind a kezelt csoportnak ugyanazt az alumínium adjuvánst tartalmazó vakcinát adták be. Ezek után nem meglepő, hogy nem találtak különbséget kimenetelben a két csoport között.
– A vizsgálatok többségét nem rendszeresen beoltott embereken végezték, hanem eleve valamilyen egészségügyi problémával, mint pl. kora születéssel, egyéni vagy családilag halmozott fejlődési rendellenességekkel, konvulziós (görcsrohamokkal járó) zavarral, egyéb neurológiai zavarokkal vagy valamilyen vakcina-összetevőre való túlérzékenységgel küszködő alanyokkal dolgoztak. Ez a gyakorlat szükségszerűen eltorzítja az eredményeket.
– Még egy olyan vizsgálatot is végeztek kutatók, amely a címe alapján a vakcinák által okozott autoimmun-problémákkal foglalkozik – a vizsgálat konstrukciója azonban alkalmatlan volt autoimmun-problémák detektálására!

VÉGKÖVETKEZTETÉS A vakcinák biztonságosságával kapcsolatban a szerzők a következőkre jutottak: „A meglévő (ill. hiányzó) adatok alapján kérdéses, hogy a gyerekeken használt jelenlegi vakcinák rendelkeznek-e elfogadható gyógyszerbiztonsági profillal. ...a gyermekvakcinák lehetséges mellékhatásainak kérdése [...] mielőbbi alaposabb kivizsgálást igényel." Az ismertetett tanulmány forrása:Lucija Tomljenovic and Christopher Shaw: Mechanisms of aluminum adjuvant toxicity and autoimmunity in pediatric populations.Lupus, DOI: 10.1177/0961203311430221 (Megjelent: Tények és tévhitek)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:35

A kínai gyógynövényes orvoslásról röviden

A kínaiak különleges érzékkel rendelkeztek az emberi testtel és működésével kapcsolatosan. A kínaiak már az i.e. 25. században ismerték a fokhagymát, és olyan fontos, jelenleg is használt fűszernövényeket, mint a fahéj, a gyömbér vagy a bors. A kínai orvoslás gyógynövényei közé tartozik még a ginkgo biloba (agyi vérellátási zavarok, szédülés, fülzúgás, hallásgyengülés javítására) a ginseng (szellemi és fizikai teljesítő képesség fokozására) és az astragalus (ellenálló-képesség fokozására, közérzet javításra). Ezek nagyjából a legközismertebbek, de lista korántsem teljes.

Kínában az első gyógynövényekről írott könyv szerzőjének Sen Nang császárt tartják. Ez az i.e. 3400 körül született, majd az évszázadok során folyamatosan bővülő gyógynövénykönyv már keletkezésekor több mint 230 gyógynövényreceptet tartalmazott. A 16. század végén Li Si Csen megjelentette a gyógyítás terén mérföldkőnek számító 52 kötetes könyvét, a Gyógyító növények jegyzékét, amely már 1000 gyógynövényt és 11000-féle felhasználási módjukat közölte. Sokan kétes eredetűnek tartják a Kínából származó növényi szereket, ma már azonban számos nyugaton és Kínába elvégzett kutatás támasztja alá eszközeinek hatékonyságát a gyógyítás területén. Érdekesség: A 2015-ös orvosi Nobel-díjat is egy hagyományos kínai orvos kapta meg, ezért semmiképp ne nézzük le tudásukat, szakértelmüket, mert az orvoslás területén jelentős tudással rendelkeznek. (Forrás: Natúr Hírek)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.17. 11:33

Nem biztonságos a C-vitamin?

“A tudomány tragédiája, amikor egy gyönyörű hipotézist egy csúnya tény tesz tönkre.” Mennyire biztonságos a C-vitamin? A C-vitamin biztonságos. Ez nem vélemény, hanem tudományos tény. Hogyan lehet megállapítani, hogy egy anyag mennyire biztonságos? Először is: teljesen biztonságos szer nincs. Még a víz sem az. Talán 8 liter körüli víz rövid időn belül elfogyasztva vízmérgezést okoz. Ennek ellenére azt mondhatjuk, hogy a víz ivása alapvetően biztonságos.

Egy akármilyen gyógyszer biztonságát az ún. terápiás index értéke szabja meg. Ez egy szám, ami úgy keletkezik, hogy a szer mérgező mennyiségét elosztják a terápiás mennyiséggel. A kapott érték minél kisebb értelemszerűen annál veszélyesebb a szer. Minél nagyobb, annál veszélytelenebb. Azt pedig, hogy mi a mérgező mennyiség, egyszerűen határozzák meg. Vesznek 10 embert (egeret vagy akármit) és az a mennyiség mérgező, amitől pont a fele hal meg azonnal. Ez ám tudományos! De akár hiszi, akár nem, így határozzuk meg ma egy gyógyszer biztonságosságát. A fentiek értelmében egy gyógyszer, aminek a terápiás indexe 4, azt jelenti, hogy igen veszélyes. Egy közismert malária elleni szer éppen ilyen. Véletlenül nem egyet veszek be, hanem 4-et, meghaltam. Vannak altatók, fájdalom csillapítók, hasonlóan “biztonságosak” kint a drogériák polcain.

Hogyan néz ki a fenti számítás a C-vitamin esetén? Amennyiben megfigyeljük, az egy-két gramm körüli terápiás adagok a C-vitaminból eléggé elfogadottak manapság. Amennyiben egy embernek nem jut jobb eszébe, minthogy C-vitaminnal vessen véget az életének, nagyjából 350grammot kellene egyszerre bejuttatnia a szervezetébe. Ettől 50%-os valószínűséggel halna meg. Ezt csak intravénásan lehetne bejuttatni, mivel az emésztőrendszerből ennyit nem képes a szervezet felvenni. A terápiás index ezek szerint C-vitamin esetén 200 és 400 körül mozog. Vessük ezt össze a recept nélkül kapható paracetamol tartalmú fejfájás csillapítóknak, amiknek általában 25.

Több hipotézis is napvilágot látott a bulvár médiában ami a C-vitamin veszélyeit ismertette, de a tény egészen más. Évente 16000-re becsülik az USA-ban a recept nélküli gyulladáscsökkentők mellékhatásaitól meghalt emberek számát. Magyarországon erre vonatkozó becsléseket nem találtam. Viszont évek óta keresem, hogy találjak egyetlen esetet, ami a C-vitamin vagy akármilyen vitamin szedéséből származó halálesetet írna le az orvosi szakirodalomban, de nem találom.
Vesekő hipotézis: Jó, ezt nem hagyhatom ki. Ez annyira közismert már, hogy szerintem mindenkinek eszébe jutott, míg fenti elmélkedésemet olvasta.

Az, hogy a C-vitamin vesekövet okoz, egy 50 éves hipotézis. Itt az ideje, hogy megnézzük a tényeket. Ahogy én látom, ez a sztori kimondottan Linus Pauling elleni támadás része volt. Egy Mark Levine nevű orvos 1996-ban 6! Embert vizsgált meg és azt találta, hogy 2000mg C-vitamin bevételét követően 30%-al megnőtt a vizeletükben az oxálsav mennyisége. Ennek eredményeként azt javasolta, hogy ne a Pauling által javasolt 2000mg legyen a napi optimálisként javasolt C-vitamin fogyasztás, hanem csak 1000mg.

Viszont a hír, kicsit megváltoztatva, azonnal bejárta a világot és habár ez idáig senki nem talált egyetlen embert sem, akinek a C-vitamintól veseköve származott volna, a hipotézis annyira beépült az orvosképzésbe, hogy ki sem lehet verni a fejükből. Mivel az egyetemen sok hallgató 2-essel megy át a vizsgán, a mennyiségre már nem is teljesen emlékeznek, ha egyáltalán elolvasták annak idején két átmulatott éjszaka közt a vizsgára készülve. Két olyan dokumentációt is találtam, amiben nagy létszámú embert vizsgáltak meg abból a szempontból, hogy van e összefüggés a vesekövük és a C-vitamin fogyasztásuk között. Az elsőben 85557 nő esetén nem találtak, a másodikban 45251 férfi esetén pedig éppen fordított eredményt kaptak. Akik 1500mg-nál többet fogyasztottak ebből a vitaminból, azoknál kevesebb volt a vesekő előfordulási aránya.Na, erre gondoltam, mikor a bevezetőben Huxley könyvéből idéztem a tudomány tragédiájáról. (Demecs István természetgyógyász, forrás Vitaminkirály)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Olvastam... továbbadom

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2016.10.10. 13:34

(SM betegek FIGYELEM! A paleo diétának az a része, miszerint bármilyen, és bármennyi zsírt, húst lehet enni és ez SM-ben jó hatású - a legkárosabb! Rombolja az állapotot, több beteg került miatta már kerekes székbe. Mivel SM-ben mindig van valamilyen felszívódási zavar, az azzal foglalkozó rész viszont hasznos lehet. Ildikó )

A paleo diéta ellentéte lehet a hosszú élet titka

A legújabb ausztrál kutatások szerint kevés fehérje és sok szénhidrát kell a hosszú élethez, ezek kombinációja stimulálja úgy a szervezetet, amely megnyújtja az életet. A fibroblaszt növekedési faktor 21 (FGF21) nevű hormont már régóta kutatják, a fiatalság forrásának is tartják, mert korábbi kísérletekben megállapították, hogy a hormon csökkenti az éhséget, fokozza az anyagcserét és erősíti az immunrendszert és növeli az élettartamot.

A University of Sydney kutatócsoportja most arra jött rá, hogy a szénhidrátban gazdag és fehérjében alacsony étrend növeli az FGF21 szintjét az egerekben. Rossz hír ez a paleo diétában hívőknek, még egy kutatás mutatja ki, hogy nem annyira egészséges az étrendjük, mint amennyire ők azt elképzelik. Samantha Solon-Biet vezető kutató azt mondja, hogy a fehérjében gazdag paleo diéta pont az ellenkezőjét hirdeti, mint kutatási eredményük. Ha hosszan akarunk élni, éppen hogy sok szénhidrátot és kevesebb fehérjét kell enni.

Az FGF21 szintje a szervezetben ugyanis szénhidráttal növelhető, de a leghatékonyabb egy kiegyensúlyozott diéta esetében, ekkor fejti ki legjobban étvágycsökkentő hatását is. A kutatásban 25 különböző étrendet vizsgáltak egereknél, ezek mindegyike különböző módon viszonyult a szénhidrátokhoz, fehérjékhez és zsírokhoz.

Tegyük azért hozzá a kutatáshoz, hogy nincs olyan étrend, amely mindenkire egyformán jó hatással lenne. Az évek alatt folyamatosan változnak az ajánlások a kutatások hatására. Jelenleg épp a halakban, zöldségekben és olajos magvakban gazdag mediterrán diétát tartják a legjobbnak az egészségügyi szervezetek. (Forrás: Index.hu)


Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég