Elismerték, a kannabisz eredményes gyógymód

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Jancsi
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2016.10.18. 19:23
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Elismerték, a kannabisz eredményes gyógymód

HozzászólásSzerző: Jancsi » 2017.01.17. 11:20

Az Amerikai Tudományos Akadémia most publikált jelentése meggyőző bizonyítékokat talált arra, hogy a kannabisz eredményesen alkalmazható gyógyszerként.

A kétezer munkatársat számoló Amerikai Tudományos Akadémia tudományos és technika kérdésekben nyújt tanácsot az amerikai szövetségi kormánynak. Az USA szövetségi kormánya a nemzetközi drogpolitika egyik legbefolyásosabb alakítója, ezért kiemelt fontosságú, hogy felkarolja a gyógyászati marihuána ügyét.

Jelenleg az amerikai államok felében érhető el kannabisz orvosi célra, de a szabályozás államonként eltérő, így különböző betegségek esetén és különböző formákban írható fel a kannabisz.

A több mint 10 000 kutatás áttekintésén alapuló NAS jelentés nem minden egészségügyi állapot esetén látta bizonyítottnak a kannabisz jótékony hatásait. Kiemelte viszont a krónikus fájdalmat, a sclerosis multiplex okozta izomgörcsöket, valamint a kemoterápiával járó hányingert és hányást, melyek kezelésében a kannabisz alkalmazása bizonyítottan eredményes. Ezek pedig éppen azok az egészségügyi állapotok, melyekre akár a magyar betegek is igényelhetnek kannabiszt vagy a hatóanyagaiból készült gyógyszereket.

A szervezet „Hogyan igényelhetsz gyógyászati kannabiszt?” című kiadványában elolvasható a kannabisz mint gyógyszer igénylésének menete. A három felsorolt tünet közül kettő esetben lehetőség nyílik Európai Unióban törzskönyvezett gyógyszer igénylésére: a sclerosis multiplex betegséggel járó izomgörcsök kezelésére, valamint a kemoterápiát kísérő hányinger és hányás enyhítésére.
Forrás: nepszava.hu

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég