Egészséges receptek

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor

Re: Egészséges receptek

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.05.03. 19:57

Vöröslencsével dúsított, indiai fűszerezésű krémes karfiol

Hozzávalók:
2 kisebb fej karfiol
6 db zellerszár
2 szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
1 kisebb fej fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
fél csésze vöröslencse
1 tk. chilipehely (+ tálaláshoz)
fél tk. őrölt római kömény
fél tk. garam masala
egy-két csipet őrölt fűszerkömény
só, frissen őrölt bors
negyed kk. őrölt kurkuma
negyed kk. őrölt gyömbér
1 tk. Vega-Mix
vaj, olívaolaj

A felkarikázott póréhagymát és a felszeletelt zellerszárat kevés vajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a felkockázott fehérrépát és sárgarépát. Egy kevés olívaolajat csorgattam bele, majd fűszereztem. Felöntöttem hideg vízzel, hogy egy-két ujjnyira ellepje. Miután felforrt lassú tűzön 10-12 percet főztem. Hozzáadtam az átöblített lencsét, egy-másfél csésze vizet öntöttem hozzá és forrástól számítva további 10-12 percig főztem. Végül beletettem a rózsáira szedett karfiolt, 8-10 perc múlva pedig botmixerrel krémesítettem. Tálaláskor meghintettem chilipehellyel. [i] A lencse magas fehérjetartalmú, élelmi rostot, folsavat, B1-vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz, valamint jó forrása a vasnak. (Anazar konyhatunder.blogspot.com)

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.04.27. 09:00

Süngomba: olyan az íze, mint a legzsengébb borjúnak (A süngomba hatásáról az Mindent az SM-ről c. részben írtunk, elképesztő hatása van, kipróbáltam - Ildikó)

[/i][/color]Korábban még sosem ettem süngombát! Bocs, nem is hallottam még a létezéséről sem. Igaz, gyerekként nem kergettek garnélával meg kaviárral az asztal körül. Ugyanakkor apukám révén megtanultam, hogy legyek nyitott az újfajta alapanyagokra, ízekre, receptekre. Az ... -tól kaptam (... reklám, kihúztam - Ildikó) egy klassz „Amigo, a mi gombánk” csomagot, amiben a húsos aranylaska és a csiperke mellett volt négy darab szőrös valami. Ez volt a süngomba, vagy oroszlánsörénygomba, ami majdnem minden aminosavat tartalmaz.

Egy napig gondolkodtam: hát ebből mégis mi a fenét fogok főzni!? Másnap reggel a férjemmel kicsomagoltuk. Olyan bársonyos, közel sem a szokásos gombás, illata volt, hogy az egész konyhát átjárta. Végül a családi brainstorming eredményeképp arra jutottunk, nem fogjuk túltolni a kulináriát. Csont egyszerűen, minimál ázsiai beütéssel fogjuk elkészíteni. Mikor megkóstoltuk, csak ennyit mondtunk: hmmm,hmmm,hmm. Szinte atomjaira olvadt a szánkban. És az íze?! A legzsengébb borjú húséra emlékeztetett...

Süngomba mogyoróolajos répasalátával, korianderrel és rizstésztával
Hozzávalók két személyre:
250 gramm süngomba
két evőkanál mogyoróolaj
egy fej lilahagyma
egy evőkanál borecet
ízlés szerint szójaszósz
ízlés szerint bors
A salihoz:
egy nagyobb répa
egy evőkanál mogyoróolaj
néhány levél koriander
A tésztához:
egy csomag rizstészta

A rizstésztához a vizet forralunk. Közben a szent süngombát nagyjából centis darabokra vágjuk. Ne mossátok meg, mert különben magába szívja a vizet, és dobhatod az egészet a kukába. Legfeljebb töröld át enyhén nedves konyhai papírtörlővel. Mogyoróolajon megfuttatjuk az apróra vágott lilahagymát, majd rádobjuk a süngombaszeleteket. Picit pirítjuk, aztán fűszerezzük borecettel és szójaszósszal. Egy kicsi borsot adhatunk hozzá, de nem fontos. Kevergetés közben addig sütjük, amíg a gomba áttetsző nem lesz. Ez nagyjából hat-hét perc. Majd lecsukjuk a gázt. A salihoz a répát lereszeljük. Meghintjük gálánsan egy kis mogyoróolajjal és néhány levél korianderrel. Nah nagyjából ennél a pontnál forr fel a víz, amiben négy-öt perc alatt puhára főzzük a tésztát. És kész! Mennyi idő volt? Húsz perc?! Lehet még annyi se...Jól hangzik, ugye? (Forrás: fitfoodchallenge.reblog.hu)

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.04.21. 19:17

Pikáns édesburgonya-krémleves

Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
Csipet Cayenne-bors
3 db édesburgonya
8 dl csirke alaplé
csilipor
4 szelet bacon
1 ek olaj

Elkészítés: 1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát. Öt perc múlva mehet mellé a fokhagyma, a só, az őrölt bors és a cayenne-bors. Ezután lehúzzuk a tűzről. Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Az alapléhez adjuk a serpenyőben pihenő hagymákat, és az édesburgonyát ebben a lében puhára főzzük. Turmix segítségével addig dolgozunk vele, amíg tökéletes krémleves állagot nem kapunk. Serpenyőben pirított bacon, vagy csilipor és friss fűszernövény kerülhet a tetejére. (Forrás: mindmegette.hu)

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.04.16. 20:31

Selymes, illatos tormakrémleves - Igazi különlegesség a húsvéti asztalra

Húsvétkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról a frissen reszelt, ecetes torma. Főtt sonka és kalács mellé egészen fenomenális, de nem csak hideg ételekhez jó, forró levesben is megállja a helyét. Ha egyszer elkészítitek ezt a levest, onnantól kezdve minden egyes húsvétkor meg fogjátok főzni. Kihagyhatatlan alaprecept, ha tormáról van szó, olyan klasszikus lesz belőle, mint a tormakrémmel töltött sonkatekercsből. Bár nincs jobb a hideg húsvéti tálnál, ebédre mindenki örülni fog egy jó forró, illatos levesnek.

Változatok az ízesítésre: A leves alapját a krumpli és a zöldségalaplé képezi, de akinél éppen van kéznél, használhat húsalaplevet is, azzal még ízesebb lesz. A krémes, selymes állagról a lágy habtejszín gondoskodik. Ízlés szerint lehet egy kis fehérbort is adni a leveshez, ha igazán különleges végeredményre vágyunk.

Bár sok recept ecetes tormát használ, ehhez a változathoz friss tormára van szükség, ezt kell lereszelni minél apróbb lyukú reszelőn. Ízlés szerint lehet növelni vagy csökkenteni a mennyiségét, mivel a főzés legvégén kerül a levesbe. Kóstolgatás után állítsuk be az ízeket.

Elkészítési idő: Előkészítés: 10 perc, Sütés / főzés: 40 perc, Hány adagra elég? Adagok: 4
Hozzávalók:

450 gramm krumpli
2 darab vöröshagyma
50 gramm vaj
750 milliliter zöldségalaplé
250 milliliter habtejszín
50 gramm torma (friss, reszelt)
ízlés szerint só, bors

Leírás: Pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb kockákra a krumplit. A vöröshagymát vágjuk apróra. Melegítsük meg egy lábasban a vajat. Dobjuk rá a burgonyát és a hagymát, kevergessük, dinszteljük, amíg a hagyma átlátszó nem lesz.
Öntsük hozzá a zöldségalaplét, fedjük le, majd forraljuk fel a levet. Vegyük lejjebb a lángot, már nem kell rá tető sem, majd kb. 20 percig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.

Vegyük le a levest a tűzről, botmixerrel pürésítsük le. Tegyük vissza alacsony lángra, adjuk hozzá a tejszínt, melegítsük össze pár perc alatt, de nem kell, hogy forrjon. Adjuk hozzá a reszelt tormát a forró leveshez, ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint. Ha kell, menjünk át rajta még egyszer a botmixerrel. Melegen, pirított kenyérkockával és reszelt sajttal tálaljuk. (Sági Zsófia, forrás: sobors.hu)

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.04.12. 09:21

Zöldséges curry csicseriborsóból és spenótból, bulgurral

Imádom a curry-ket, ezért szeretek kísérletezni különféle variációkkal. Ezt a típust kifejezetten ajánlom akár sportolóknak is, mivel a csicseriborsónak rendkívül magas a fehérjetartalma. A kókusztejtől és a spenóttól krémes, selymes lesz, a fűszerek pedig – ahogy mondani szokás – teljesen megbolondítják ezt a zöldséges curry-t. Bulgurt választottam köretnek, de a kuszkusz is jó megoldás.

Hozzávalók 5-6 főre:
30 dkg csicseriborsó(lehet konzerv is)
30 dkg spenót
2 bögre bulgur
1 nagy fej vöröshagyma (újhagyma is lehet)
2 duci gerezd fokhagyma
4 deci kókusztej
1 teáskanál curry fűszerkeverék*
1 teáskanál kurkuma

2 evőkanál kókuszszír

Elkészítés: A csicseriborsót beáztattam egy napra, majd előző este enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem. A spenótot megmostam, kis darabokra tépkedtem. Másnap egy serpenyőben felhevítettem a kókuszzsírt, a hagymákat megpároltam rajta, rátettem a spenótot, sóztam, borsoztam, megvártam, míg összeesik. Ezután hozzáadtam a csicseriborsót, felöntöttem a kókusztejjel, megszórtam a fűszerekkel és pár percig együtt rotyogtattam őket, míg a mártás kicsit besűrűsödött. Ezalatt a bulgurt, a rizshez hasonlóan kétszer annyi mennyiségű sós vízben puhára főztem, majd tálaltam a curryvel a tetején, friss petrezselyemmel megszórva.
*TIPP: Ha nincs kéznél curry fűszerkeveréked, akkor készíts magadnak a következőkből: kurkuma, római kömény, fahéj, chili. (Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja)

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.04.10. 11:22

Ezt főzte Kate Middleton a királynőnek

Ha azt gondoljuk, hogy nehéz a párunk nagymamájának ajándékot venni, akkor képzeljük csak el, milyen lenne, ha az a nagymama II. Erzsébet királynő lenne. „Emlékszem, milyen volt, amikor legelőször a Sandringham házban töltöttem a karácsonyt. Azon aggódtam, mit adhatnék ajándékba a királynőnek.” – mesélte Kate Middleton első önálló interjújában, amely tavaly készült őfelsége 90. születésnapja alkalmából. „Elkezdtem gondolkodni, mit adnék a saját nagyszüleimnek. Majd eszembe jutott, hogy elkészítem a nagymamám csatniját.”

Ez egy régi családi recept, egyfajta gyümölcsös, fűszeres kenőke sajtra vagy kenyérre. „Egy kicsit aggódtam, de másnap észrevettem, hogy ott áll az asztalon – és később más eseményeken is. Ez a szimpla gesztus megmutatja, mennyire figyelmes és törődő a királynő.” – mesélte Cambridge hercegnője.

A királyi csatni receptje pedig: Hozzávalók (8 befőttesüveg):
1,8 kg cukkini (hámozva, kimagozva, apróra vágva)
4 közepes hagyma (hámozva, aprítva)
3 alma (hámozva, kimagozva, apróra vágva)
1 csésze mazsola
1 csésze mag nélküli datolya (apróra vágva)
2,5 csésze malátaecet
4 csésze lágy barnacukor
1 tk. só
2 ek. őrölt gyömbér
2 ek. vegyes pácfűszer (egy darabka muszlinba téve)

Elkészítés: Tegyük a cukkinit, a hagymát, az almát egy nagy befőző edénybe, adjuk hozzá a többi hozzávalót, a fűszereket és keverjük egyneművé. Ezután rakjuk közepes lángra. Főzzük egy kicsit, majd csökkentsük a hőt és főzzük további 1,5-2 órán át, amíg jól be nem sűrűsödik. Vegyük le a gázról az edényt, hűtsük ki, majd vegyük ki belőle a muszlint, nyomd belőle a folyadékot az edénybe. Kanalazzuk a csatnit 8 jól lezárható befőttesüvegbe (hagyjunk 1-1 cm-t szabadon a tetején). Ellenőrizzük, hogy a felület tiszta, csavarjuk rá a tetőt, majd hűvös helyen tárold – 12 hónapig is eláll.
Ha egyszer kinyitottuk, tároljuk hűtőben és egy hónapon belül fogyasszuk el. (forrás: delish.com, közzétette izeselet.hu)

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.04.02. 14:58

ÉDESBURGONYA EGYTÁLÉTEL

Az egytálétel egy dolog miatt nagyon jó, de amiatt nagyon! Mindent bele lehet tenni, és hogyha az ember érzi, hogy mihez mi passzol, akkor egy szuper tápanyag dús és izgalmas étel kerekedik ki belőle. Pont olyan, mint az édesburgonyás egytálételünk.

A bevezetést nem akartuk elnyújtani, mint a rétestésztát, ezért egy újabb előnyre, már itt hívjuk fel a figyelmedet. Az egytálételek a legtöbb esetben pillanatok alatt elkészülnek. Megfőzzük, kicsit megforgatjuk a hozzávalókat egymáson, ízesítjük, és már mehet is a tálalás. Hát nem ilyen ma egy igazán modern étel? Nem is váratlak tovább, amennyiben most azonnal nekilátsz, hozzávetőleg 20 perc múlva már porciózhatod is ki az adago(ka)t. Az egészséges életmódod támogatása érdekében ennél a receptnél azt is feltüntettük neked, hogy mely tápanyagból pontosan mennyit találsz benne. Így tudni fogod, hogy miből mennyit eszel, és könnyebben beillesztheted az étkezésedbe.

Hozzávalók 4 személyre:
300 g fodros kel
1 nagyobb konzerv vörös bab (lé nélkül kb 200 g)
2 gerezd fokhagyma
bors, pirospaprika, só
1 nagyobb édesburgonya (kb.: 400 g)
Tápanyagtartalom: 595 Kcal, 36,3g Feh., 4,2g Zsír, 94,6g Ch.

Elkészítése: Tegyél fel annyi fodros kelt egy magas falu serpenyőbe, hogy szép púpos legyen, majd adj hozzá 2 dl vizet, és már indulhat is a párolás. Amikor már láthatóan fogyóban van a víz alóla, akkor nézd meg, hogy elég puha-e már. Van, aki úgy szereti, hogy még van egy kis tartása, mások pedig puhán fogyasztják. Ez csak ízlés kérdése. A lényeg, hogy amikor úgy érzed, hogy neked megfelelő, akkor tedd mellé a felkockázott édesburgonyát, amely pár perc alatt puhára párolódik. A vörösbabot akkor add hozzá, amikor az édesburgonya már majdnem teljesen megpuhult. Végül kedved és ízlésed szerint fokhagymával és borssal ízesítheted. (Forrás: edesburgonya.bio)

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.04.01. 21:06

Zöldborsós humusz – gyors és egyszerű, igazi tavaszi mártogatós

Biztos, mindenki ismeri a közel-kelet egyik kedvenc ételét a csicseriborsóból készülő humuszt, igazából a szó önmagában csicseriborsót jelent, de nálunk az ebből kevert krém is ezen a néven vált közismertté. Azt olvastam a csicseriborsóról, hogy nyugtató hatású és az immunrendszer megfelelő működését is segíti. Magas folsavtartalma miatt a kismamáknak, míg magas triptofántartalma miatt a fáradt, kimerült embernek is segítséget nyújthat. Na, ebbe az utóbbi kategóriába én most tökéletesen beleillek… Hát tettem egy próbát. Nem tudom, biztosan megmondani, hogy csodaszer-e – lehet, egy kiadós alvás sem ártana a hatás eléréséhez – de az biztos, nagyon finom vacsora lett belőle, és nem most készült utoljára.

Anno hadilábon álltam ezzel az étellel, többször is kóstoltam készen vásárolt verziót, és néhány étteremben is próbálkoztam, de sokáig nem tudtak meggyőzni arról, hogy ez tényleg finom. Egyszer aztán egy összejövetelen, a házilag készített krém meggyőzött az ellenkezőjéről. Sokszor rájöttem már, hogyha magad adagolod a hozzávalókat, játszhatsz kicsit az arányokkal, kedved szerint alakíthatod az alapreceptet, nagyobb eséllyel talál el a végeredmény. Most az alapreceptet dobtam fel egy adag zöldborsóval, így a kezdődő tavaszhoz illő gyönyörű zöld színű és igazán friss ízű verzió született belőle, nem mellesleg nettó 10 perc alatt.

Bár elég távol állnak egymástól, ez a kétféle borsó jól illik egymáshoz ízben. A zöldborsót kb. bármikor beszerezhetjük, sajnos a csicseriborsó nem ilyen könnyen fellelhető, de szerencsére a konzerv verzió már elég sok helyen kapható, és ehhez a krémhez ez a tökéletes választás. A csicseriborsó bőségesen tartalmaz B1-, B6- és E-vitamint, illetve vasat, magnéziumot és cinket és rostot is, valamint lassan felszívódó szénhidrátokban és telítetlen zsírsavakban is bővelkedik. (Tanulság: mindenképp érdemes aprítógépben elkészíteni. Az enyém sajnos bekrepált, persze csak miután beleborítottam mindent, megcsináltam a fotót...:) így végül csak a botmixerrel tudtam összedolgozni, de így nem tudtam annyira krémes állagot elérni.)

Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó (konzerv)
10 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is, de lassan itt a friss zöldborsó szezonja is)
1 kis gerezd fokhagyma
1 citrom héja + ½ citrom leve
1 ek extra szűz olívaolaj
1 ek tahini
só, frissen őrült bors
Elkészítés:
Vegyél elő egy aprítógépet (vagy botmixert és hozzá illó tálat). Csicseriborsóról öntsd le a levét, a zöldborsót pedig tedd forrásban lévő vízbe és egy kevés sóval 1-2 percig párold, majd öntsd le ennek is a levét. Borítsd a kétféle borsót az aprítógépbe (vagy egy keskenyebb, magasabb tálba a botmixerhez) az összes többi hozzávalóval együtt és turmixold az egészen krémesre. Kész is vagy! Tálald pirítóshoz, zöldségek mellé mártogatósnak, vagy akár egy szelet hús mellé, vagy pitához.Forrás:izeknyelven.hu

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.03.10. 22:10

Indiai vöröslencse leves

A leves szóról nekem mindig azok a menzás híg levesek jutottak eszembe, amikben általában órákig kellett keresni a zöldségeket és a tésztát. Nos ennek az élménynek köszönhetően, szinte mindig kirázott a hideg a leves szó hallatán. Egészen addig amíg el nem kezdtem főzni és végre igazi tartalmas leveseket készíthettem. Ezért is nagy kedvencem ez az indiai lencseleves, mert imádom, hogy laktató, és nem mellesleg minden egyes kanál után egy hihetetlen ízkavalkád van a számban. Ami pedig a legjobb, hogy olyan tartalmas, hogy akár még főételnek is beillik.

Hozzávalók:
30 dkg száraz vöröslencse
2 ek vegán vaj
1 ek római kömény
2 ek curry por
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom
1 db zöld chili paprika
1 ujjnyi gyömbér
1tk kurkuma
1 és 1/2 tk őrölt koriander
1 csipet őrölt chili
só, bors ízlés szerint
friss koriander és petrezselyem

Elkészítés:
1. A vöröslencsét folyó víz alatt alaposan átmosom, majd félreteszem, amíg elkészítem a curry-s alapot.
2. Egy lábasban megolvasztom a vegán vajat, megszórom a római köménnyel és a curry porral. Kicsit hagyom megpirulni, de vigyázok, hogy el ne égjen.
3. Ezután hozzáadtam az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, valamint az apróra vágott chili paprikát. Ha nem szeretitek annyira a csípőset akkor bátran távolítsátok el a magját.
4. Végezetül belereszeltem az ujjnyi gyömbért amit előzőleg egy kanál segítségével megtisztítottam.
5. A hozzávalókat jól összepirítottam egy kevés víz hozzáadásával.

6. Ezt követően hozzáadtam a kurkumát, az őrölt koriandert, egy csipet chilit és sóztam, borsoztam ízlés szerint, majd miután alaposan elkevertem, hozzáadtam a kockázott paradicsomokat is.
7. Egy kicsit összefőztem, amíg egy jó sűrű szószt nem kaptam,majd hozzáadtam a vöröslencsét is.
8 Felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje a lencsét, majd közepes lángon körülbelül 15-20 percig főztem, amíg a lencse meg nem puhult.
9. Közben néha óvatosan megkeverem és ha szükséges pótolom a vizet, de vigyázzunk, ne legyen túl híg.
10. Én szeretem ha jó sűrű, ezért nem nagyon hígítottam. Ha elkészült, egy botmixer segítségével egy kicsit beleturmixolhattok, hogy kicsit krémesebb legyen. De azért hagyok benne egész lencsedarabokat is.
11. Tálaláskor megszórom apróra vágott friss korianderrel és petrezselyemmel. Ha szeretitek meglocsolhatjátok egy kis vegán joghurttal is. És persze nem maradhat el a házi készítésű naan kenyér sem. Jó étvágyat! (Írta: Király Kata, forrás: greenchilli-vegan.blog.hu)

Totem58
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.02.28. 15:41

Ha szereted a kenyeret és még fogyni is akarsz, ezt edd! Itt a recept:

Nem egyszerű feladat, hiszen a kenyér a magyar konyha egyik meghatározó eleme. Ismerek olyat, aki a dinnyét is kenyérrel eszi, na meg a húslevest is... Ha fogyókúrázol, vagy egyszerűen csak odafigyelsz az egészséges táplálkozásra, akkor bizony finomított lisztből készült kenyeret és termékeket száműznöd kell az életedből. Ha képtelen vagy a kenyér elhagyására, most egy olyan alternatívát mutatunk, ami nem csak a fogyókúrázóknak, hanem a diétázóknak, cukorbetegeknek, glutén érzékenyeknek is hatékony módszer.

HÁZI KENYÉR Elkészítése nagyon egyszerű, nem igényel bonyolult műveleteket. Napokig eláll, és íze nagyon finom! Igazi bűntudatmentes recept!
Hozzávalók:
-125 g ULC lisztkeverék /egy csomag/
-190 ml víz
-1 evőkanál olaj (pl. oliva)
-1 db. M-es méretű tojás
-17 ml almaecet
-1 csipet só

Előmelegítjük a sütőt 200 ℃-ra. A lisztkeveréket egy tálba töltjük, hozzáadjuk az olajat, sót és a tojást, majd az előzetesen összekevert almaecet-víz elegyet. Fakanállal összekeverjük a masszát. Kezdetben túl hígnak tűnhet, de pár keverés után a liszt felveszi az összes vizet. Formázzunk belőle egy kis labdát, majd hagyjuk pihenni 10 percig. Tíz perc elteltével a tészta már kézzel is könnyebben formázható. Ha zsemlét szeretnénk osszuk kisebb darabokra. Ha nagyobb kenyeret sütünk, akkor hagyhatjuk egy darabban. Formázzuk a kívánt alakúra. A lisztkeverék gluténmentességéből adódóan nem lesz olyan sima a tészta, mint egy hagyományos kenyértészta, de nem kell aggódni, mert a sütés közben szépen ki fog simulni. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt és helyezzük bele a tésztát. Amikor a sütő elérte a sütési hőfokot, tegyük az egészet a sütőbe. Kisebb bucik esetén elég a 45 perc sütési idő. Nagyobb kenyér készítésekor 60-75 perc az elkészítés ideje.

Most joggal tehetnénk fel a kérdést, hogy ez a kenyér miben más mint az összes többi? Egyetlen egy dologban, magában a lisztben. Az Ultra Low Carb liszt szénhidrát tartalma nem éri el a 6 grammot (/100 gramm). Glutén, szója, cukor és élesztőmentes. Nem tartalmaz konjac lisztet vagy bambuszrost lisztet. (Eltelíti a tápcsatornát, felfúj). Természetes összetevőkből áll, jó ízű, mandula és tökmaglisztes keverék. Ez a kulcs, ettől olyan finom, és egészséges. Fogyaszd naponta, bűntudat nélkül! /Forrás: Egresi Attila - HillVital/

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”