AJÁNLOTT OLVASMÁNYOK

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 691
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

AJÁNLOTT OLVASMÁNYOK

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2022.09.18. 15:21

https://www.drlenkei.org/az-egyik-legfo ... elfedezes/

Igen, a leírtakat magam is tapasztaltam! A magyar orvosok többsége szorosan kötődik a gyógyszeriparhoz, ami nem gyógyítani, hanem kezelni akarja a betegeket, ebben van a haszna. Gyógyszereiben csekély a hatóanyag, hogy a beteg meg ne haljon, de meg se gyógyuljon. NE HIGGYETEK AZOKNAK A SZIRÉNHANGOKNAK, HOGY A VITAMINOK FELESLEGEK, NEM NEM GYÓGYÍTANAK. Ez hamis vélekedés, az SM igenis remekül kezelhető velük, DE CSAK BIOAKTÍV,vagyis élettani hatás kiváltására alkalmas jól felszívódó szerves vitaminokkal. A patikai szerek többsége szervetlen, oxid, klorid stb. ilyet soha ne vegyetek meg!


A GYÓGYSZERLOBBY CSAPDÁJÁBAN - ajánlott olvasmány

(A miért vannak mellékhatásaik a gyógyszereknek című kérdésre a betegek a legjobb esetben azt a szofisztikált választ kapják, hogy "Nem ahhoz a receptorhoz kapcsolódik, amihez tervezték". Nos, ebben az esetben az ilyen gyógyszer valójában selejt, mert nem úgy működik, ahogyan kellene, mégis piacra dobják és az orvosok felírják, a betegek szedik. Vagy meggyógyítja őket közben a saját immunrendszerük, vagy nem. Ez a Gyógyszerlobby csapdájában című írás okán jutott az eszembe, ami itt érhető el
http://www.szenanatha-hp.fw.hu/hozzaszol1.htm.

Érdemes elolvasni. Hadd mondjam el a saját - tanulságos - példámat. Az SM első, bénulással jelentkező tünetét 1986-ban nálam Lyme-kórnak minősítette egy neurológus és középkori kínzásnak megfelelő vizsgálatokat írt elő /még nem volt MR/. 9 hónapig a nevem nem tudtam leírni. Majd amikor ismét támadtak a tünetek, gyógyszereket kaptam, izomlazítót, keringésjavítót, stb, vitamint alig. Szörnyű volt, egyre romlott az állapotom. Diagnosztizáltak nálam minden tünetet: paraesthesia, izommerevség, izomgyengeség, neuropatia, egyensúlyzavar, stb. Aztán amikor elviselhetetlenségig fokozódtak, és áttértem a táplálkozásterápiára, annak a jótékony hatása mellett sorra elhagytam a gyógyszereket. Elhittem, amit az orvosok mondanak, hogy akkor romlik az állapot. Felkészültem minden rosszra. Megdöbbenésemre az ellenkezője történt: napról-napra - lassan, de folyamatosan - javultam, ahogy a mérgek kezdtek kiürülni a szervezetemből, eltűntek a tünetek. Akkor eszméltem rá, hogy a gyógyszerek gátolták az immunrendszeremet abban, hogy elvégezze a javító-regeneráló feladatai. Testünk ugyanis 7 év alatt teljesen újjáépíti önmagát - Ildikó. )

A tecfidera májkárosodást okozhat

Egy 2017 januárjában publikált kutatás 3 évnyi FAERS-adat áttekintése alapján több olyan esetet talált, ahol az SM kezelésére is használt dimetil-fumarát (azaz a Tecfidera tabletta hatóanyaga) nagy valószínűséggel májkárosodást okozott.

Az összesen 151 találatból 14 esetben volt elég adat ahhoz, hogy valószínű (11) vagy lehetséges (3) ok-okozati összefüggést feltételezhessenek. A májkárosodás mértéke 8 esetben mérsékelt vagy mérsékelt-súlyos, 3 esetben enyhe volt. Egyik esetben sem került sor szervátültetésre vagy halálra, 10 beteg viszont kórházi kezelésre kényszerült. A májkárosodás a gyógyszer szedése után 4 és 302 nap között (átlagosan 101 nap után) jelentkezett, 7 esetben történt 30 napon belül.

A probléma jelentkezésekor minden beteg felhagyott a gyógyszer szedésével, és 13 esetben, ahol volt erről adat, mindegyiküknek helyreálltak a mért értékei. A májkárosodás pontos mechanizmusát a kutatók nem tudták megállapítani, lehetséges okokként a gyógyszerérzékenységet, az autoimmun hepatitist (azaz autoimmun eredetű májgyulladást), illetve a fertőzést jelölték meg.

A Tecfidera betegtájékoztatója jelenleg is rendszeres máj- és vesekontrollt ír elő, a kutatók azonban hangsúlyozzák, hogy az orvosoknak az esetlegesen előforduló súlyos májkárosodással is számolniuk kell. Mivel ez egy új kutatás, és nem biztos, hogy minden kezelőorvoshoz eljutott már, ha te is Tecfidera tablettát szedsz, érdemes lehet erre rákérdezni az orvosodnál. Bővebben: Liver injury associated with dimethyl fumarate in multiple sclerosis patients (Forrás: esem.hu/a-tecfidera-majkarosodast-okozhat/)

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég