HA NYARALNI MÉGY

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

HA NYARALNI MÉGY

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2022.06.25. 13:23

BÉTAKAROTIN

Egy napi adag béta-karotin segíthet a káros napsugarak elleni védelemben, valamint hozzájárulhat a bőr egészségének megtartásához. Serkenti a bőr-pigmentek termelődését, így szerepet játszik az egészséges barnulási folyamatban is.

Az A-vitamin, illetve elő anyaga, a béta- karotin a kulcsfontosságú bőrvédő vitamin. Fokozza a pigment-képződést, így hozzájárul a bőr egyenletes barnulásához, illetve gátolja az ultraibolya sugarak károsító hatását.

A bétakarotin a karotinoidok csoportjába tartozik, amely a legkülönbözőbb zöldségekben és gyümölcsökben megtalálható. Így az egészséges táplálkozással (sok zöldség és gyümölcsfogyasztással) megfelelő mennyiséget juttathatunk a szervezetünkbe. Amennyiben nem jutunk elég béta karotint tartalmazó élelmiszerhez, érdemes kiegészítőkkel felkészíteni a bőrünket a káros sugarak elleni védelemre.

Az egészséges szervezet képes béta karotinból A-vitamint előállítani, pontosan annyit, amennyire szüksége van. Mielőtt elmész nyaralni, szerezd be a saját bétakarotin adagod, mert kell egy-két hét, mire a védelem kialakul!

(Pár szót a mértékegységekről: 1967 nyarán a WHO egyik hivatalnokának eszébe jutott, hogy túl egyszerű az addig használt nemzetközi egység (NE) használata a különböző A-vitamin formák mérésére és bevezette a retinol egység (RE) nevű mértékegységet, ami mára általánossá vált. 1RE, ha béta karotinból származik egyenlő 10NE-vel. Eddig egyszerű lenne és emiatt nem tévedés, amit e termék címkéjén olvashatunk. A képet árnyalja az a hazai rendelet, ami előírja a kereskedőknek, hogy a termékben található hatóanyagot súlyban is fel kell tüntetni a dobozon és a polcon vagy a weblapon). (Szerkesztve, forrás: vitaminkirály)

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég