ÚJ ENZIMKEZELÉS SM-BEN

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

ÚJ ENZIMKEZELÉS SM-BEN

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2022.02.25. 11:35

(Eddig ez a legígéretesebb gyógyszermentes önkezelési módszer, minden eddiginél látványosabb hatással - Ildikó

ÚJ ENZIMKEZELÉS SZKLERÓZIS MUTIPLEXBEN- EZ AZ IGAZI CSODAENZIM

A szklerózis multiplex (SM) egy progresszív betegség, amely az idegrendszert (agyat, gerincvelőt és látóidegeket) károsítja. A tünetek skálája széles: a zsibbadástól a bénulásig, sőt akár megvakulás is bekövetkezhet, a károsodás helyének és mértékének függvényében. Az SM tünetei rendszerint „jönnek-mennek“, néha akár hónapokra is eltűnhetnek. A betegség súlyossága és tünetei megjósolhatatlanok és egyénről egyénre eltérőek lehetnek.

Az SM-et az autoimmun betegségek csoportjába sorolják [1]. Ez azt jelenti, hogy az ember immunrendszere ahelyett , hogy védené a szervezetet az olyan idegen behatolókkal szemben, mint a baktériumok és vírusok, a saját sejtjei és szövetei ellen fordul, megtámadva és elpusztítva azokat. SM-ben az immunrendszer károsítja az idegeket körülvevő mielinhüvelyt, és ezáltal az idegek nem képesek hatékonyan továbbítani az üzeneteket az agyhoz a test többi részéből. Néha maguk az idegek is károsodnak. Ezek a károsodások hegszövet (szklerózis) felhalmozódásához vezetnek az agyban és a gerincvelőben.

Az orvosok és a tudósok nem tudják pontosan, hogy mi készteti a szervezetet arra, hogy megtámadja önmagát, bár sokan úgy gondolják, hogy feltehetően genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak ebben [2].
A szklerózis multiplex lehetséges okai

Mivel az SM nem genetikai betegség olyan értelemben, hogy lenne egy gén, ami okozza, mégis van némi genetikai összefüggés. Fokozza a betegség kialakulásnak kockázatát, ha az embernek SM-ben szenvedő szülője vagy testvére van. Egyes kutatók úgy gondolják, hogy amikor egy ember, aki SM-re hajlamosító génnel született kapcsolatba kerül bizonyos környezeti tényezőkkel ez kiváltja az autoimmun reakciót [2].

Azonban, hogy melyek ezek a környezeti tényezők továbbra is rejtély marad. Vizsgálatokban kimutatták, hogy az SM gyakoribb a világ bizonyos részein, főként azokon a részeken, amelyek távolabb esnek az Egyenlítőtől[3, 4]; mindemellett, ha az ember 15 éves kora előtt elköltözik a magas-kockázatú régióból az alacsonyabb kockázatú térségben, a betegség kockázata is csökken [5, 6]. Ebből a kutatók arra következtettek, hogy ha az ember ki van téve serdülőkor előtt bizonyos környezeti tényezőknek, ez hajlamosíthatja őt az SM kialakulására. A napfény hiányát (D-vitamin), toxinokat és vírusokat egyaránt lehetséges fontos tényezőknek tekintik az SM autoimmun reakciójának kiváltásában [7–9].

Az immunválasz szabályozása
Bármi is lenne a kiváltó ok, eredményképpen a keringő immunkomplexek (CIC-ek) szintje megemelkedik a vérben [10]. Egy egészséges embernél ezek az immunkomplexek azonnal kiürülnek a szervezetből; az SM-re hajlamos embereknél azonban nem tudnak kiürülni és lerakódhatnak az ideg- és izomszövetekben, gyulladást és szövetkárosodást okozva.

Vizsgálatok kimutatták, hogy ha a szervezet megszabadul a CIC-ektől, számos autoimmun betegség javulhat, az SM-et is beleértve. A keringő immunkomplexek eltávolítása megállítja az idegeket körülvevő mielinhüvely pusztulását, sőt javíthatja is az egyes idegek működését. Ennek az egyik kipróbált módja az enzimterápia [10–12].

Az enzimek eltávolítják a hulladékanyagot a véráramból, lebontva közben a káros hatású immunkomplexeket. Ez egyensúlyba hozza az immunrendszert. Az enzimek használata az immunrendszer „javítására“, az energiaszinteket is megemeli, csökkenti a fáradtságot és helyreállítja a károsodott szöveteket. Egy 300 SM-es betegeken végzett klinikai vizsgálatban az enzimterápia stabilizálta a betegséget és csökkentette a visszaesések arányát. Hasonló eredményekről számoltak be egyes esettanulmányokban, főként bromelain, papain és rutin enzimkeverékek alkalmazása mellett [13–16].

Neprinol

A Neprinol nattokinázt, szerrapeptázt, rutint, papaint, bromelaint és egyéb fehérjelebontó enzimeket tartalmazó táplálék-kiegészítő. A nattokináz egy népszerű japán erjesztett szójaételből kivont enzim, a szerrapeptáz a selyemhernyókból származó enzim , a többi enzim pedig gyümölcsökből származik. A Neprinol összeállításakor a gyulladás csökkentését, a toxinok és szövettörmelék eltávolítását és az immunrendszer szabályozását, továbbá a fibrin nevű fehérje lebontását célozták meg. Az SM kezelésében ez az erőteljes fibrinoldó hatás ugyanolyan fontos lehet, vagy talán még fontosabb, mint a CIC komplexek eltávolítása a vérből.

A fibrin a véralvadásban és a hegszövet kialakításában játszik szerepet a szervezetben. Ugyanakkor felhalmozódik az SM-es betegek károsodott idegszálaiban, a mielin lebontását követően [17–19]. A Neprinol szedése az SM-ben azáltal segíthet, hogy lecsökkenti a vér fibrin tartalmát [20, 21]. Ha kevesebb fibrin áll rendelkezésre, a szervezet nem képes olyan nagy mennyiségű hegszövetet létrehozni, ami egyben segít szabályozni a káros hatású gyulladásos folyamatokat is. A Neprinol enzimjeiről klinikai vizsgálatok azt is kimutatták, hogy lebontják a már kialakult hegszöveteket, ami potenciálisan helyreállíthatja a károsodott idegrendszerű SM-es betegek idegrendszeri funkcióit is. Egy 2004-ben végzett vizsgálatban kimutatták, hogy a fibrinszintek csökkentésével az SM-es egerek szervezetében, csökkent a betegség által károsított szövet mennyisége és az egerek élettartama is hosszabb lett [22].

Egy hatékony választás
Az SM egy nagyon egyéni betegség, amelynek a tünetei és progressziója nem határozható meg általánosan. Emiatt nem minden kezelésfajta működik az SM-es betegeknél. A Neprinol azért segít az SM-es betegeknél, mert az SM kialakulásához hozzájáruló több problémát is érint, mint pl. a fibrinfelhalmozódás, a gyulladás és a túlzottan reaktív immunrendszer. Számos SM-ben szenvedő Neprinol fogyasztó rendkívül jól reagált a kezelésre, és klinikai bizonyítékok is vannak, amelyek alátámasztják ezeket az egyéni történeteket. Tekintve, hogy igen kevés olyan táplálékkiegészítő áll rendelkezésre, amely képes hatni a tünetekre és a háttérben meghúzódó betegségmechanizmusokra is, a Neprinol kiváló kezelési lehetőség szklerózis multiplexben.

NEPRINOL ÖSSZEFOGLALÓ

A Neprinol olyan szisztémás enzim és antioxidáns keverék, amelyet kifejezetten a keringés, az immunrendszer egészséges működésének támogatására fejlesztettek ki. A Neprinol-keverék szisztémás enzimjei hasonlóak az emésztőenzimekhez, de szemben ez utóbbiakkal elsődlegesen a véráramban és nem az emésztőrendszerben kerülnek felhasználásra. A Neprinol elősegíti az endogén vérrészecskék (EBP) egészséges szintjének fenntartását. Az endogén vérrészecskék közé tartoznak az elhasznált sejtek, fibrin, zsírsavak, sarjadzógombák, valamint egyéb nemkívánatos anyagok, amelyek szokásos módon felhalmozódnak a vérben.

A Neprinolban található szisztémás enzimekhez hasonló enzimek lényegében megtisztítják a vért ezektől az endogén részecskéktől, támogatva az egészséges májműködést és egészséges szinten tartva a gyulladásos folyamatokat. Az EBP részecskék egészséges szintjének biztosítása elősegíti az optimális immunműködés és keringés fenntartását. A hatásosság kiemelkedően fontos az orvosok és betegek számára egyaránt, ezért a Neprinol a legerősebb szisztémás enzimkészítmény a világon.

A Neprinol ezt a kérdést kipróbált hatáserősséggel igyekszik megoldani, amelyet a szakorvosok is szívesen alkalmaznak. A Neprinol enzimjei jelentős mértékben különböznek a tipikus állati és növényi enzimektől. Növényi és szelektíven ható mikrobiális törzsek kombinációjából származnak. Habár ezek az összetevők rendkívül hatékonyak, a szervezet mégis jól tolerálja azokat. A Neprinol klinikai és terápiás alkalmazásra egyaránt ajánlható.

Az orvoslás területén bekövetkezett gyökeres változások következtében (a Neprinollal folytatott klinikai kutatásokat is ideértve) a szisztémás enzimeket elkezdték alkalmazni a szövettörmelékek eltávolítására a szív-érrendszerből. Ezáltal biztosítható az EBP-k alacsony szintje, ami elősegíti az egészséges gyulladásos reakciók kialakulását, és az ízületi diszkomfort érzés és merevség csökkenését. Az egészséges, kevés endogén részecskéket tartalmazó vérben a véralvadási tényezők is viszonylagosan normális szinten tarthatók. Az enzimek elősegítik az immunrendszer egészségének megtartását, amely ily módon képes kijavítani a károsodott szöveteket, sőt ami ennél is feltűnőbb, idővel kisebb adagokra van szükség a hatékonyság megtartásához.

A szisztémás enzimtermékek eddig is és továbbra is „alulalkalmazott” táplálékkiegészítők maradnak, annak ellenére, hogy használatuk sokkal régebbre nyúlik vissza, mint a legtöbb étrend-kiegészítőé. Az öregedéssel szervezetünk enzimigénye jelentős mértékben növekszik. Az enzimek létfontosságúak az erős immunrendszer, az egészséges ízületek, a jó keringés és a behatásokkal szembeni általánosan kiegyensúlyozott reakció szempontjából. A Neprinol összes enzimösszetevője növényi forrásokból származik, amelyek természetüknél fogva biokémiailag sokkal hatékonyabbak, mint azok, amelyeket az emberi szervezet hoz létre. Az enzimes táplálékkiegészítés pótolhatja ezeket az elvesztett értékes enzimeket, és megfelelő étrend, illetve testmozgás mellett drámaian csökkentheti az egészségügyi problémák széles skálájával szembeni fogékonyságot. Ha Ön a Neprinolt választja, akkor a piacon előforduló legerősebb enzimkészítményhez jut hozzá! Forrás: https://enzymus.hu/neprinol

(Megjegyzés: Magam 36. éve vagyok SM-es, más betegségem nincs, gyógyszert nem szedek, egészségesen étkezem. Kb. 2 hónapja a Nattokinázt szedem, elképesztően jó és még fogyaszt is! - Ildikó

NATTOKINÁZ ÍGÉRETES ALTERNATÍVA A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉBEN ÉS KEZELÉSÉBEN

A nattót már régóta használják a népgyógyászatban a szív- és érrendszeri betegségek kezelésére. A belőle kivont nattokináz ugyanazokkal a jótékony tulajdonságokkal rendelkezik. A erjesztett szójababból készült, és a szuper élelmiszerek között méltó helyet elfoglaló natto hihetetlenül tápláló. Fogyasztása különféle egészségügyi előnyökkel kapcsolható össze, amelyek az erősebb csontoktól, az ellenállóbb immunrendszerig terjednek. A nattokináz enzim (NK) úgyszintén hatásosnak bizonyult a gyulladások csökkentésében, és a vérkeringés javításában, de még egy sor jótékony tulajdonsággal bír.

Hogy készül a natto?
A natto népszerű étel Japánban, erős, sajtszerű illata, és ragacsos állaga van. Úgy állítják elő, hogy a Bacillus subtilis natto baktériumot hozzáadják a főtt szójababhoz. A baktériumok az enzim kiválasztásával próbálják megemészteni a szójababot.Az egyedi állagú nattót általában dió ízűnek írják le, és szójaszósszal, mustárral, metélőhagymával, vagy más ízesítőkkel együtt, illetve főtt rizzsel tálalják. A nyugati világban kevés ember hallott a nattóról, de akik egyszer megkóstolják, azok vagy utálni, vagy imádni fogják.

A natto gazdag fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, magas rosttartalommal bír, és probiotikus hatású. 100 gramm natto a következőket tartalmazza: Kalória: 212, Zsír: 11 gramm, Szénhidrát: 14 gramm, Rost: 5 gramm, Fehérje: 18 gramm, Mangán, Vas, Réz, K1-és K2-vitamin, Magnézium, Kalcium, C-vitamin, Kálium, Cink, Szelén. Kisebb mennyiségű B6-vitamint, folátot és pantoténsavat, valamint antioxidánsokat, tovább jótékony növényi vegyületeket ugyancsak magába foglal, emellett a natto probiotikus hatású.

Ezek olyan jótékony baktériumok, amelyek széles körű egészségügyi előnyöket nyújtanak. Az egyik ilyen előny a táplálék emészthetőbbé tétele, ami megkönnyíti a tápanyagok felszívódását. A kutatók beszámolója szerint a probiotikumok a gyulladásos bélbetegség, a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás tüneteinek csökkentése mellett mérsékelhetik a gázképződést, a székrekedést, továbbá az antibiotikumokhoz kapcsolódó hasmenést és puffadást. A K2-vitamin alapvető szerepet játszik a csontok egészségének fenntartásában azáltal, hogy aktiválja a csontépítő fehérjéket, amelyek elősegítik a kalcium bejutását a csontokba. A csontok megerősítésén kívül segít megelőzni a kalcium lerakódását az artériákban./b]A nattokináz egyetlen forrása a natto. Az extrahált enzimet kapszulákba töltik, vagy tabletta formában gyártják, bár Japánban por alakban is megtalálható.

[b] Milyen előnyei vannak a nattokináz szedésének?


A nyolcvanas évek előtt nagyon keveset tudtak arról a mechanizmusról, ami a natto fogyasztás által elősegíti a szív-és érrendszeri egészségét. 1987-ben Sumi és munkatársai felfedeztek egy erős fibrinolitikus enzimet, az úgynevezett nattokinázt. Azóta jelentős mennyiségű kutatást végeztek ezzel kapcsolatban Japánban, Koreában, Kínában és az Egyesült Államokban, és ezek a vizsgálatok megerősítették, hogy az enzim 275 aminosav maradék alkalikus proteázja. Más enzimekkel szemben a legmagasabb véralvadásgátló (fibrinolitikus) aktivitással rendelkezik, és növeli a szöveti plazminogén aktivátor (t-PA) felszabadulását a sejtekből, amely szintén lebontja a fibrineket. A nattokináz hasonló elven fejti ki hatását, mint a szerrapeptáz enzim, amely lebontja a felesleges, fehérjékből álló, élettelen szöveteket, szöveti folyadékot. A szerrapeptázt azonban a selyemhernyó bélrendszerében élő Serratia nevű baktérium állítja elő, amit laboratóriumban szaporítanak. Míg utóbbit a vegánok nem fogyaszthatják, addig a nattóból kivont enzimet igen.

Egészségügyi előnyök

Az alternatív gyógyászatban úgy gondolják, hogy a nattokináz előnyös szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő emberek számára, részben a vérrögök lebontásával, amelyek akadályozhatják a vérkeringést. Létezik néhány korai bizonyíték arra nézve, hogy a nattokináz jótékony a szív és az artériák egészségére nézve. Az egyik tanulmány azt mutatta ki, hogy az enzimet tartalmazó étrend-kiegészítők csökkentik a vérrögök létrejöttének kockázatát, és segíthetnek az artériák elzáródásának csökkentésében. Más tanulmányok szerint mérsékelhetik a magas vérnyomást.

Az enzim a következő állapotok megelőzésére vagy kezelése lehet alkalmas:
Angina
Atherosclerosis
Mélyvénás trombózis
Aranyér
Magas vérnyomás
Miokardiális infarktus (szívroham)
Perifériás artériás betegség
Visszér
Csökkenti az LDL (rossz) koleszterint és növeli a HDL (jó) koleszterint
Csökkenti a vér viszkozitását, javítja a véráramot és csökkenti a vérnyomást.

A Science Reportsban közzétett 2015. évi tanulmány szerint a nattokináz egyetlen, 100 milligrammos adagja, szájon át beadva, hatékonyabban képes a fibrin (a vérrögképződésben részt vevő protein) lebontására. Hatékony antikoagulánsként (vérhígítóként) működik , csökkentve a VIII-as faktor néven ismert vérrögképző protein koncentrációját.

A szív- és érrendszeri betegségek, és az agy állapota szorosan összekapcsolhatók. Az utóbbi években előtérbe került, hogy a nattokináz neuroprotektív tulajdonságokkal bírhat, amelyek megállíthatják a betegség progresszióját az ischaemiás stroke-ban szenvedő embereknél .

A Stroke folyóiratban publikált, ugyancsak 2015-ben publikált tanulmány szerint az injekcióval beadott nattokináz javíthatja az agy véráramát agyvérzés követően. Laboratóriumi egereknek három adag nattokinázzal injektáltak be az indukált stroke előtt, és a tudósok megállapították, hogy a kisebb agyi erek épek maradtak, korlátozva a szövetkárosodások terjedését.

A kutatásuk eredményei azt mutatták, hogy a nattokináz a fibrin lebomlásával hatékonyan zsugorítja az orrpolipot. A kutatók azt is megállapították, hogy a krónikus rhinitisben és az asztmában szenvedő betegek orrváladékának és a köpetének viszkozitását jelentősen csökkentette az enzom oldatával végzett inkubálás.

Lehetséges mellékhatások
A natto fogyasztása a legtöbb ember számára biztonságos. Ennek ellenére a natto K1-vitamt tartalmaz, amely vérhígító tulajdonságokkal rendelkezik. Ezért azoknak, akik már vérhígító gyógyszert szednek, orvoshoz kell fordulniuk, mielőtt nattót adnának az étrendjükhöz. Noha a nattokinázt általában jól tolerálhatónak tekintik, mellékhatásokat okozhat, és kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel.

Mivel befolyásolhatja a vérkeringést és egyes vegyület hatását, ezért bizonyos esetekben óvatosan kell alkalmazni:
Vérzéses rendellenességekkel , például hemofíliával rendelkezőknél , akiknél a nattokináz súlyosbíthatja a tüneteket.
Azoknál az embereknél, akik vérhígítót, beleértve a warfarint is szednek, elősegítheti a vérzést és véraláfutást.
Alacsony vérnyomásúaknál fejfájást, szédülést, ájulást okozhat.
Vérnyomáscsökkentő gyógyszereket használóknál fokozhatja a gyógyszer hatását.
Az enzim fogyasztását legalább két héttel a tervezett műtét előtt abba kell hagyni, hogy csökkentsük a túlzott vérzés kockázatát.
A kutatások hiánya miatt, nem szabad alkalmazni gyermekeknél, terhesség vagy szoptatás alatt.


Mennyi nattokinázt lehet bevenni naponta?
Nincsenek egyetemes irányelvek a nattokináz megfelelő felhasználására. Legfeljebb 3000 fibrin egység (FU) dózist használtak biztonságosan akár 26 hétig, bár a legtöbb gyártó napi 2000 FU-t már nem javasol. Hiányoznak a biztonságos és hatékony adagolás hoz szükséges klinikai vizsgálatok. Néhány vizsgálatban 100 mg (2000 fibrin egységnek megfelelő) nattokinázt adtak a részve naponta legfeljebb háromszor bevéve. Az enzimhez natto fogyasztásával is hozzájuthat.

Ne vegyen be túl sok nattokinázt, ha magas vérnyomás elleni gyógyszereket szed. Olyan gyógyszerekkel együtt adva, amelyek szintén lassú véralvadást okozhatnak, növelheti a véraláfutás és a vérzés esélyét. Forduljon orvoshoz, ha aszpirint alkalmaz. A legjobb a vegetáriánus kapszulát üres gyomorra, kb. egy órával az étkezés előtt beszedni.

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég