KORONAVÍRUS ELLEN

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: KORONAVÍRUS ELLEN

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2023.06.22. 12:33

facsiga írta:Köszönöm az írást.
Ahogy tudod tartsd épen a veled született immunrendszeredet.
Akiről írtam, hogy "belehalt SM-es" gyógyszerbe -próbán, annak is az előtte való lépésben a vele született immunrendszerét gyengítették be nagyon. (szteroiddal talán, nem kérdeztem meg, csak ez van a legtöbb SM "gyógyszer" alkalmazásakor)
Ebben az állapotban bármilyen vírusos fertőzés lehet végzetes.


mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Re: NEM MINDEGY, HOGYAN GONDOLSZ A BETEGSÉGEDRE!

Idézet

Szerző: facsiga » 2023.05.29. 12:48
Meglepne, ha az SM örökölhető lenne.
A hullámgenetika segíthet a kigyógyulásban az első oltásod beadási időpontja előttre.
Kíváncsi lennék melyik gént módosította az MRC-5 ,"hagyományos" oltásokban plazmának használt trutyi.
Azoknak jellemző mellékhatása az SM meg a Bechterev és más autoimmun betegségek.
Azt kellene visszaállítani az SM-et okozó oltás előttiidőpontra és megszűnhet az SM-ed.
Erre létezik a Garjajev gép és az amerikai Healy
Aki SM-es lett ilyen MRC-5 sejtvonaltól lett az
Egy magyar-svéd kutatóorvos kórbnoncnok találta meg, hogy az azonos raklapon szállított vakcinák azonos mellékbetegséget okoznak. Egyik özülük az SM. Másik a Bechterev, vagy a fehérvérúség vagy vastagbélrák.
A pfizer azt ígérte nem használja ezt az korona oltásában és mára látni, hogy használták azt is
Az oltás célja a népességcsökkentés.

facsiga
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2016.12.12. 17:06

Re: KORONAVÍRUS ELLEN

HozzászólásSzerző: facsiga » 2021.07.12. 10:06

Köszönöm az írást.
Ahogy tudod tartsd épen a veled született immunrendszeredet.
Akiről írtam, hogy "belehalt SM-es" gyógyszerbe -próbán, annak is az előtte való lépésben a vele született immunrendszerét gyengítették be nagyon. (szteroiddal talán, nem kérdeztem meg, csak ez van a legtöbb SM "gyógyszer" alkalmazásakor)
Ebben az állapotban bármilyen vírusos fertőzés lehet végzetes.
*Nem orvos vagyok, hanem sorstárs 20 éve

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: KORONAVÍRUS ELLEN

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2020.11.09. 20:29

Gyógynövény kombináció SARS CoV-2 fertőzés ellen

Egy magyar kutatócsoport vizsgálatai szerint a mediterrán bodorrózsa kivonat szövettenyészeteken gátolja az új koronavírus szaporodását, valamint pozitív irányban befolyásolja a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is.

Az új koronavírus világszerte már több, mint 43,5 millió embert fertőzött meg és több, mint 1 millió ember halálát okozta, épp ezért rendkívüli érdeklődés fordul minden olyan hír felé, ami a vírus elleni küzdelemben bevethető szerekről szól. Most a CMC Déli Klinika® kutatócsoportja arról számolt be, hogy Európában honos gyógynövények egyedi kombinációja jelentős vírusellenes hatásokkal rendelkezik.

A Dr. Jankovics István vezette kutatócsoport kimutatta, hogy a bodorrózsa (Cistus creticus) kivonata a vírusszaporodás vizsgálatához elterjedten használt szövettenyészeten (a zöld majom (Chlorocebus) veséjéből származó sejtkultúrában) semlegesíti/elpusztítja a SARS-CoV-2-t illetve jelentősen gátolja annak szaporodását. Ennek alapjána vizsgálók feltételezik, hogy a bodorrózsa-kivonat emlősök légző-rendszeri nyálkahártyáján is képes lesz meggátolni a vírusszaporodást, és megelőzni a fertőzést.

Az elért eredmények szerint a bodorrózsa nemcsak hogy gátolja a vírusok növekedését, hanem irányítja a vírusfertőzés okozta kóros immunológiai reakciókat is, így csökkenti a betegség súlyosságát. „A SARS, MERS és madárinfluenza esetében a bodorrózsa-kivonat csökkenti a szerv-károsodásokat előidéző, és sokszor halálos kimenetelű citokinvihart" - tette hozzá Dr. Jankovics István, a CMC Déli Klinika® kutatási vezetője.

Dr. Balázs Anna a CMC Déli Klinika® vezérigazgatója a bodorrózsa kivonat hatásmecha-nizmusáról azt mondta, hogy a növény nagy mennyiségben tartalmaz polifenolokat, ame-lyek gátolják a vírusok felszínén található neuraminidáz enzimet és így a vírusok nem tud-nak bejutni a sejtekbe és szaporodni1. E hatásuk révén megakadályozzák az influenza (egyéb vírusfertőzések) kialakulását2 és szignifikánsan csökkentik a felső légúti fertőzések tüneteit,2,3. A polifenolok antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásuk3 révén segítik a szervezet védekezőképességét, növelik a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét, és baktérium ellenes hatással is rendelkeznek4,5 .

A bodorrózsa hatását más gyógynövény kivonatok jelentősen növelhetik

A hatásossági és toxicitási vizsgálatok megrendelője a Fytofontana Kft. volt, amely nemcsak a tiszta bodorrózsa-kivonatot vizsgáltatta, hanem a bodorrózsa alapú oldat és az orvosi zsálya, bíbor kasvirág (echinacea pupurea), acerolok és citrusz bioflavonoidok keverékét is. A 2011-ben regisztrált és VIROSTOP néven forgalmazott szájsprayről a kutatók bizonyították, hogy az még az 1:640 arányú oldatban is gátló hatást mutat ki, amely erősebb volt az önmagában alkalmazott bodorrózsa-kivonat gátló hatásánál.

A szuharfélék bizonyos fajait és a fent említett erős vírusellenes hatású gyógynövényeket a népi gyógyászat már az ókorban használta a koronavírusos megbetegedések megelőzésében viszont eddig még nem vizsgálták alkalmazhatóságukat. A Klinikán elvégzett in vitro vizsgálatok alapján feltételezik, hogy a nyálkahártyára fecskendezett VIROSTOP szájspray olyan védőréteget hoz létre a nyálkahártyán, amellyel hatékonyan meggátolja a vírusok szaporodását és behatolását. (Forrás: CMC Déli Klinika® sajtóközlemény 2020. 10.29., Megjelent: Orvostovábbképző Szemle)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

KORONAVÍRUS ELLEN

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2020.03.17. 20:53

10 EGYSZERŰ LÉPÉS AZ EGÉSZSÉGES IMMUNRENDSZERHEZ

Eljött az évnek az a szakasza, amikor az embereknek egy tökéletesen működő immunrendszerre lenne szükségük annak érdekében, hogy elkerüljék a megfázásokat, az influenzát és általában a tél derekától az első tavaszi gyümölcsök megjelenéséig tartó „betegségszezont”. Elérhető egyáltalán ez a cél?

A piacon kapható több száz (talán ezer) olyan termék, ami azt ígéri, hogy megvéd bennünket a kórokozóktól, és az emberek kicsit zavartan állnak a választék előtt. A valóságban azonban az egészséges immunrendszert nem lehet megvenni. az egészséges immunrendszer azt jelenti, hogy egészséges test. Az immunrendszer egészsége és az általános egészség kéz a kézben járnak.

Az immunrendszer, beleértve a gyulladást vagy lázat előidéző összetevőket, az alapja a kórokozó támadók elleni védelemnek, beleértve a baktériumokat, vírusokat, gombákat és más élősködőket.

Ez egy összetett rendszer, ami sok különböző sejttípus közötti kölcsönhatásokon alapul, amik a test minden pontján megtalálhatók. Az evolúció során számos olyan mechanizmus alakult ki, amely az idegen behatolók nagyon gyors elpusztítását vagy hatástalanítását biztosítja, így akadályozva meg a kórokozó elterjedését, illetve nagymértékű elszaporodását a megtámadott szervezetben.

Ismerve a káros mikrobák gyors szaporodási ütemét (például számos baktérium tömege kb. húsz percenként megduplázódik), az azonnali reakció a test túlélése szempontjából alapvető fontosságú. Ezt az állandóan készenléti állapotban levő, a kórokozót azon nyomban felismerő és azonnal működésbe lépő rendszert immunrendszernek nevezzük.

A külső támadások kivédése mellett az immunrendszer egyes összetevői felelősek a test normál anyagcseréje során keletkező sérült, elváltozott sejtektől való megszabadulásért is. Naponta több száz, esetenként akár 10.000 rákos sejt is keletkezik a testünkben, amivel egy egészséges immunrendszer a nélkül boldogul, hogy erről tudomásunkra jutna bármi külső jel.

Az immunrendszer lehető legjobb állapotban tartása ezért kritikus. Ha ez a rendszer gyengül, nem csupán a külső behatolókkal szemben lesz védtelen a szervezetünk, hanem a saját, úgymond normális sejtelváltozásaival sem lesz képes elboldogulni. Az eredmény bármi lehet. Egy egyszerű megfázás, egy rákos daganat kifejlődése, autoimmun betegség, ami lebontja az ízületeket vagy influenza? A választék elég nagy. Csupán az ember szerencséjén múlik, hogy melyiket fogja kapni.

Emiatt nem állíthatjuk, hogy mindent megtett az egészségéért, aki megszerzett egy influenza elleni vakcinát és beadatta magának. Ez olyan, mintha abban reménykednénk, hogy biztonságban van az országunk, mert két fegyvertelen rendőrt állítottunk a palágykomoróci határátkelőhöz. Az immunrendszer egy összetett, finom, állandóan változó és folyamatosan megújító rendszer. Sok szempontból ez a kulcs az állandó egészséghez.

MIT TEHETÜNK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY IMMUNRENDSZERÜNK ERŐS ÉS EGÉSZSÉGES LEGYEN? Összegyűjtöttünk pár meglepően hatékony módszert az alábbi pontokban:
TÁVOLÍTSD EL A MÉRGEZŐ ÉTELEKET ÉS ITALOKAT AZ ÉTRENDEDBŐL
Ma az élelmiszeripari termékek több száz vegyszert tartalmaznak, amik a testünk számára nem felismerhetőek ételként. Ez azt jelenti, hogy az immunrendszer olyan külső támadókként észleli őket, amikkel foglalkozni kell. És miközben az immunrendszert azzal van elfoglalva, hogy megküzdjön a támadásokkal, amiket mi pakoltunk a testünkbe, nem ér rá foglalkozni azokkal a dolgaival, amire teremtve lett. Nincs más megoldás: olvasd el a címkéket azokon a termékeken, amiket veszel és győződj meg arról, hogy mentesek minden méreganyagtól.

Az éttermekben és a gyorsbüfékben minden esetben bőségesen használnak ipari élelmiszer alapanyagot. Emiatt egy éttermi étkezés nem más, mint az immunrendszerünk kikapcsolása 10-12 órára, teret engedve a ráknak, az influenzának vagy bármilyen betegség lehetőségének. Ez alól olyan kevés a kivétel, hogy bátran általánosíthatunk.

A MA ÁLTALÁNOSNAK MONDHATÓ ÉTREND EGY HALOM MÉRGEZŐ KEMIKÁLIÁN, ÉTELADALÉKON ÉS TARTÓSÍTÓSZEREN ALAPUL. Miközben alig 20 esztendővel ez előtt még a boltokban található termékek dobozán az összetevők listája ismert étel-alapanyagokból állt, a helyzet mára gyökeresen megváltozott. A piac elvárásainak megfelelő íz, illat, szín, állag és eltarthatóság növelése érdekében az ipar számtalan egészségkárosító szert kever az ételeinkbe.

SZABADULJ MEG AZOKTÓL A KOZMETIKAI TERMÉKEKTŐL, AMIK MÉRGEZŐ VEGYSZEREKET TARTALMAZNAK
A bőrünk ugyanolyan, ha nem nagyobb mértékben képes felvenni tápanyagokat, mint az emésztőrendszerünk. A kozmetikai ipar éppen olyan mértékben használ mérgező vegyszereket, mint az élelmiszeripar. Nézd meg a címkéket. A legtöbb testápolási cikk és háztartási termék, mint például a mosogatószerek, amiket hagyományos üzletekben megvehetsz olyan mérgező adalékokat tartalmaznak, amik fenyegetik az egészségét azáltal, hogy LEKÖTIK AZ IMMUNRENDSZERED FIGYELMÉT. Amikor ezeket a termékek a bőröddel érintkeznek, belépnek a véráramba éppen úgy, mintha megették volna őket. Mivel azonban a bőrünk nem érzi az ízeket, nem lesz hányingerünk tőlük.

CSERÉLD LE ezeket a termékeket olyanokkal, amik kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak. Ezeket az immunrendszer a saját testéhez tartozónak fog érzékelni és nem bajlódik velük. Nem könnyű méreganyagoktól mentes kozmetikumokat szerezni. Megjósolom, hogy meg fog gyűlni a bajod ezzel a ponttal. De amikor sikerül, érezni fogod a különbséget a közérzetedben, amikor egy frissítő zuhany és egy fogmosás után tudod, hogy nem mérgezted meg ismét magad egy kicsit.

Sok natúr kozmetikai bolt van már az interneten és itt-ott a városokban is. Keresd fel ezeket és kérj tanácsot, de légy körültekintő. Olvasd el a termék összetételre vonatkozó állításokat. Sok terméket úgy adnak el, hogy természetes, miközben tele van rákkeltő vegyi anyagokkal.

TÜNTESD EL A MÉREGANYAGOKAT A LAKÁSODBÓL ÉS A MUNKAHELYEDRŐL
Egy tipikus lakás tele van olyan háztartási vegyszerekkel, amik alapanyagai között számos mérgező vegyület megtalálható. Ezek éppen úgy bejutnak a levegővel és a bőrön át a szervezetbe, és éppen úgy az immunrendszerünk lefoglalása a fő kártételük, mint a kozmetikai vegyszereknek.

Cseréld le ezeket méreganyag-mentes termékekre, amik beszerezhetők akár bioboltokban, akár interneten. Amennyiben azonban olcsó megoldást szeretnél, a szódabikarbóna és az ecet évek óta tökéletesen működik a mi háztartásunkban is.Dobd ki azt az antibakteriális szappant és az ilyen kéztörlőket. Az ezekben található baktériumölő összetevők romboló hatásúak az immunrendszerre és éppenséggel azt idézik elő, hogy betegségre hajlamossá teszik a testet.

Szabadulj meg a garázsban és a lakás más pontjain tárolt festékesdobozoktól, vegyszermaradékoktól és minden légszennyező dologtól. Amennyiben a garázs a házban van, onnét is bejuthat a kipufogógáz a lakásba, ahol éltek. Találj megoldást ennek kizárására.Szellőztesd ki a helységeidet és a tüdődet A leghidegebb télben is NYISD KI AZ ABLAKOT ÉS ENGEDJ FRISS LEVEGŐT a helységbe, ahol tartózkodsz. Jó időben menj ki, sétálj egyet vagy ülj le a napsütésben és nagy levegővétellel frissítsd fel keringésed. Miközben ezt végzed, az immunrendszerednek esélyt adsz arra, hogy a teljesen a saját munkájára fókuszáljon. Emiatt javasolják az orvosok is a betegeiknek, hogy mihelyst képesek lábra állni, menjenek ki a friss levegőre.

VEDD KÖRÜL MAGAD NÖVÉNYEKKEL. Egyetlen egészséges, közepes méretű növény 10 négyzetméternyi iroda vagy lakórész levegőjét képes jelentősen javítani. A növények természetes légfrissítők. Használj növényeket a mérgező ipari spray-k helyett.

EGYÉL EGÉSZSÉGES ZSÍROKAT
Kutatások megmutatták, hogy AZ OMEGA-3 ZSÍRSAVAK CSÖKKENTIK A GYULLADÁST ÉS SZABÁLYOZZÁK A T- ÉS B-LIMFOCITÁK (AZ IMMUNRENDSZER VÉDEKEZŐ ELEMEI) MŰKÖDÉSÉT.

A halak olajában megtalálható EPA és DHA zsírsavak megoldást jelentenek számos gyulladásos problémára megfelelő mennyiségben. Amennyiben Omega-3 zsírokat adsz az étrendedhez, az megváltoztatja az immunsejtek összetételét és előnyösen hat a fagocitákra. A fagociták az immunrendszer elemei. Köznyelven falósejtek, vagy fehérvérsejtek, amelyek alkalmasak idegen anyagok, baktériumok bekebelezésére és lebontására.

MÉREGTELENÍTSD A TESTED
A NEHÉZFÉMEK ÉS MÉREGANYAGOK A TESTBEN GÁTKÉNT MŰKÖDNEK AZ IMMUNRENDSZERREL SZEMBEN. Ez az ok, amiért az egészségügyi szakértők gyakori testméregtelenítést ajánlanak. Számtalan módja van a test méregtelenítésének. A legjobbak közé tartozik a Chlorella alga fogyasztása három héten át minden hónapban. Ez a táplálkozási csoda magához köti a méreganyagokat a testben és velük együtt távozik a székletben.

Számos jelentés érkezett japán kutatóktól, akik a ledobott atombombák hatását tanulmányozták. Japánban egy Ichimura nevű orvos 1973-ban tanulmányozott állatokat és eközben megfigyelte, hogy napi 8 gramm Chlorella hatására a székletükben háromszorosára, a vizeletükben pedig hétszeresére nőtt meg a kadmium ürítése. Szintén Japán kutatók mutatták ki, hogy a Chlorella segített az urán és az ólom kiürítésében is. (Horikoshi és mások. 1979). A Chlorella más anyagok méregtelenítésében is hatékonynak bizonyult.

A dioxin (mostanában a májkrémek egyik fő alapanyaga) és a PCB (poliklórozott-difenil) eltávolításában is tapasztaltak eredményeket. Más kutatások kimutatták, hogy a fogtömések amalgámjából a testbe kerülő higany eltávolításában is hatékony a Chlorella. Néhány fogorvos a pacienseinek ajánlja a Chlorellát az amalgámok eltávolítását követően és a munkatársaiknak is, akik dolgoznak ezekkel a tömésekkel.

A testmozgás, relaxálás és a közben végzett kontrollált légzés segíti a testet a méregtelenítésben. Ellazítja, hogy az könnyebben elengedje ezeket a szükségtelen anyagokat. A masszázs, a jóga, a tai-chi, de egy egyszerű légzőgyakorlat is hatékonyabbá teszi a méregtelenítő folyamatokat.

ERŐSÍTSD MEG AZ EMÉSZTŐRENDSZERED
A belekben velünk együtt élő baktériumok nem csak az emésztésben vesznek részt, hanem komoly részt vállalnak a test normál védekező feladataiból is. Amennyiben ez a baktérium közösség megsérül vagy legyengül, az közvetlenül hatással van az immunrendszer állapotára. Nem csupán azáltal, hogy teret engednek más, velünk nem barátságos lényeknek a szaporodásra, hanem a miatt is, hogy ezek egyike-másika például vitaminokat állít elő számunkra, ha jól tartjuk őket.

JAVÍTSD AZ EMÉSZTŐRENDSZERED ÁLLAPOTÁT minden nap egy kombinált probiotikus készítménnyel, vagy egy doboz kefir elfogyasztásával. A kefir vagy aludttej egy finom és természetes megoldás, míg a kapszulázott probiotikus készítmények kényelmesek és mindig kéznél vannak, még ha rohanó életmódot élünk, akkor is. Biztosítsunk a barátságos baktériumainknak kényelmes lakást a beleinkben és meg fogják hálálni. A Chlorellával együtt, rendszeresen fogyasztva látványosan képesek eltüntetni a megszokott testi problémáinkat.

BIZTOSÍTSD AZ IMMUNRENDSZER OPTIMÁLIS EREJÉT
Az immunrendszernek határozott, gyors és erős választ kell adnia a támadásokra, de nem túl erőset. Amikor az immunrendszerünk valami oknál fogva túlreagál dolgokat, akkor olyan betegségeket fejleszt ki a testben, mint a különféle gyulladások, allergiák, vagy egyéb, un. autoimmun betegségek.

Az adaptogén kifejezés a szervezet szélsőséges fizikai és szellemi terheléséhez való alkalmazkodását elősegítő anyagok összességét jelenti. Az adaptogének támogatják az immunrendszert abban, hogy a válaszokat az optimális szinten adja. Az ilyen anyagok lehetővé teszik a test számára, hogy a fizikai, kémiai vagy biológiai behatások esetén azzal arányos választ adjanak, ami a behatás mértéke volt. Sem kisebb, sem nagyobb nem lehet.

Számos ilyen adaptogén növényt és hatóanyagot használtak az orvoslásban az elmúlt évezredek során. A legismertebbek közt vannak az orvosi gombák, a fokhagyma, a petrezselyem vagy a rhodiola rosea. Az egyik legjobb hírű növény ebben a kategóriában az astragalus.

LÁSD EL TESTED JÓL ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL
Az ásványi anyagok létfontosságú szerepet töltenek be a test normális pH értékének fenntartásában. A SZELÉN, A MAGNÉZIUM, A VAS ÉS A CINKHIÁNY PÁRBAN JÁR AZ IMMUNRENDSZER GYENGÜLÉSÉVEL. A sok biotermelésből származó zöldség és gyümölcs nyersen fogyasztása biztosítja a szervezet számára feltétlenül szükséges ásványi anyagokat illetve nyomelemeket. Az átlagember ezekhez nem jut hozzá, vagy ha hozzá is jut, nem fogyasztja megfelelő mennyiségben. Nekik létfontosságú dolog, hogy egy kiegyensúlyozott ásványi anyag kiegészítővel biztosítsák a legfontosabbakat maguknak.

A chlorella, a spirulina vagy a virágpor remek megoldás, de akár erre a célra kifejlesztett étrendkiegészítő komplexeket is választhatsz. A lényeg, hogy könnyen és jó hatásfokkal felszívódó terméket válassz. A test pH egyensúlyának eltolódása akár savas, akár lúgos irányba, az immunrendszer súlyos hiányosságait vetíti előre.

ALUDJ JÓL
Az alvás az immunrendszer fő támogatója. Egy teljes éjszakán át tartó 8 órás vagy még ennél is hosszabb alvás biztosítja a test számára azt a ciklust, ami a melatonin termelődéssel kezdődik, majd a prolaktin termeléssel folytatódik.

Ez a két hormon fehérvérsejteket állít elő, amiket makrofágokként és leukocitákként ismerünk. Ők ketten az immunrendszer létfontosságú összetevői. A nyolc óránál rövidebb alvás ellehetetleníti ezt a ciklust és éppen az immunrendszer első védőbástyáját fogja lebontani. Legyen olyan sötét, amilyen csak lehet és legyen csendes. Ne feledjük, hogy a degeneratív betegségek megjelenésének gyors növekedése egybeesik időben az elektromos lámpák elterjedésével. (Forrás: Natúr Hírek)

Ezt kaptam megbízható forrásból:

"Helló Mindenki! Csak továbbítanám a következő információt. Egy kollégától kaptam, akinek a barátja a Dr. Nigrine-ben dolgozik, ami itt a fő kórház a szigeten (Spanyolország). Nyilvánvalóan spanyolul van, szóval felolvasom és lefordítom nektek. A kínaiak már értik a COVID19 vírus viselkedését az általuk elvégzett boncolásoknak köszönhetően. A vírus jellemzője, hogy a légutakat egy sűrű váladékkal zárja el, ami megszilárdul és elzárja a légutakat és a tüdőt. Szóval rájöttek arra, hogy mielőtt bármilyen gyógyszert tudnánk alkalmazni, előtte ki kell nyitni ezeket a légutakat, hogy a gyógykezelést hatásosan alkalmazhassuk. Viszont ez is néhány napot vesz igénybe. A következőket javasolják az elővigyázatosság érdekében:

1. Igyál sok meleg folyadékot: kávét, levest, teát, meleg vizet. Emellett, 20 percenként kortyolj meleg vizet. Ez nedvesen tartja a szájat és kimossa a vírust, ami a szánkba és aztán a gyomorba kerül és bekerül a gyomorsavba. A kortyolgatással semlegesíthető a vírus még mielőtt a tüdőbe jutna.
2. Gargalizálj fertőtlenítővel! Ez lehet ecet, só vagy citrom és víz oldata. Lehetőség szerint tedd meg minden nap.
3. A vírus a hajon és ruhán tapad meg. Bármilyen mosószer vagy szappan megöli. De azonnal meg kell fürdeni vagy lezuhanyozni, miután hazaértél. Még mielőtt akár leülnél is fürödj meg vagy zuhanyozz meg. Ha nincs lehetőség a ruháidat minden nap kimosni, terítsd ki a napra. A közvetlen napfény is semlegesíti a vírust.
4. Gondosan tisztítsd meg a fémfelületeket! Mivel a vírus 9 napig életképes marad ezeken a felületeken. Figyelj, hogy kerüld el a fogók, ajtó kilincsek, stb. érintését! Gondolom, ez érvényes a saját lakásodon belül is. Figyelj rá, hogy rendszeresen és alaposan tisztán tartod őket.
5. Ne dohányozz!
6. 20 percenként moss kezet! Bármilyen szappan jó erre, ami habzik. Ügyelj rá, hogy 20 másodpercig és alaposan moss kezet.
7. Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget! Próbáld megerősíteni a cink szintedet és ne csak a C vitamin szintjére hozd fel.
8. Az állatok nem terjesztik a vírust az emberre. Csak emberről, emberre terjed.
9. Kerüld el az általános influenzát. Gondolom, mert ez alapból legyengíti az immunrendszeredet. Kerüld hideg étel/ital fogyasztását!
10. Ha valami kellemetlenséget érzel a torkodban, vagy érzed hogy kezd fájni azonnal alkalmazd a fent említetteket! A vírus így kerül a szervezetbe és a torokban ül 3-4 napig, mielőtt bejut a tüdőbe.


Sok Szerencsét Mindenkinek! Vigyázzatok Magatokra és terjesszétek ezt az infót, ha akarjátok! Ezt mondja a barátom… Szóval, több forrásból is megerősítették nekem ezeket a tényeket, ezért hiteles tanácsnak tűnik számomra, amit érdemes megszívlelni és megpróbálni bárkinek. Remélem segítettem vele! Viszlát!"

Miért pont a szappan a leggyilkosabb ellenfele a koronavírusnak?

Az alkohol alapú fertőtlenítők is hatékonyak, de a szappan tud valamit, amit azok nem. Egy szakértő magyarázza el.

Már Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-világjárvány miatt. A korábban ismeretlen kórokozó (a COVID-19) a kínai Vuhan városából terjedt el világszerte. A tüdőgyulladással járó megbetegedés pár hónap alatt több ezer halálos áldozatot szedett, több mint százezren fertőződtek meg. A vírus terjedésével és leküzdésével kapcsolatos fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

Napok óta halljuk, hogy kézmosással tehetünk a legtöbbet a koronavírus terjedése ellen. Egy kémiaprofesszor a Guardianben végre azt is elmagyarázta, hogy miért. Azon ugyanis könnyű meghökkenni, hogy miközben a koronavírus ellen nincs sem oltásunk, sem gyógyszerünk, a jó öreg szappan képes meggyilkolni. Persze hatásosak a kézfertőtlenítő folyadékok, törlőkendők és alkoholtartalmú gélek is, de egyik sem olyan jó, mint a sima szappan – állítja Pall Thordarson ausztrál kémiaprofesszor.

De miért? Mert a vírus amúgy egyszerű szerkezetének a leggyengébb pontja az RNS-t, vagyis az örökítőanyagát körbevevő lipidburok, vagyis zsírréteg (amely alatt egyébként még egy fehérjeköpenyt találunk). A szappan feloldja ezt a zsírréteget, ami pedig a vírus széteséséhez vezet. A vírus így elpusztul, pontosabban inaktívvá válik, hiszen a vírusok nem igazán élőlények – magyarázza a szakember.

Amikor köhögünk vagy tüsszentünk, a vírusokat akár két méteres távolságban is szétszórhatjuk. Ezek az apró cseppek különböző felületeken landolhatnak, és hiába száradnak meg, a vírusok aktívak maradnak. Az emberi bőr ideális felület a vírusok megtapadására, ha aztán a kezünkkel az arcunkhoz, szemünkhöz, orrunkhoz, szánkhoz érünk, megfertőződhetünk. Márpedig az emberek nagyon sokat nyúlnak az arcukhoz, két-öt percenként legalább egyszer.

A szappan nemcsak a bőrre tapadt vírust mossa le, hanem szétbontja azt a rendszert is, amely egyben tartja a vírust alkotó fehérjét, zsírt és RNS-t. Egy igazi vírusterminátor. (Forrás: hvg.hu)

HATÉKONY IMMUNTÁMOGATÁS, DE MIVEL?

A jelenlegi helyzetben néhány praktikus információ az immunvédő termékekről: mindenki tudja, hogy a megelőzés szempontjából fontos a megfelelő C-, és D-vitamin ellátottság. Azt azonban kevesebben tudják, hogy mire kell figyelni, ha immuntámogató terméket választ valaki.

Néhány gondolat arról, hogy a jelenleg kialakult helyzetben milyen anyagokat érdemes keresni, hogy az immunrendszerünket megfelelően karban tudjuk tartani. A természet nagyon-nagyon sokféle anyagot bocsájt a rendelkezésünkre, úgyhogy a teljességet meg sem lehet közelíteni. Csak kiragadnék néhány egyszerű példát, ami azért sok ember fejében benne van, hogy próbáljuk azt tisztába tenni, hogy mit érdemes ezekben az esetekben figyelni.

A C-VITAMIN termékek 99%-a aszkorbinsav különböző neveken (az aszkorbinsav csak a C-vitamin antioxidáns része), az teljesen mindegy, hogy Szent István király nevével reklámoznak valakit vagy Heisenberg-ével, a lényeg az ugyanaz. Ami a felhasználók szempontjából a kiemelt fontosságú, hogy ne tabletta legyen maga a termék, egyszerűen azért, mert a tablettázás során egy csomó biológiailag teljesen felesleges, időnként káros technológiai segédanyagokat kell használni ahhoz, hogy maga a termék összeálljon.

A jó minőség ismérve a C-vitamin esetében az, hogy nem nyomnyi mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, tehát itt a koncentráció nagyon-nagyon fontos és/vagy ideális esetben természetesen és, olyan növényi koncentrátumokat, amelyek C-vitaminban gazdagok. Itt nagyon sok esetben őrletet szoktak használni és különböző fémsókat használnak, hogy megszínezzék a tablettát, no ezeket a termékeket érdemes elkerülni.

A D-VITAMIN esetén, szerencsére ezt nagyon-nagyon sokan ismerik és keresik is. Viszont az kevésbé ismert, hogy MAGNÉZIUM NÉLKÜL A D-VITAMIN EGYSZERŰEN NEM HASZNOSUL és a magnéziumról azt kell tudni, hogy A SZERVEZET SZÁNDÉKOSAN KIÜRÍTI A SAJÁT MAGNÉZIUM KÉSZLETEIT, HOGYHA VALAKI STRESSZES, tehát, hogy napjainkban azt gondolom, hogy magnéziumot MINDENFÉLEKÉPPEN ÉRDEMES PÓTOLNI még pedig egy normális biológiai hasznosulású formát célszerű választani, az oxid és a karbonát biztosan nem az, ezeknek nagyon gyenge a hasznosulása, ezeket messze el kell kerülni.

Nem lehet univerzális tanácsot adni, de például a népszerű magnézium-citrát nagyon jó lehet, azt mindenkinek meg kell próbálnia saját magának, hogy mondjuk a magnézium-citrát is akár okoz-e hasmenést, hogyha igen, akkor mást kell választani. A bejutási formát illetően kapszula vagy krém, egyaránt jó lehet, mindenki döntse el, hogy neki mi a preferenciája.

A jó minőség ismérve és ez azért idézőjelben van, mert gyakorlatilag mi azt tapasztaljuk, hogy a szervezetben A D-VITAMIN SZINTET NEM LEHET MEGNÖVELNI K2- ÉS A-VITAMIN NÉLKÜL, tehát a szervezetben az végül is mindegy, hogy táplálkozással visszük be vagy kiegészítőkkel, de én elég kevés embert ismerek, aki mondjuk az A-vitamint pótlásra hetente többször májat és belsőségeket vagy tengeri különböző herkentyűket fogyaszt, ezért célszerű kombinált termékekben gondolkodni.

A harmadiknak pedig egy személyes nagy kedvenc, ez A GLUTATION NEVŰ MOLEKULA, ami nem túl ismert, NAGYON-NAGYON HATÉKONY IMMUNTÁMOGATÓ, viszont pont ebből, hogy nem túlismert kevesen keresik vélhetőleg sokkal könnyebben elérhető a piacon, mint az említett C-, vagy D-vitaminok.

Arról abszolút vita folyik tudományos körökben, hogy a glutation szájon át bevéve vagy egyáltalán működik-e vagy sem vagy pedig különböző trükköket kell csinálni, technológiai trükköket, mondjuk nanoemulzióba vagy liposzómába zárni a glutationt, de most ebbe nem mennék bele. A lényeg az az, hogy mindenkinek célszerű ezt kipróbálni, mert nagyon jól működik az immunrendszer támogatására.

Tehát összegezve a gondolatokat, a lényeg az az, hogy a C-vitamin esetén, hogyha aszkorbinsav alapú a termék, akkor szinte mindegy, hogy, hogy választunk, az a lényeg, hogy ne tabletta legyen. A D-vitamin K és A-val együtt ideális esetben, de magnéziumpótlás nélkül abszolút nem fog hasznosulni a D-vitamin.

A glutationál pedig az a legjobb tanácsom, hogy mindenkinek érdemes lenne kipróbálnia, mert ez egy tényleg nagyon jól működő molekula. (Forrás: Dr. Bíró Szabolcs, wisetreenaturals.hu)

A GLUTATION TEST LEGERŐSEBB GYÓGYÍTÓ ANYAGA

A glutation (GSH) az egyik legfontosabb – mindössze három aminosavból álló –vízoldékony antioxidáns molekulánk. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert anyaga, képes kisöpörni a szabad gyököket testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. Az emberi szervezet valamennyi sejtjében termelődik, növeli azok élet képességét és újjáépíti azok roncsolódott DNS-ét. Védi szervezetünket a radioaktív anyagoktól és UV sugárzástól.

A TEST LEGERŐSEBB GYÓGYÍTÓ ANYAGA. Ahogy öregszünk, azzal párhuzamosan csökken a szervezet glutation tartalma. Másképpen fogalmazva, aki fiatal szeretne maradni, annak gondoskodnia kell a glutation szint növeléséről. A GLUTATION HIÁNYA ELŐSZÖR AZ IDEGRENDSZERT ÉRINTI, MELY KOORDINÁCIÓS ZAVAROKHOZ, MAJD KÉSŐBB FELISMERŐ-KÉPESSÉGÜNK CSÖKKENÉSÉHEZ VEZET. Az eddigi KUTATÁSOK ALAPJÁN SÚLYOSABB IDEGRENDSZERI BETEGSÉGEK KIALAKULÁSÁBAN, így például A PARKINSON-KÓR, SCLEROSIS MULTIPLEX, ALZHEIMER-KÓR KIALAKULÁSÁBAN IS SZEREPE VAN A GLUTATION HIÁNYÁNAK.

Több európai kutatóközpont nemrég azt állította, hogy a bizonyítékok erősen azt sugallják, hogy ez az antioxidáns további felderítést érdemel, mint az emberi test egyik potenciális daganat elleni gyógyírja. Minthogy kimutatták gyulladáscsökkentő hatását, felgyorsíthatja a regeneráció folyamatát intenzív edzés után, és az allergia ill. az arthritisz ellen is hatásos lehet. Kimutatták továbbá azt is, hogyerős méregtelenítő hatása van, és megvédi szervezetünket a nehézfémek, gyógyszerek, a sugárzás, a cigarettafüst, az alkohol és a szennyeződések káros hatásaitól.

Hatásos lehet a vér és a máj rendellenességeinek kezelésekor is. Működés közben emeli a daganatsejtek oxigén szintjét, ez okozza a rákölő hatásának legfontosabb kiváltó okát, hiszen az oxigén a daganatsejteket megöli. A GLUTATION lényegében pajzsként védi szervezetünket a különböző külső behatásoktól (pl. UV sugárzás, radioaktív anyagok, szabad gyökök, különböző méreganyagok stb.), melyek különböző betegségek előidézői lehetnek. (Forrás: startvitamin.hu)


Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég