DOKTORNŐ, AKI KIGYÓGYÍTOTTA MAGÁT AZ SM-BŐL

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 725
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

DOKTORNŐ, AKI KIGYÓGYÍTOTTA MAGÁT AZ SM-BŐL

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2018.05.25. 19:24

Egy doktornő, aki kigyógyította magát a szklerózisból2014, October 27 - 09:58 — Hírszem

Gyógyítható a szklerózis multiplex? A New Yorki Nemzeti Szklerózis Multiplex Társaság (The National Multiple Sclerosis Society) szerint "egyelőre nem". Dr. Otis W. Brawley, az Amerikai Rák Társaság (American Cancer Society) főorvosa elmondja: "A betegség primer és szekunder progresszív formáinak kezelésére a jelenleg rendelkezésre álló lehetőségek hatásossága meglehetősen korlátozott, valamint erőteljes mellékhatásokkal rendelkeznek."A hagyományos orvoslás ezen borús kilátásai ellenére Dr. Terry Wahls-nak mégis sikerült kigyógyítania magát a kórból természetes módon, toxikus gyógykezelések nélkül. A gyógyszerek NEM jelentenek megoldást! Az SM-ben szenvedők nagy többsége átlagosan évi 30.000 dollárt költ olyan gyógyszerekre, amelyek nem nyújtanak sem reményt, sem állapotváltozást. A következőkben Dr. Wahls, aki 4 évet töltött tolószékben, megosztja velünk az ún. "Wahls-módszert", beleértve mind személyes, mind szakmai sikereit.

A kapcsolat a "szivárgó bél" és a szklerózis multiplex tünetei között: A Nemzeti Szklerózis Multiplex Társaság szerint az SM egy olyan betegség, "amelyről úgy gondolják, hogy autoimmun folyamat, amely során az immunrendszer megtámadja a központi idegrendszer egészséges sejtjeit." Amiről nem beszélnek, az az egészséges emésztés és az immunrendszer közötti kapcsolat. A helytelen táplálkozás és a stresszes életmód ún. "szivárgó bél"-hez vezethetnek. Ez azt jelenti, hogy a káros méreganyagok áthaladnak a beleken, és eljutnak a vérbe, valamint a központi idegrendszerbe.Egy, a PLOS ONE című szaklapban nemrég közzétett tanulmányban kimutatták a kapcsolatot a bélrendszer helytelen működése és a szklerózis multiplex kialakulása között.

A tanulmányt a svédországi Lund Egyetem kutatói végezték. A tanulmány vezető szerzője, Dr. Shahram Lavasani szklerózissal fertőzött egerek bélszöveteit vizsgálta, és az eredmények meglehetősen meglepőek voltak. Lavasani felfedezte, hogy a szivárgó bél érintett az SM kialakulásában. Ez a bélgyulladás ugyanis már jóval előbb látható volt, mint az SM tüneteinek jelentkezése. Ez a tanulmányrávilágít a kapcsolatra a kezeletlen bélgyulladás és az SM súlyosságának mértéke között. A továbbiakban Jonathan Landsman és Terry Wahls arról fognak beszélni, hogy hogyan lehet gyógyítani a bélrendszert, javítani az immunrendszer működését, és természetesen arról, hogy hogyan fordíthatóak vissza az SM tünetei káros gyógykezelések nélkül.

A legtöbb szklerózis multiplexben szenvedő betegnek nem mondják el az igazságot az állapotáról: A legtöbb ma született gyermek több mint 200 szintetikus vegyülettel a szervezetében jön a világra, úgymint műanyagok, nehézfémek, oldószerek és növényvédő szerek. Ahogyan növekszenek, esznek és élnek, ezek a káros anyagok még inkább felhalmozódnak a szervezetükben, károsítva a májat, a vesét és az immunrendszert. Ugyanezen mérgek az emésztőrendszert is roncsolják, aminek következtében létrejöhetnek olyan immun rendellenességek, mint a szklerózis multiplex.

Dr. Wahls minden SM beteget arra ösztönöz, hogy kerüljék a gének hibáztatását. Túl sok ember véli úgy, hogy az egészségügyi problémáiért a DNS-ük a hibás. Holott, a gének a krónikus betegségek 5-15%-áért tehetők felelőssé. A génkifejeződés (és a betegségek kialakulása) nagyrészt a saját döntéseinken múlik: Ön egészségesen étkezik? Sportol valamit, vagy sem? Hogyan csökkenti a stresszt az életében?
Más szóval az életmód, ami számít - kezdjen el változtatni még ma! Javítson a kapcsolatain, töltsön több időt a természetben!

Hogyan lehet teljesen visszafordítani a szklerózis multiplex tüneteit?: Dr. Terry Wahls az Iowai Egyetem orvosprofesszora, valamint az Iowai Veterán kórház orvosa, ahol orvostanhallgatókat és rezidens orvosokat oktat, klinikai vizsgálatokat vezet, és nap mint nap találkozik agysérülésekkel, valamint komplex, krónikus egészségügyi problémákkal.
Ezenkívül Ő egy beteg is, aki szekunder progresszív szklerózis multiplexben szenved, és akit ez a betegség 4 évre kerekesszékhez kötött. Hála a "Wahls-módszernek"-nek - amelynek alapja a funkcionális orvostudomány és a Wahls-féle diéta - mára sikerült visszaállítania az egészségét, és minden nap 5 mérföldet teker munkába menet.

A szklerózis multiplex leküzdhető megfelelő táplálkozással és helyes életmóddal.: Tudta, hogy a szklerózis multiplex hatására az agy folyamatosan zsugorodik? Mint minden aggyal kapcsolatos rendellenesség esetén, itt is arról van szó, hogy megszűnik a mitokondrium megfelelő működése, amely fokozza a tünetek jelentkezését. Ugyanakkor megfelelő táplálkozással megvédhetjük szervezetünket a betegségtől. Az egészséges zsírok, antioxidánsok és neuroprotektív (idegvédő) tápanyagok mind az agy kémiájának javítását hivatottak szolgálni.
Fordította: Dudás Anita

A szklerózis multiplex betegség a központi idegrendszerben jelentkező ún. autoimmun betegség, amely az agyat és a gerincvelőt érinti, jellemzője a vázizomzat gyengesége, látási- és egyensúlyzavarok kialakulása és szokatlan érzetek jelentkezése. A beteg sok esetben úgy néz ki kívülről, mintha kábszeres vagy részeg lenne.Az autoimmun betegségek lényeg, hogy a szervezet védekező rendszere, valamely hibás instrukció alapján a szervezet saját sejtjeit idegennek ismeri fel, és ezeket támadja. Ebben az autoimmun betegségben az agyi- gerincvelői idegrostok védőburkolatát, az ún. mielin hüvelyt támadja, amelyek károsodnak, sérülnek, hegesednek.

Minden ideg a mielinhüvellyel burkolt, amely főleg zsírnemű anyagokból áll. A mielinhüvely megléte segíti az ingerület tovaterjedését az agy és a perifériás szervek között. Ezek többek között a járás és a beszéd szabályozásában is fontosak. Mivel autoimmun betegséggel állunk szemben, ezért alegfontosabb az immunmodulálás gyógygombákkal és béta-glükánt tartalmazó szerekkel (szép eredményeket értek el az ImmuneAssist Critical Care-rel és nagy dózisú Cordyceps szedésével), valamint a bélflóra rendbehozatala méregtelenítéssel (Huminiqum, Manju, Canadian Essence, Nordic Koivu, korianderes méz) és bélflóra harmonizáló, bélflóra kolonizáló szerekkel, mint pl a Probiotic All Flora, és a Manju. Ezen kívül érdemes a központi idegrendszer támogatása is (WholeMega, VitaKrill, Cordyceps, Reishi, Moksa, Mangosztán, Neurozyme).

Az SM nevét a hegszövet (szklerotikus szövet) létrejöttéből kapta, amely kialakul az agy és a gerincvelő területén. Ha a mielinréteg, a mielinhüvely megsérül, hegszövet, kemény, meszes jellegű plakkok képződnek. A mielin védőréteg nélkül az ingerületek, az elektromos jelek továbbítása is kárt szenved. Ez a károsodás különböző, az SM-re jellemző tünetek létrejöttében fog megnyilvánulni. A szövetek rugalmasságának a megőrzése érdekében nagyban késleltethető a folyamat CoQ10 Food Complex szedésével.
Az idegrendszerben van ugyan mielin-újdonképződés is, de ennek sebessége nem képes elérni a károsodás révén pusztuló mielin védőréteg mennyiségét. A mielin-képződés sebességét meggyorsíthatjuk a Neurozyme-mal, a Cordycepsszel, a VitaKrillel és a Whole Megával.
A tünetek, azok súlyossága, és a betegség lefolyása igen változatos, mondhatni „színes” képet mutat, függően az agyi-gerincvelői hegszövet helyétől, és a mielinvesztés mértékétől.

Az orvostudomány jelenleg nem tudja pontosan mi okozza az SM betegség kialakulását. Feltételezik genetikai és környezeti tényezők szerepét a betegség kiváltásában, amelyek közül az utóbbiak az élet korai szakaszában érték a beteget. Az Sm tünetei és azok kezelése alternatív módszerekkel. A tünetek igen változékonyak, széles palettán mozognak, és mondhatjuk, hogy szinte betegről betegre változnak, de időben is változatosan, azonos betegben. Néhány jellemző tünet az alábbi, először a korai tünetek:
Izomgyengeség - gyógytornával, sok szabad levegőn végzett mozgással késleltethető
• Koordinációs zavar - bevált rá a Neurozyme (New Chapter), a Wholemega, a Cordyceps és a Reishi, Mangosztán dzsúz, AFA alga, Moksa
• Látászavarok - Sokat segít a Karotin-Koktél, és a VitaAstin, algák, Moksa
• Szemfájdalom - Zyflamend (New Chapter), Wholemega, VitaAstin, algák, Moksa
• Kettőslátás - Neurozyme, VitaAstin, goji dzsúz, algák, Moksa
A betegség előrehaladtával a tünetek közé belép az izommerevség (korál kálcium, algák, mangosztán) a fájdalom (Zyflamend, Wholemega, ImmuneAssist Critical Care, Cordyceps), a vizelet- és széklet visszatartási problémák (Aviva torna, Kriston-féle intim torna, Emóció, Manju), és az értelmi zavarok (Neurozyme, Wholemega) is.
Összefoglalva, egy SM-es betegnél a legfontosabbak:
• Méregtelenítés
• Bélflóra regenerálás (Probiotic All Flora, Manju együttes alkalmazása)
• Moksa
• Neurozyme
• Zyflamend
• Cordyceps
• VitaAstin
• Algák
• Mangosztán
• Goji
• CoQ10 Food Complex
• Wholemega és/vagy Vitakrill (felváltva is lehet, de mindig Wholemegával kell kezdeni)
• Immunmodulálás bármelyik béta-glükán tartalmú szerrel, de leghatékonyabbnak az Immune Assist Critical Care bizonyult
• rendszeres terápiás gyógytorna
• Aviva torna
• Gyógymasszázs

Tudom, hogy az alternatív módszerek bevetésével nem olcsó játék az SM kiegészítő kezelése, viszont nagyon hatékony, mert látványos javulás érezhető, de szinte minden esetben megtorpan a betegség, és nem súlyosbodik tovább.

Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég