Fogyni/hízni szeretnék!

Kedves SM-es sorstársaim! Az sgforum utódja itt indul újra. Két célt is szolgál: virtuális újság, amelyben az érdekes, jó és fontos tudnivalók, új eredmények jelennek meg. Nem utolsósorban azonban fórum nektek. Írjatok, kérdezzetek, beszélgessetek, mondjátok el a véleményeteket!
Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2022.10.02. 19:21

TERMÉSZETES ÉTVÁGYCSÖKKENTŐK

10 természetes étvágycsökkentő, amelyek segítenek a fogyásban - íme egy részletes áttekintés 10 bizonyítékokon alapuló természetes étvágycsökkentőről, amelyek segíthetnek a fogyásban.Sok fogyókúrás termék van a piacon. Különböző módon hatnak, vagy úgy, hogy csökkentik az étvágyat, gátolják bizonyos tápanyagok felszívódását, vagy növelik az elégetett kalóriák számát.Ez a cikk olyan természetes gyógynövényekre és növényekre összpontosít, amelyek bizonyítottan segítenek kevesebb ételt enni az étvágy csökkentésével, a teltségérzet növelésével vagy az étel utáni sóvárgás csökkentésével.
Íme a 10 legjobb természetes étvágycsökkentő, amely segíthet a fogyásban.

1. GÖRÖGSZÉNA
A görögszéna a hüvelyesek családjába tartozó gyógynövény. A növény leggyakrabban használt része a szárított és őrölt magok.A magok 45%-ban rostot tartalmaznak, amelynek nagy része oldhatatlan. Azonban oldható rostokat is tartalmaznak, többek között galaktomannánt. Magas rosttartalmának köszönhetően a görögszéna bizonyítottan jótékony hatással van az egészségre, például a vércukorszint szabályozására, a koleszterinszint csökkentésére és az étvágy szabályozására.

A görögszéna úgy működik, hogy lassítja a gyomor kiürülését és késlelteti a szénhidrát és a zsír felszívódását. Ez csökkent étvágyat és jobb vércukorszint-szabályozást eredményez.Egy 18 egészséges, elhízott emberen végzett vizsgálat megállapította, hogy a görögszénából származó 8 gramm rost fogyasztása hatékonyabban csökkentette az étvágyat, mint a görögszénából származó 4 gramm rost fogyasztása. A résztvevők teltebbnek is érezték magukat, és kevesebbet ettek a következő étkezésnél.
Sőt, úgy tűnik, hogy a görögszéna segíthet az embereknek csökkenteni a zsírbevitelüket. Például egy 12 egészséges férfin végzett vizsgálat kimutatta, hogy 1,2 gramm görögszénamag-kivonat szedése 17%-kal csökkentette a napi zsírbevitelt. Emellett a napi kalóriabevitelt is csökkentette körülbelül 12 %-kal.Továbbá, 12 randomizált, kontrollált vizsgálat áttekintése megállapította, hogy a görögszéna vércukor- és koleszterinszint-csökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.A kutatások kimutatták, hogy a görögszéna biztonságos, és kevés vagy semmilyen mellékhatása nincs.

ADAGOLÁS
• Teljes mag. Kezdje 2 grammal, majd 5 grammra emelje a mennyiséget, ahogyan tolerálja.
• Kapszula. Kezdje 0,5 grammos adaggal, és néhány hét múlva növelje 1 grammra, ha nem tapasztal semmilyen mellékhatást.
ÖSSZEFOGLALÓ A görögszénamag galaktomannán rostot tartalmaz. Ez az oldható rost segít csökkenteni az étvágyat azáltal, hogy növeli a teltségérzetet, lassítja a gyomor kiürülését, és késlelteti a szénhidrát- és zsírfelszívódást.

2. GLÜKOMANNÁN
A rostbevitel növelése nagyszerű módja az étvágy szabályozásának és a fogyásnak.A legismertebb oldható rostok közül a glükomannán tűnik a leghatékonyabbnak a fogyás szempontjából. Egyszerre csökkenti az étvágyat és a táplálékfelvételt.A glükomannán képes vizet is felszívni és viszkózus géllé válni, amely megkerüli az emésztést és viszonylag változatlanul eljut a vastagbélbe.A glükomannán térfogatnövelő tulajdonsága elősegíti a teltségérzetet és késlelteti a gyomor kiürülését, ami segíthet csökkenteni a táplálékfelvételt és támogathatja a fogyást.

Egy vizsgálatban 83 túlsúlyos ember testsúlya és zsírtartalma jelentősen csökkent, miután 2 hónapon keresztül 3 gramm glükomannánt és 300 mg kalcium-karbonátot tartalmazó étrend-kiegészítőt szedtek. Egy nagyobb vizsgálatban 176 túlsúlyos résztvevőt randomizáltak, hogy három különböző glükomannán-kiegészítőt vagy placebót kapjanak, miközben kalóriaszegény diétát tartottak. Azok, akik a glükomannán-kiegészítők bármelyikét kapták, jelentős súlycsökkenést tapasztaltak a placebót szedőkhöz képest.

Ezen kívül a glükomannán segíthet csökkenteni a fehérjék és zsírok felszívódását, táplálja a bélben lévő barátságos baktériumokat, segíthet szabályozni a vércukorszintet, és csökkentheti az össz- és LDL (rossz) koleszterinszintet. A glükomannánt biztonságosnak és általában jól tolerálhatónak tartják. Azonban a gyomorba jutás előtt elkezdhet duzzadni, így fulladásveszélyes lehet. Ezért fontos, hogy EGY-KÉT POHÁR VÍZZEL VAGY MÁS FOLYADÉKKAL VEGYÜK BE.

ADAGOLÁS: Kezdje napi háromszor 1 grammal, 15 PERCCEL ÉS 1 ÓRÁVAL ÉTKEZÉS ELŐTT.
ÖSSZEFOGLALÓ A glükomannán az egyik leghatékonyabb rosttípus a fogyás szempontjából. Ez az oldható rost viszkózus gélt képez, ami késlelteti a zsír és a szénhidrát felszívódását. Étkezés előtt bevéve segíthet az étvágy elfojtásában.

3. GYMNEMA SYLVESTRE
A Gymnema sylvestre egy olyan gyógynövény, amely leginkább cukorbetegség elleni tulajdonságairól ismert. Azonban a fogyást is segítheti. Aktív vegyületei, az úgynevezett gymnemic savak, bizonyítottan blokkolják az ételek édességét. Más szóval, a Gymnema sylvestre fogyasztása csökkentheti a cukor ízét a szájban és küzdhet a cukor utáni sóvárgás ellen.Egy tanulmány, amely a Gymnema sylvestre hatását tesztelte koplaló embereken, megállapította, hogy azoknál, akik szedték, alacsonyabb volt az étvágyuk, és nagyobb valószínűséggel korlátozták az ételfogyasztásukat, mint azoknál, akik nem szedték a kiegészítőt. Hasonlóképpen, a gymnemic savak képesek a bélben lévő cukor receptorokhoz kötődni, meg-akadályozva a cukor felszívódását a vérben. Ez segíthet az alacsony vércukorszint fenntartásában és a szénhidrát zsírként való elraktározásának elkerülésében. Néhány állatkísérlet is alátámasztja a Gymnema sylvestre hatását a testsúlyra és a zsírfelszívódásra.

Az egyik vizsgálat kimutatta, hogy ez a kiegészítés segített az állatoknak megtartani a súlyukat, miközben 10 héten keresztül magas zsírtartalmú diétával etették őket.Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a Gymnema sylvestre blokkolhatja a zsír emésztését, sőt, növelheti annak kiválasztását a szervezetből.Ezeket a táplálékkiegészítőket MINDIG ÉTELLEL EGYÜTT FOGYASSZA, MIVEL ÉHGYOMORRA TÖRTÉNŐ BEVÉTEL ESETÉN ENYHE GYOMORPANASZOK JELENTKEZHETNEK.

ADAGOLÁS:
• Kapszula. Naponta 3-4 alkalommal 100 mg-ot vegyen be.
• Por. Kezdje 2 grammal, és 4 grammra növelje, ha nem tapasztal mellékhatásokat.
• Tea. A leveleket 5 percig forrázzuk, majd 10-15 percig hagyjuk ázni, mielőtt meginnánk.
ÖSSZEFOGLALÓ A Gymnema sylvestre egy olyan gyógynövény, amely segíthet csökkenteni a cukor utáni sóvárgást. Aktív vegyületei segíthetnek abban, hogy kevesebb cukros ételt fogyasszon, csökkentse a cukor felszívódását a vérben, és még a zsírok emésztését is gátolja.

4. GRIFFONIA SIMPLICIFOLIA (5-HTP)
A Griffonia simplicifolia egy olyan növény, amely az 5-hidroxi-triptofán (5-HTP) egyik leg-jobb természetes forrása.). Az 5-HTP egy olyan vegyület, amely az agyban szerotoninná alakul át. A szerotoninszint növekedése bizonyítottan befolyásolja az agyat az étvágy elfojtásával.Így az 5-HTP segíti a fogyást azáltal, hogy csökkenti a szénhidrátbevitelt és az éhségszintet. Egy randomizált vizsgálatban 20 egészséges, túlsúlyos nő kapott 5-HTP-t tartalmazó Griffonia simplicifolia kivonatot vagy placebót 4 héten keresztül.A vizsgálat végén a kezelt csoportban jelentősen nőtt a teltségi szint, valamint csökkent a derék és a kar körfogata.

Egy másik tanulmány 27 egészséges, túlsúlyos nőnél vizsgálta egy 5-HTP-t tartalmazó készítmény hatását az étvágyra.Az eredmények azt mutatták, hogy a kezelt csoportban 8 hét alatt csökkent az étvágy, nőtt a teltségérzet és jelentősen csökkent a testsúly.Úgy tűnik azonban, hogy az 5-HTP kiegészítése hosszan tartó használat során némi hányingert és gyomorpanaszokat okoz.Az 5-HTP-kiegészítők bizonyos antidepresszánsokkal kombinálva növelhetik a szerotonin-szindróma kockázatát. Ne szedjen Griffonia simplicifolia vagy 5-HTP kiegészítőket anélkül, hogy konzultálna egészségügyi szolgáltatójával.

ADAGOLÁS: Az 5-HTP-kiegészítők valószínűleg hatékonyabb étvágycsökkentők, mint a Griffonia simplicifolia, mivel az 5-HTP a fő aktív vegyület ebben a gyógynövényben.Az 5-HTP adagjai 300-500 mg között mozognak, naponta egyszer vagy osztott adagokban. A teltségérzet fokozása érdekében AJÁNLOTT ÉTKEZÉS KÖZBEN BEVENNI.
ÖSSZEFOGLALÓ:A Griffonia simplicifolia egy 5-HTP-ben gazdag növény. Ez a vegyület az agyban szerotoninná alakul át, ami bizonyítottan csökkenti az étvágyat és a szénhidrátbevitelt.

5. CARALLUMA FIMBRIATA
A Caralluma fimbriata egy olyan gyógynövény, amelyet hagyományosan az étvágy elnyomására és az állóképesség fokozására használnak. Úgy gondolják, hogy a Caralluma fimbriata vegyületei növelhetik a szerotonin keringését az agyban, ami bizonyítottan csökkenti a szénhidrátbevitelt és elnyomja az étvágyat. Egy 50 túlsúlyos felnőttön végzett vizsgálat kimutatta, hogy 1 gramm Caralluma fimbriata kivonat 2 hónapon át történő szedése 2,5%-os súlycsökkenést eredményezett, köszönhetően az étvágy jelentős csökkenésének. Egy másik vizsgálatban 43 túlsúlyos embernek adtak napi kétszer 500 mg Caralluma fimbriata-t 12 héten keresztül, ellenőrzött étrend és testmozgás mellett. Azt találták, hogy a derékkörfogat és a testsúly jelentős csökkenését tapasztalták.

Emellett az egyik tanulmány a Prader-Willi-szindrómában szenvedő embereket vizsgálta, amely olyan egészségügyi állapot, amely túlfogyasztáshoz vezet. A résztvevőket 4 héten keresztül 250, 500, 750 vagy 1000 mg Caralluma fimbriata kivonat vagy placebo dózisával kezelték.A legnagyobb dózist - napi 1000 mg-ot - szedő csoportban a vizsgálat végére jelentősen csökkent az étvágy és a táplálékfelvétel mértéke.A Caralluma fimbriata kivonatnak nincs dokumentált mellékhatása.

ADAGOLÁS: Legalább 1 hónapig naponta kétszer 500 mg-os adagokban ajánlott.
ÖSSZEFOGLALÓ A Caralluma fimbriata egy olyan gyógynövény, amely segíthet csökkenteni az étvágyat. Testmozgással és kalóriaszabályozott étrenddel kombinálva a Caralluma fimbriata bizonyítottan elősegíti a fogyást.

6. ZÖLD TEA KIVONAT
A zöld tea kivonat hatékony a fogyásban, amellett, hogy sok más nagyszerű egészségügyi előnyöket kínál.A zöld tea két vegyületet tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a fogyás tulajdonságaihoz - koffein és katechinek.A koffein egy jól ismert stimuláns, amely növeli a zsírégetést és elnyomja az étvágyat.Eközben a katechinek, különösen az epigallokatechin-gallát (EGCG), bizonyítottan fokozzák az anyagcserét és csökkentik a zsír mennyiségét.

A zöld tea kivonatban található EGCG és koffein kombinációja együttesen hatékonyabbá teszi a szervezet kalóriaégetését, ami fogyáshoz vezethet. Egy 10 egészséges emberen végzett vizsgálat az EGCG és a koffein kombinációjának fogyasztása után 4%-os növekedést mutatott az elégetett kalóriákban.Bár nincs kutatás a zöld tea kivonat étvágycsökkentő tulajdonságairól embereken, úgy tűnik, hogy a zöld tea más összetevőkkel kombinálva csökkentheti az étvágyat.A zöld tea LEGFELJEBB 800 MG EGCG DÓZISBAN BIZTONSÁGOS. Az 1 200 mg EGCG nagyobb dózisai hányingert okozhatnak.

ADAGOLÁS: A fő összetevője a standardizált EGCG-t tartalmazó zöld tea ajánlott adagja 250-500 mg naponta.
ÖSSZEFOGLALÓ A zöld tea kivonat koffeint és katechineket tartalmaz, amelyek fokozhatják az anyagcserét, zsírt égethetnek és segíthetik a fogyást. A zöld tea kivonat más összetevőkkel való kombinálása csökkentheti az étvágyat és az étkezés mértékét.

7. KONJUGÁLT LINOLSAV
A konjugált linolsav (CLA) a transzzsírok egy típusa, amely természetes módon megtalálható néhány zsíros állati termékben. Érdekes, hogy számos bizonyított egészségügyi előnye van.A CLA bizonyítottan segít a fogyásban azáltal, hogy növeli a zsírégetést, blokkolja a zsírtermelést és serkenti a zsírbontást.A kutatások azt mutatják, hogy a CLA növeli a teltségérzetet és csökkenti az étvágyat.
Egy vizsgálat kimutatta, hogy 54 embernél, akik 13 héten keresztül napi 3,6 gramm CLA-t kaptak, csökkent az étvágy és nagyobb volt a teltségérzet, mint azoknál, akik placebót kaptak. Ez azonban nem befolyásolta, hogy a résztvevők mennyi ételt fogyasztottak. Ezen kívül úgy tűnik, hogy a CLA segít csökkenteni a testzsírt. Egy 18 tanulmányt áttekintő vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy napi 3,2 gramm CLA fogyasztása csökkenti a testzsírt. A tanulmányok biztonságosnak ítélik a CLA-t, és napi 6 grammos dózisig nem jelentettek mellékhatásokat.

ADAGOLÁS: Az ajánlott napi adag 3-6 gramm. ÉTKEZÉS KÖZBEN kell bevenni.
ÖSSZEFOGLALÓ A konjugált linolsav egy transzzsír, amely étvágycsökkentő hatású. A CLA bizonyítottan fokozza a zsírégetést és gátolja a zsírfelszívódást.

8. GARCINIA CAMBOGIA
A Garcinia cambogia az azonos nevű gyümölcsből származik, amely Garcinia gummigutta néven is ismert.A gyümölcs héja magas koncentrációban tartalmaz hidroxi-citromsavat (HCA), amely bizonyítottan fogyókúrás tulajdonságokkal rendelkezik. Állatkísérletek kimutatták, hogy a garcinia cambogia kiegészítők csökkenthetik a táplálékfelvételt.Ezen túlmenően, az emberi vizsgálatok azt mutatják, hogy a garcinia cambogia csökkenti az étvágyat, blokkolja a zsírtermelést és csökkenti a testsúlyt.
Úgy tűnik, hogy a garcinia cambogia a szerotoninszintet is növelheti, amely a teltségérzetet jelző agyi receptorokra hat. Ennek eredményeképpen elnyomhatja az étvágyat.Más tanulmányok azonban azt találták, hogy a garcinia cambogia nem csökkenti az étvágyat vagy segíti a fogyást. Ezért az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek.Úgy tűnik, hogy a Garcinia cambogia napi 2800 mg HCA-ig terjedő dózisban biztonságos. Ugyanakkor néhány mellékh-tásról, például fejfájásról, bőrkiütésről és gyomorpanaszokról számoltak be.

ADAGOLÁS: A Garcinia cambogia 500 mg HCA dózisban ajánlott. ÉTKEZÉS ELŐTT 30-60 PERCCEL KELL BEVENNI.
ÖSSZEFOGLALÓ A Garcinia cambogia hidroxi-citromsavat (HCA) tartalmaz. A HCA bizonyítottan hozzájárul a szerotoninszint növeléséhez, ami javíthatja a teltségérzetet. Egyes tanulmányok azonban nem mutatnak jelentős hatást ettől a kiegészítőtől.

9. YERBA MATE
A Yerba mate egy Dél-Amerikában őshonos növény. Energiafokozó tulajdonságairól ismert.Állatkísérletek kimutatták, hogy a yerba mate 4 héten keresztül történő fogyasztása jelentősen csökkentette az étel- és vízfogyasztást, és segítette a fogyást. Egy egereken végzett vizsgálat kimutatta, hogy a yerba mate hosszú távú fogyasztása a glükagon-szerű peptid 1 (GLP-1) és a leptin szintjének növelésével csökkentette az étvágyat, a táplálékfelvételt és a testsúlyt. A GLP-1 egy olyan vegyület, amely a bélben keletkezik és az étvágyat szabályozza, míg a leptin a teltségérzetet jelző hormon. Szintjük növelése kevesebb éhségérzetet eredményez.
Más tanulmányok azt is kimutatták, hogy a yerba mate más összetevőkkel kombinálva segíthet az éhség és az étvágy csökkentésében.Egy 12 egészséges nőn végzett vizsgálat kimutatta, hogy 2 gramm yerba mate fogyasztása 30 perces kerékpáros edzés előtt csökkentette az étvágyat, sőt fokozta az anyagcserét, a fókuszt és az energiaszintet. A Yerba mate biztonságosnak tűnik, és nem okoz súlyos mellékhatásokat.
ADAGOLÁS
• Tea. Igyon naponta 3 csészényit (330 ml-t).
• Por. Vegyen be naponta 1-1,5 grammot.
ÖSSZEFOGLALÓ A yerba mate egy olyan növény, amely energiafokozó tulajdonságairól ismert. Kimutatták, hogy segít növelni a glükagon-szerű peptid 1 (GLP-1) és a leptin szintjét. Mindkét vegyület növelheti a teltségérzet szintjét és csökkentheti az étvágyat.

10. KÁVÉ
A kávé az egyik legszélesebb körben fogyasztott ital a világon. A kávé és a benne lévő magas koffein-koncentráció számos egészségügyi előnnyel jár. A kávéval kapcsolatos tanulmányok azt mutatják, hogy segíthet a fogyásban a kalóriaégetés és a zsírbontás fokozásával. Ezen kívül a kávé segíthet az étvágy csökkentésében, így segítve a fogyást.

Úgy tűnik, hogy az étkezés előtt 0,5-4 órával elfogyasztott koffein befolyásolhatja a gyomor kiürülését, az étvágyhormonokat és az éhségérzetet. Ezen túlmenően a kávéfogyasztás hatására az emberek kevésbé hajlamosak többet enni a következő étkezés során és a nap folyamán, mintha nem innának kávét.Érdekes módon ezek a hatások eltérhetnek a férfiak és a nők esetében. Egy vizsgálat kimutatta, hogy 300 mg koffein fogyasztása a férfiak esetében a kalóriabevitel 22%-os csökkenését eredményezte, míg a nők esetében nem befolyásolta a kalóriabevitelt.

Ezen kívül egyes tanulmányok nem találtak pozitív hatást a koffein étvágycsökkentő hatására.A koffein akár 11%-kal is fokozhatja az anyagcserét, és sovány embereknél akár 29%-kal is növelheti a zsírégetést. Mindazonáltal vegye figyelembe, hogy a 250 mg vagy annál több koffein bevitele egyeseknél megemelheti a vérnyomást.
ADAGOLÁS: Egy csésze normál kávé körülbelül 95 mg koffeint tartalmaz.Fogyás esetén általában 200 mg koffeint, azaz körülbelül két csésze normál kávét használnak. A kutatások általában 1,8-2,7 mg/kilogramm (4-6 mg/kilogramm) testsúlyadagot alkalmaznak.Ezek az adagok azonban az egyéntől és az esetleges mellékhatásoktól függhetnek.
ÖSSZEFOGLALÓ A kávé bizonyítottan csökkenti az étvágyat, késlelteti a gyomor kiürülését és befolyásolja az étvágyhormonokat, ami mind segíthet abban, hogy kevesebbet egyél. A koffein bizonyítottan fokozza a zsírégetést és segíti a fogyást is.

ÖSSZEFOGLALÓ
Bizonyos gyógynövények és növények bizonyítottan elősegítik a fogyást.Úgy hatnak, hogy csökkentik az étvágyat, növelik a teltségérzetet, lassítják a gyomor kiürülését, gátolják a táp-anyagok felszívódását és befolyásolják az étvágyhormonokat.Az oldható rostok, mint a görögszéna és a glükomannán, nagyszerűen késleltetik a gyomor kiürülését, növelik a teltségérzetet és gátolják az energia bevitelt.
A Caralluma fimbriata, a Griffonia simplicifolia és a garcinia cambogia olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek növelni a szerotoninszintet az agyban, ami bizonyítottan növeli a teltségérzetet és csökkenti a szénhidrátbevitelt.
Eközben a yerba mate, a kávé és a zöldtea-kivonat koffeinben és olyan vegyületekben gazdag, mint az EGCG, amelyekről kimutatták, hogy csökkentik az étkezés bevitelét, befolyásolják az étvágyhormonokat és fokozzák az anyagcserét.Végül, a CLA bizonyítottan növeli a zsírégetést és csökkenti az étvágyat.Bár az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek, ezek a kiegészítők jó megközelítésnek tűnnek azok számára, akik természetesebb megközelítést szeretnének alkalmazni a fogyáshoz.
(Forrás: vegan.rocks.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2022.10.02. 14:38

(Kedves Sorstársaim! Ezzel a kúrával mindenféle szenvedés nélkül egy ruhaméretet csinosodtam és a hasamról is leapadt a fölösleg. DE IDŐ KELL hozzá, kb. 3 hónap után kezdtem csak fogyni. Mellékhatása, hogy sokkal egészségesebbek lesztek. Nagy meglepetésemre a kúrától mérséklődött a régebben még szedett gyógyszerek, leginkább az izomlazítók okozta inkontinenciám is. A tanácsok között olvasható, hogy evés közben ne igyunk vizet, mert azzal felhígítjuk gyomorsavat, csakhogy több táplálék-kiegészítőt evés közben szükséges bevenni. Ez tehát úgy módosul, hogy EVÉS KÖZBEN CSAK KEVÉS, 1-2 KORTY vizet szabad meginni, DE INKÁBB RÖGTÖN AZ ÉTKEZÉS ELŐTT VEGYÜK BE a táplálék-kiegészítőket - Ildikó)

GYÓGYULJ - és fogyj - JAPÁN VÍZKÚRÁVAL TERMÉSZETESEN!

Japánban élnek a világon a legtovább az emberek. Egészségesebben táplálkoznak, mint az európaiak, azon felül sok természetes gyógymódot használnak, mint például a vízkúra. Gyógyítási filozófiájuk azt sugallja, hogy a legjobb gyógymód a megelőzés, illetve használják a természetben rejlő ősi erőt. Egy Japánban és Ázsia több részén elterjedt ősi gyógymód az úgynevezett éhgyomra való vízivás, ami jól ismert és bevett gyakorlat az ottani emberek között.

A japán orvosi társadalom is elismeri ezt a gyógymódot, mint mellékhatások nélküli és rendkívül eredményes gyógyír sok súlyos betegségére. A JAPÁN VÍZTERÁPIA KEZELI A KÖVETKEZŐ BETEGSÉGEKET, TÜNETEKET:

fejfájás, testi fájdalom, szívrendszeri és vérnyomás panaszok, reumatikus panaszok, túlsúly, asztma, tüdőbetegségek, különféle gyulladásos folyamatok, vese- és vizelési betegségek, anyagcsere- és emésztési zavarok, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenfajta szembetegség, daganatok Maga a vízkúra módszere rendkívül egyszerű és bárki könnyedén elvégezheti. A kúrához nem ajánlatos klóros, esetlegesen más szennyeződésekkel is teli csapvizet inni, sem ásványvizet. A legjobb a tisztított csapvíz.

A VÍZKÚRA LÉNYEGE: IGYON VIZET ÉHGYOMORRA!

Reggel, ahogy felébred, első dolga legyen (még fogmosás előtt), hogy éhgyomorra igyon 4-6 pohár (0,8-1,2 liter) vizet egyszerre.
Csak ~1 óra elteltével reggelizhet meg!
Súlyosabb betegségek esetén a kúrát az első hetekben napi 3x később napi 2x ajánlatos elvégezni. Minden esetben fontos, hogy a vízivás előtt és után egy órával ne együnk semmit.
Lefekvés előtt 2 órával ne igyunk üdítő italt vagy alkoholt.

Akinek nehezére esik meginni ennyi vizet egyszerre, használja a fokozatosság elvét és napról napra növelje a mennyiséget. Előbb-utóbb hozzá fog szokni. Ha nem tudjuk egyszerre meginni ezt a mennyiséget, a felénél tartsunk egy 2 perces szünetet és aztán folytassuk tovább.

Krónikus betegségek esetén, mint pl. ízületi gyulladás, ajánlott, hogy az első héten csak három napig csinálják a kúrát, majd a második héttől minden nap. A vízkúránk nincsenek mellékhatásai, az első néhány napon kellemtelen lehet a sok víz a gyomorban, de ez pár perc után elmúlik, majd néhány nap után megszokjuk. Természetesen a reggeli vizeletürítés sokkal intenzívebb lesz és ez a mennyiség megindítja a reggeli székletet is. Nagyon ritka esetben érezhet fejfájást vagy kisebb kellemetlen érzést az első pár napban, de ez a méregtelenítés jele, a szervezet küzd azért, hogy megszabaduljon a felhalmozódott mérgektől.

Természetesen napközben megismételhetjük a kúrát 2x-3x is, fontos, hogy előtte és utána egy órával ne együnk és ne feledkezzünk el a só beviteléről sem: minden 4.-5. pohár vízhez (vízivás előtt) vegyünk a szánkba a nyelv alá 15 percig egy teáskanálnyi (négy öt nagy szem Himalája) jó minőségű kezeletlen étkezési natúr sót, ne nyeljük le, a többsége szívódjon fel a nyálkahártyán. Ami nem szívódik fel azt ki kell köpni.

Hihetetlen, de ez az egyszerű vízkúra (+ helyes étrend, mozgás, hit, vonzás) pár hónap alatt , cukorbetegségből, magas vérnyomásból (talán a rákból is) gyógyított ki számtalan embert, sikertörténetek sora született meg. Jó mindennapi szokásokat kell kialakítani! Aki nem szenved semmilyen súlyos betegségben az is nagyszerűen fogja érezni magát és jelentős energiaszint emelkedést és állapotjavulást fog tapasztalni.

A kúra ugyanis tisztítja a vastagbelet és elősegíti, hogy a tápanyagok felszívódjanak, segíti a fogyást, lassítja az öregedést, regenerálja a sejteket, kimossa a mérgeket a vérünkből, bőrünk feszes és sugárzó lesz, energiával töltődünk fel, segít leküzdeni és elviselni a stresszt, segíti a nyirokcsomó működését és a gyulladások leküzdését, erősíti szerveinket és immunrendszerünket is.
Jókor igyál:
15 perccel a (fő) étkezések után, tilos innod vagy enned bármit is 2 óra hosszat;
– az idős személyek, vagy azok, akik valamilyen egészségügyi probléma miatt nem képesek reggelente, üres gyomorra annyi vizet meginni, kezdhetik kisebb vízmennyiséggel a kezelést, fokozatosan növelve a dózist az előírt értékig.


Ezek az eljárások hozzásegítenek ahhoz, hogy kigyógyulj a jelenlegi betegségedből, mint ahogy ahhoz is, hogy egészséges életet élj – biztatnak a tudósok.

Mennyi ideig kell „vízikúrát” végezz, betegséged függvényében?
– magas vérnyomás orvoslására 30 napos kúra;
– gyomorhurut esetén 10 napos kúra;
– cukorbetegség esetén 30 napos kúra;
– székrekedés esetén 10 napos kúra;
– tüdőbaj esetén 90 napos kúra szükséges;
– ízületi gyulladás esetén, az első héten 3 napos kúra, míg a második héttől kezdve mindennapi kezelés ajánlott.

Ami igencsak fontos, a kezelésnek nincsenek mellékhatásai – állítják a szakemberek. Egyetlen szokatlan dolog állhat fenn, a kúra kezdeti fázisában: a gyakori vizelés, ami nem jelent problémát.
További tanácsként azt ajánlják a tudósok, hogy érdemes napirenden, rutinos tevékenységként folytatni a „vízkúrát”, az egészséges és aktív életmód megtartásának érdekében. Sose fogyassz vizet étkezés közben!

Ez az egyetlen kikötése és aranyszabálya kúrának. Hogy miért? Felsorolunk néhány igencsak megfontolandó érvet számodra, ha te is ezen személyek közé tartoznál:
– az elfogyasztott víz megkeményíti a gyomorban a bevitt táplálékot, főként hogyha az zsíros volt;
– a víz hatására lelassul az emésztés, pontosabban a gyomor emésztőenzimjei felhígulnak a folyadék hatására, így képtelenek lesznek elvégezni a feladatukat. – A gyomorsav által keltett reakciók során, az ételekből kiválasztott szerves anyagok helyett a „lötty” szívódik fel, amely lerakódik a belek falára, később zsírszövetté alakulva és kedvezve a rák kialakulásának.
(Forrás:watercure.com, közzétette vizmegoldas.hu, kép egeszsegsuli.ewk.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2022.09.05. 13:45

ÁLLÍTSD MEG A HÍZÁST, ÉS SZABADULJ MEG A PLUSZ KILÓKTÓL!

Az elhízást bélbaktériumok okozzák
Ha szabadulni szeretnél a túlsúlyodtól, akkor meg kell ismerned a kiváltó okát. Mára a tudósok bebizonyították, hogy az elhízást a beleinkben elszaporodott káros baktériumok okozzák. Ha valaki sok cukrot, és könnyen lebomló szénhidrátos ételt fogyaszt, akkor az ezekkel táplálkozó baktériumok szaporodnak el a beleiben. Ez pedig nemcsak plusz kilókkal jár, hanem ugyanezek a bacik okozzák az ételek utáni sóvárgást is. Ez pedig egy öngerjesztő folyamatot hoz létre, aminek a hízáson kívül számtalan betegség is lehet a következménye.

A sikeres fogyás kulcsa - a bélflóra helyreállítása[imageright]

Bármilyen módszert választunk, amíg a beleinkben a hizlaló Firmicutes baktériumok vannak túlsúlyban, addig nem tudunk tartósan lefogyni. Amint azonban a „jó” (Bacteriodetes) baktériumokat kezdjük el táplálni és szaporítani, csökkenthetjük a sóvárgásainkat, és a hízási hajlamunkat is. Tehát hiába próbálsz fogyni, ha a bélflórád baktériumainak egyensúlya felborult, hasztalan lehet a mozgás és a koplalás is. Mert amíg a hizlaló baktériumok vannak túlsúlyban a beleidben, addig minden falatnyi ételből további tartalékokat halmoznak fel zsír formájában. A megoldás, a bélflórád helyreállítása lehet.

Hogyan gondoskodhatsz a bélflórádról?[imageright][/imageright]
Ha a bélflóra helyreállításáról van szó, sokan egyből gyógyszerekre gondolnak. Pedig több természetes módszer létezik, amelyek segítenek megőrizni annak egyensúlyát! A probiotikus élelmiszerek rendszeres fogyasztásával vigyázhatsz a hasznos bélbaktériumaidra. Sőt, a kísérletek szerint, a fermentált (savanyított, erjesztett) zöldségekben – pl. káposzta, uborka, paprika –, valamint a joghurtban fellelhető Lactobacillus fermentum és Lactobacillus amylovorus kúraszerű bevitelével, két hónap alatt, jelentősen csökkenthető a testzsír.

Van olyan természetes étrend-kiegészítő, mely támogatja a bélflóránkat és segít szervezetünknek megszabadulni a felszaporodott kilóktól. Tartalmazza a baktériumflóránk helyreállításához szükséges probiotikumokat és prebiotikumokat, így megőrzi a természetes egyensúlyt. Ezenkívül a termékben található különleges, nagy koncentrációjú hatóanyagok csökkentik az étvágyat, gátolják a zsír és a szénhidrát felszívódását, valamint zsírégető hatásúak. Érdemes megvizsgálnunk, hogy melyek ezek…

[b]Tudtad?
A kísérletek szerint, a savanyított tejtermékekkel a szervezetbe bevitt Lactobacillus gasseri baktérium hatására 3 hónapon belül jelentős fogyás érhető el? (Forrás: eletero.info, kép anatur.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2020.10.01. 09:19

Fogyástámogatás CLA-val.

A CLA egy tudományosan megfogalmazott kifejezés, illetve rövidítése a konjugált linolsavnak. Majd látni fogjuk hogy a célja az egésznek az, hogy minél kevésbé legyen érthető, de ez gyakorlatilag a sáfrányos szeklicemagolajat takarja. Ez egy Magyarországon is termesztett növény, tehát könnyen hozzáférhető és nem is tekinthető drágának.

A lényeg a lényeg, hogy a CLA a piacon kapható termékeket tekintve 100%-ban kapszulázott sáfrányos szeklicemag-olajat tartalmaz, hogy vegyünk egy piaci példát, hogy ez, hogy működik a valóságban, hogyha valaki CLA-t szeretne fogyasztani az vehet 60 kapszulát, amiben cirka 30 g olaj van, ez 6900 Ft-ba kerül, ami literjére, literre átszámítva, olyan 207.000 Ft-ra jön ki.

Hogyha ugyanezt olajként megvenné 1 literbe és nem kapszulában, hanem mondjuk egy kávés kanállal fogyasztaná napi szinten ugyanúgy 900 g-ra számolva az 5600 Ft, tehát gyakorlatilag ez az olaj, a sáfrányos szeklicemagolaj kapszulázva 3660%-kal drágább kapszulázva. Nem is nagyon kell ragozni, hogy mi az egésznek a lényege, mindenki döntse el, hogy, hogy szeretné ezt fogyasztani, de az kétségtelen, hogy sokkal olcsóbb, hogyha valaki olajként fogyasztja nem pedig kapszulázva a CLA-t.

A lényeg a lényeg, hogy a CLA a piacon kapható termékeket tekintve 100%-ban kapszulázott sáfrányos szeklicemagolajat tartalmaz, hogy vegyünk egy piaci példát, hogy ez, hogy működik a valóságban, hogyha valaki CLA-t szeretne fogyasztani az vehet 60 kapszulát, amiben cirka 30 g olaj van, ez 6900 Ft-ba kerül, ami literjére, literre átszámítva, olyan 207.000 Ft-ra jön ki.

Hogyha ugyanezt olajként megvenné 1 literbe és nem kapszulában, hanem mondjuk egy kávés kanállal fogyasztaná napi szinten ugyanúgy 900 g-ra számolva az 5600 Ft, tehát gyakorlatilag ez az olaj, a sáfrányos szeklicemagolaj kapszulázva 3660%-kal drágább kapszulázva. Nem is nagyon kell ragozni, hogy mi az egésznek a lényege, mindenki döntse el, hogy, hogy szeretné ezt fogyasztani, de az kétségtelen, hogy sokkal olcsóbb, hogyha valaki olajként fogyasztja nem pedig kapszulázva a CLA-t. (Forrás: wisetrenaturals.hu)

https://wisetreenaturals.hu/videok/fogyastamogatas-cla-val-assunk-melyebbre?utm_source=54386-F%C5%90%20CRM%20LISTA&utm_campaign=717173--%2010.01.%20Vide%C3%B3sorozat%20ertes%C3%ADt%C5%91%2078.%20r%C3%A9sz%20kik%C3%BCld%C3%A9se%20fel%C3%ADratkoz%C3%B3knak%21%20%40biro.szabolcsrol&utm_medium=20724-email&utm_content=-%2010.01.%20Vide%C3%B3sorozat%20ertes%C3%ADt%C5%91%2078.%20r%C3%A9sz%20kikuldese%20fel%C3%ADratkoz%C3%B3knak%21%20%40biro.szabolcsrol

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2020.04.28. 20:39

12 élelmiszer, amitől beindul a fogyás – 50 kalóriát sem tartalmaznak!

Kevés az olyan ember, akinek testsúlya életkorához, neméhez, magasságához képest optimálisnak nevezhető, éppen ezért érdemes lenne fontolóra venni, hogy mit és hogy kell enni azért, hogy a súlyfölöslegből kevesebb legyen. Most ebben segítünk, így következzen 12 olyan élelmiszer, amiben sok tápanyag van, de kalóriában szegények.

1. Zöldpaprika: Egy zöldpaprika átlagosan 20 kalóriát tartalmaz, viszont számtalan vitamint és rostot, amelyek segítenek az emésztés beindításában, valamint a zsírégetésben, Emellett még van benne B6-vitamin, és folsav, amelyek csökkentik a gyulladásokat és a keringési betegségek esélyét.
2. Karfiol: A karfiol is remek zöldség, hiszen egy kisebb méretű fej alig 3 kalóriát tartalmaz, ami gyakorlatilag semmi, és mégis tele van hasznos rostokkal. Érdemes megpárolni, fűszereket hozzáadni, majd az egészet pürésíteni.
3. Spenót: Egy jó marék spenótban épp, hogy elfér 7 kalória, emellett bővelkedik folsavban, Omeg-3-ban, segít csökkenteni a szív- és érrendszeri problémákat, valamint a csontritkulást.

4. Savanyú uborka: Egy közepes méretű savanyú uborka 8 kalóriát tartalmaz, emellett enyhén sós és savanykás íze miatt csillapítja az étvágyat, ezzel gátat szabva a falási rohamnak.
5. Spárga: Négy darab spárga összesen 12 kalóriát tartalmaz, és amellett, hogy nagyon egészséges, még ráadásul finom is.
6. Brokkoli: Egy fej brokkoliban csak 13 kalória van, ezért bátran lehet fogyasztani, főként a fogyni vágyók számára kiváló választás. És még rákellenes hatása is van a brokkolinak, ugyanakkor nem elhanyagolható a benne lévő kalcium-mennyiség sem.

7. Gomba: 4-5 gombafej alig 15 kalóriát tartalmaz. Az előnye a gombának, hogy többféleképpen is el lehet készíteni, sok benne a rost, a jó minőségű szénhidrát és a fehérje, ezért ajánlott gyakrabban fogyasztani, így érve el az optimális testsúlyt.
8. Cukkini: Két felkockázott cukkini mindössze 18 kalóriát tartalmaz, amellyel remekül lehet helyettesíteni a tészta és laskaféléket, hiszen megpárolva, vagy sütve finom köretet lehet összedobni, ami mellé már csak egy szelet roston sült csirkemell kell.
9. Káposzta: Egy kisebb fej káposztában 19 kalória van, lehet nyersen, vagy főzve is fogyasztani. Sok benne a tápanyag és vitamin, amelyek védik a sejteket a káros hatásoktól.

10. Parmezán: Egy evőkanál parmezán 21 kalóriát tartalmaz. Leginkább az ételek plusz ízesítésére érdemes használni, mert így meg nem fog senkit veszélyeztetni az elhízás. Emellett a parmezán sok a kalciumot és fehérjét tartalmaz, amelyek szerepet játszanak az izmok növekedésében.
11. Humusz: Egy evőkanál humuszban 23 kalória található. Ez az étek remek növényi fehérje és kalcium forrás, amelyből egyszerre több adagot is meg lehet enni, mert szinte egyáltalán nem hizlal.
12. Ananász: Egy szelet érett ananász 28 kalóriát, és számtalan vitamint, antioxidáns, gyulladáscsökkentő enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a zsírégetésben. Az ananász remekül enyhíti az étvágyat, mivel az édes íz laktató hatást vált ki. (Forrás: filantropikum.com)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.10.19. 11:23

(Figyelem, SM betegeknek csak a szelíd, fokozatos diéták javasoltak, ellenkező esetben állapotuk romolhat - Ildikó)

A leghatékonyabb diéta - Igyunk vizet, nyeljünk levegőt!

Eddig azt hittem, aki fogyni akar, annak nem kell mást csinálnia, mint kevesebb és kalóriaszegényebb ételeket ennie, mint azelőtt, persze ha már túlsúlyos, elhízott az ember, nem árt a kemény koplalás. Sokféle böjt ismert, az egyik leggyorsabban ható fogyókúrás diéta, amelyik napjában mindössze nyolc pohár vizet engedélyez, kiegészítve multivitamin- és ásványi anyag tablettákkal. Ám vannak, akik nem elégszenek meg a vízzel, ihatóbbra vágyva, szívesebben szürcsölgetnek zöldség- vagy gyümölcslevet, ők azok, akik a folyadékdiétát választották. Ismert a változó diéta, amely a páros napokon fehérjeszegény, de szénhidrát dús ételt javasol, páratlanokon pedig kizárólag ivólét.

A tojásdiéta szimpatikus számomra, mert nemcsak főtt tojások szerepelnek az étrendben, hanem sovány halak, saláták, zöldségek, nem túl édes gyümölcsök, néha tehéntúró, pirítós és cukor nélküli kávé is. A húst fogyasztóknak zsírszegény húsokat ajánlanak. Ha diétára adnám a fejem, talán mégis a haldiétát választanám, ez egy fehérjedús, szénhidrát- és zsírszegény étrend, melyet szigorúan betartva, hetente 1-1,5 kg-mal lennék könnyebb.

Az amerikai diéta jellemzően vitamindús, kevés szénhidráttal, fehérjével és zsiradékkal. Ez két hét alatt mínusz három kilót jelent. A „jó közérzet” diéta fehérjében dús, zsírban mérsékelt, szénhidrátban viszont szegény étrendet engedélyez. A vegyes diéta ugyancsak alacsony „fűtőértékű” étrendet javasol.

A kondíciódiéta nagyon szigorú, tíz napon át szegény kosztot engedélyez, például az első napon két almát, a hatodikon 1- 1,5 liter tejet 3 darab kétszersülttel, a nyolcadik napon pedig fél kiló párizsit. Ettől az önmegtartóztatástól a fogyás kb. 3-4 kilogramm.

A húsdiéta a fehérjében gazdag, valamint a szigorított - irodai és a vacsora - diéták ugyancsak bőségesek fehérjében, ugyanakkor zsírban és szénhidrátban szegények. Akárcsak a kímélő diéta, mely hetekig eltarthat. A bizarr diéta szénhidrátban szegény, ugyanakkor fehérjében és zsírban dús étrendet engedélyez, és hetente cirka 1 kiló súlyveszteséggel jár, miközben finomakat eszünk. A vegyes diéta vegyes étrendet jelent, a kombinált diéta kezdetben teljes koplalást, majd fokozatosan tartalmasabb ételeket ajánl.

Az almaecet-diéta bármeddig tarthat, heti fél kilogramm fogyást jelent, ha minden étkezés előtt 1 evőkanál almecetet elkeverünk egy pohár vízben és megisszuk. A gyors diéta mindössze három napig tart, annál szigorúbb, hasonlóan a hétvégi diétához, amely ugyancsak erősen kalóriaszegény ételeket engedélyez.

Mivel a diéták lényege, az, hogy korlátozzuk kalória bevitelünket, ezért nem árt vigyáznunk a gyümölcsökre, mert egyik-másik túl édes, viszont az nem igaz, hogy a savanyú grépfrút fogyasztana, vagy az azonos mennyiségű hús kevésbé hizlaló, mintha ugyanannyi krumplit ennénk, de az sem állja meg a helyét, hogy a pirítós kenyér kevesebb kalóriát rejt magában, mint a pirítás nélküli. Viszont keveset együnk a B-vitaminban gazdag, becsapós hüvelyesekből, mert felérnek egy-egy kalóriabombával.

Vannak, akik nehezen tudják rászánni magukat a diétás kosztra, vannak, akik rövid ideig koplalnak, és vannak, akik kitartóan sanyargatják magukat. Vannak, akik étrendjükből elűzik a szénhidrátot és/vagy a zsiradékot, de vannak olyan kúrák, amelyek a különböző olajban gazdag magvak fogyasztását, és olyanok is, amelyek a csokoládé evését javasolják, vagy olyanok is, melyek csak a gyümölcsevést ajánlják. Vannak, akik a fogyás érdekében bár sokat esznek, de evés után, hogy kijöjjön belőlük az étel, alaposan meghánytatják magukat.

Sokáig lehetne még sorolni a diétás, koplalási ötleteket, nekem mégis az az ajánlás nyerte el legjobban tetszésemet, amelyik a kilók lefaragására, az éhségérzet csillapítására a levegőevést javasolja, vízívással kombinálva. Az, hogy a legolcsóbb, nem vitaható, a levegőből annyit nyelhetünk, amennyit csak akarunk, nem kerül pénzbe. Bár az is igaz, hogy becsapjuk vele a szervezetünket, ezzel a pótcselekvéssel jól átverjük a gyomrunkat, és ha túl sokat harapunk a levegőből, böfögést okozhat. (forrás: erzsebetrosta.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.10.01. 09:12

7 tipp búzaliszt helyett. A legjobb alternatívák

A liszt gyártása közben a búzaszemeket őrlik, eltávolítják a csírát, a korpát, így egy rostban szegény liszt lesz az eredmény. Amikor ezt elfogyasztod, a tömény szénhidrátból álló liszt gyorsan emésztésre kerül, tápanyagai cukorrá alakulva felszívódnak, és hirtelen megemelik a vércukorszintet. Ez a megtermelt „üzemanyag” hamar el is fogy. Ha ez bekövetkezik, akkor a vércukorszint visszazuhan, és emiatt újra éhes leszel. Ez a folyamat nem tesz jót a fogyókúrádnak és az egészségednek sem. Most 7 olyan alternatívát mutatunk, ami hatékonyan segíti a fogyókúrádat, és színtiszta egészség.

Liszt helyetti alternatívák

1. LENMAGLISZT: Készítése során a lenmagból kipréselik az olajat, majd lisztté őrlik. Nagy mennyiségben tartalmaz Omega- 3-at, ami fontos szerepet játszik a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében, és csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintjét is. Ezen kívül gazdag A, B, C, D és E vitaminban.

2. KÓKUSZLISZT: Kókusznak a húsából készítik el, amit kiszárítanak, zsírtalanítanak, majd finom porrá őrölnek. Végső állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Különlegesen gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, fehérjében és rostban is. 60% rosttartalma van, ami kimagasló. ( a búzakorpának 30%)

3. RIZSLISZTFehér és barna rizsből is készülhet. A barna sokkal lágyabb ízű, igazán kellemes a sütemények ízvilágához, és nagyon jól használható omlós tésztákhoz. Tojásallergiában szenvedők nyugodt szívvel fogyaszthatják a rizslisztből készült ételeket, ugyanis nincs szükség tojásra, ha rizsliszttel sütünk.

4. MANDULALISZT: Gyártása során a hámozott mandulát addig őrlik, míg por állagú nem lesz. Szénhidrát és a cukortartalma igen alacsony, rostokban és fehérjékben gazdag, gluténmentes. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat és rostot. Magas a fehérjetartalma, ezért ketogén ételek alapanyaga is lehet.

5. TÖKMAGLISZT: A liszt készítése során először megtisztítják a magot a héjától, majd hidegen kisajtolják belőle az olaját. A fennmaradó anyagot őrlik finomra. Nagy E vitamin tartalma van, gazdag ásványi anyagokban, fehérjében és magas a vastartalma is. Inkább sós ízű ételek készítéséhez ajánlott.

6. SZEZÁMLISZT: Hidegen préselik a magokat, majd a préselés után fennmaradt zúzalékot őrlik. Nagyon gazdag ásványi anyagokban vas, mangán, magnézium és kimagaslóan sok benne a kalcium. Főleg azoknak ajánlott, akik gluténre érzékenyek, cukorbetegségben vagy érrendszeri betegségben szenvednek.

7. SUPER LOWCARB LISZTKEVERÉK: Minőségi, természetes alapanyagokból készült mandula és tökmag lisztkeverék. Nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, gluténmentes. Nem fogsz tőle hízni, nem terheli meg a testet, és ami fontos, hogy bűntudat nélkül fogyaszthatod a nap bármely szakában. Nagyon gyorsan elkészíthető, nincs macera, csak egészség. Ajánlott fogyókúrázóknak, diétázóknak, cukorbetegeknek, glutén érzékenyeknek és mindazoknak, akik egészségesen szeretnének élni úgy, hogy odafigyelnek a testükre. (Forrás: Hillvital.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.09.19. 11:42

Aschner-diéta soványaknak

A vegetáriánus táplálkozás nem mindenki számára ideális: Az alapvetően növényi alkotóelemekre építő, teljes értékű táplálkozás jelentősége nem vitatható. Ám vannak olyan emberek, elsősorban a vékony alkatúak, akiknek ez a diéta kevésbé való. Közülük sokan bizonyára csodálkoztak már, hogy hiába a nyers koszt és a barna kenyér, mégsem válnak életerősebbé. A bécsi orvos, Bernhard Aschner már a XX. század elején tisztában volt ezzel.[/b]

A természetgyógyászat szívesen beszél kivezetésről, méregtelenítésről, az anyagcsere tehermentesítéséről és savtalanításról, mint a krónikus betegségek megfékezésének előfeltételeiről. Ennek megfelelően általában a táplálkozási ajánlásokat is úgy alakítják ki, hogy az előtérben a „lúgos koszt” álljon. Lúgos koszt azonban ebben az értelemben nem létezik, hiszen akkor szappanízű lenne. Legföljebb lúgképző vagy túlnyomóan lúgos kosztról beszélhetünk.

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a vékony, aszténikus testalkatúak ezzel a táplálkozási formával nem túl jól boldogulnak. Az erősen vegetáriánus és sok gabonával dolgozó kosztot többnyire érzékeny emésztőrendszerük nem jól tűri. A nagy nyerskoszt-arány „lehűti” őket, és csak tovább erősíti amúgy is fennálló fázékonyságukat.

Ezt felismerve alakította ki Bernhard Aschner úgynevezett „tonizáló diétáját”. A tonizáló itt azt jelenti, hogy serkentő, erőt adó. Ez a módszer főként azoknak a pácienseknek javasolható, akik gyengeségi állapotokban és különféle érzékenységekben szenvednek. Többnyire aszténikus testalkatúakról van szó, akik karcsúak, gyakran fáznak, a lábuk sokszor hideg. A nők hajlamosak a hólyaghurutra, a férfiak inkább prosztatabántalmakra. Mivel esetükben általában nyirokgyengeség is fennáll, gyakran alakul ki náluk torok-fül-orr fertőzés, de a hörgőik is érintettek lehetnek. Az ilyen típusok gyakran lelkileg is nagyon érzékenyek, rendkívül intelligensek és művészi hajlamaik vannak.

A mész és a zöldség nem való nekik?: Aschner tonizáló diétája első látásra sok szempontból ellentmond annak, amit a modern táplálkozástudomány egészségesnek nevez. Egy helyen például azt írja, az olyan divatos táplálkozási irányzatok, mint a vegetarianizmus vagy a nyers koszt a maguk fehérjeszegény, sótlan és fűszermentes diétájával pontosan ellentmondanak a roboráló, azaz erősítő koszt előírásainak. A „mész és zöldség” alapú diéták az anyagcsere oly gyakori túlterheltsége esetén biztosan jól beválnak, de sovány, vérszegény, aszténikus testalkatú, gyenge típusoknál nincs helyük.

Nekik inkább húsra, csekély mennyiségű alkoholra és fűszerekre van szükségük ahhoz, hogy javuljon az étvágyuk, magukra szedjenek néhány kilót, jobb legyen a vérképzésük, feszesebb a bőrük, és egyáltalán erősebbek legyenek. Ezek ősi tapasztalatok, Olaszországban például azok a szegények, akik nem jutottak elegendő húshoz, borral serkentették a vérképzésüket.

A[b] tonizálás és erősítés leghatékonyabb szerei közé tartozik a babkávé i[/b]s, amennyiben mértékkel élvezik. Az aszténikus gyomor kezelésében döntő szerepet játszik a gyors gyógyulásban. Ilyen gyomorállapot mellett a sok tej, víz és gyümölcslé fogyasztása gyakran inkább hátrányos – írja Aschner. A müzli helyett sonkás zsemlét ajánl, babkávéval.

Nincs általánosan ideális táplálkozás: Az egész első hallásra furcsának tűnik, holott Aschnernek abban igaza van, hogy mindenki számára ideális, egyedül üdvözítő táplálkozási módszer nem létezik. Ez mindig az adott személy testalkatától és általános állapotától függ.

Ha ezek után egyenként szemügyre vesszük Aschner tételeit, a tejhez való kritikus hozzáállásával egyet lehet érteni. A mind gyakoribb tejcukor-érzékenységtől eltekintve a tejfehérje megterheli a nyirokrendszert. Ez főként gyerekeknél vezet fokozott fertőzésre való hajlamhoz, mandulagyulladáshoz, középfülgyulladáshoz és állandó orrduguláshoz. Azt is tudjuk, hogy a tej főként emésztőszervi megbetegedések esetén inkább árt, mint használ. Sok krónikus bélbeteg ezért ösztönösen is kerüli.

Az elegendő vas jelentősen hozzájárul az életminőség javításához: Ami a húst illeti, a szigorúan vegetáriánus koszt rizikófaktort is képviselhet. Főként a már említett vékony testalkatúak hajlamosak amúgy is vas-, B-vitamin- és folsavhiányra, ha hús nélkül táplálkoznak.

Manapság rengeteget foglalkozunk a legkülönfélébb, egzotikus vitaminokkal és nyomelemekkel. Mindeközben hajlamosak vagyunk megfeledkezni a vasról, amely egyaránt nélkülözhetetlen a vérképzéshez, a szervezet oxigén­ellátásához és az immunrendszer zavartalan működéséhez. Holott a kielégítő vasbevitel jelentősen hozzájárul az életminőséghez. Ugyan vannak jó vasforrásnak számító növényi táplálékok, például a fekete ribizli, a zeller- és paradicsomlé, a vér vasszintjének normalizálására azonban ezek önmagukban általában nem elegendőek. A mérsékelt húsfogyasztás – a legjobb, ha természetes tartásból származó állat húsát esszük – heti egy-három alkalommal az étrendbe iktatva nagy segítséget jelent. Ennek nemcsak a hús magas vastartalma az oka, hanem az is, hogy a benne lévő vas – máig megmagyarázhatatlan okokból – úgy tűnik, jobban felszívódik.

A homociszteinvitával összefüggésben manapság sokat teszünk a kielégítő B6-, B12-vitamin- és folsavbevitelért is. Bár a homocisztein szintje túl sok állati eredetű fehérje fogyasztására megemelkedik, a szigorúan vegán étrendet követőknél általában magasabb a homocisztein szintje, mint a normálisan táplálkozóknál. Ez megfelelő mennyiségű B-vitamin és folsav fogyasztásával ellensúlyozható. A vegetáriánus aszténikus testalkatúak ehhez nemigen jutnak hozzá, főként akkor nem, ha emésztőrendszerük nem működik tökéletesen.

Azalkoholról általában az a vélemény, hogy heti legföljebb három-öt pohár ital sorolható a „nem ártalmas” kategóriába. A sok alkoholt fogyasztóknál jellemző a vér besűrűsödése, ami a megnövekedett hematokrit értékekről ismerhető fel. A vérsejtek ilyenkor megnövekszenek, a vér sűrűbbé válik. Így Aschnernek valószínűleg ebben a kérdésben is igaza van: az alkoholnak nyilvánvalóan vérképző szerepe van. Ettől függetlenül is bizonyos alkoholféleségek, például a száraz sherry, elősegítik a gyomorsavképződést, ami főleg érzékeny emésztőrendszer vagy étvágytalanság esetén nem hátrány.

Erősít-e a zsír és a babkávé?: A fentieken túl Aschner az erősítés részeként javasolja a kielégítő zsírellátást is. Ebben is igaza van. Természetesen – bár ezt ő nem hangsúlyozza – ügyelnünk kell a zsiradékok megkülönböztetésére: értékes növényi olajakat kell fogyasztanunk, mint amilyen a repceolaj, az olíva- vagy a lenolaj, illetve még mértékkel vajat. Ettől eltekintve az állati eredetű zsiradékokkal takarékosan kell bánnunk. A transzzsírokat, amelyek főként hevítési és keményítési folyamatok során keletkeznek, teljesen kerülnünk kell.

A babkávéról mindeddig azt tartottuk, hogy nincs helye az egészséges diétában. A gyomor­égésben vagy bőrbetegeségekben szenvedők valóban rosszul reagálnak rá, ugyanis a savasító hatású pörkölt anyagok megterhelhetik az anyagcserét, és így ronthatják a tüneteket. Ennek hatására a reumatikus panaszok és a bőrbajok is rosszabbodhatnak. Ezenkívül úgy tűnik, a kávé enyhén megemeli a Helicobacter pylori baktériumfertőzés arányát. A szűretlen kávé a koleszterinszintet növeli.

A sonkás zsemle és a babkávé nem jellemezhető igazán egészségesnek. Bizonyos esetekben azonban ez az étkezés hasznosabb lehet, mint az úgynevezett egészséges táplálkozás Ezzel szemben Aschner a kávéban található keserű anyagokat az izom- és emésztőrendszer működését, valamint az emésztőnedvek felszabadulását serkentő hatásúnak tartja, ez pedig nagyon hasznos lehet főként székrekedés és bélrenyheség esetén. A kávéban lévő koffein ezenkívül javítja az agy, a szív és a vesék vérellátását.

A táplálkozástudomány újabban azt mutatta ki, hogy a kávéban bőven találhatók polifenolok, olyan másodlagos növényi hatóanyagok, amelyek csökkentik a vérzsírokat és a vércukorszintet, illetve erősítik az immunrendszert és rákmegelőző hatásúak. Egy amerikai tanulmány szerint a mérsékelt adagban fogyasztott kávé csökkenti a bélrák előfordulásának esélyét. Ebben tehát megint csak egyetérthetünk Aschnerrel: aki szereti a kávét és mértékletesen él vele, annak ez az ital erősítő- és tonizálószert jelenthet.

A fűszerek erősítik a napfonatot
. Az is igaz, hogy az erős fűszerek serkentőleg hatnak a vérellátásra és az emésztőrendszer működésére. Aschner – az ájurvédához hasonlóan – agyömbérre esküszik, mellette pedig olyan, keserű anyagokat tartalmazó növényekre, mint az ezerjófű vagy az üröm. Ezek nemcsak a renyhe emésztőszervek működését aktivizálják, hanem a napfonatot is erősítik. Ez utóbbi a hasüregben található, vegetatív – azaz tudatosan nem befolyásolható – idegrendszerünk részeként, és közérzetünket alapvetően befolyásolja. „Vegetatív disztónia“ névre hallgat az a szervi okokkal nem magyarázható, ám életminőségünket jelentősen rontó betegség, amelyet állandó nyugtalanság, idegesség, szorongás és a lelki egyensúly hiánya jellemez. Az érintett betegek állapotában fontos szerepe van a napfonat és a hozzá közel található gyomor terheltségének.

Modern Aschner-diéta: mint a mediterrán étrend: Mindebből az következik, hogy a vegetárius túlsúlyú teljes értékű táplálkozás megfelelő a civilizációs betegségekben – diabétesz, szív- és érrendszeri betegségek, reumatikus bántalmak – szenvedő emberek többségének, főként akkor, ha testalkatuk atlétikus vagy piknikus. Ezenkívül számos aszténikus testalkatúhoz is illik ez a fajta táplálkozás. Ha azonban éveken át teljes értékűen és nagy szemű gabonát fogyasztva táplálkoznak, azt vehetik észre, hogy nem érzik magukat igazán jól. Mégis folytatják, mert mindenkitől azt hallják, ez az egészséges.

Az ilyen embereknek a táplálkozás módosítása javasolható. Számukra igen hasznosak lehetnek Aschner tanácsai, de figyelembe kell venni a történelmi változásokat. A múlt század 20-as éveiben a népesség nagy része valódi szegénységben élt, így a túlsúly és a ma elterjedt civilizációs betegségek nem álltak az orvostudomány érdeklődésének középpontjában. Ezzel szemben az erősítésnek, az energiafokozásnak a mainál jóval nagyobb jelentősége volt.

Hasonlóképpen tanácsos Aschner némiképp rusztikális javaslatait a modern táplálkozástudományi felismerésekhez és a gyakorlati tapasztalatokhoz igazítani. Ha ezt következetesen végigvisszük, akkor elérkezünk ahhoz a koszthoz, amelyet manapság általánosan egészségesnek ismernek el: a mediterrán diétához sok zöldséggel, illatos zöldfűszerekkel, gyümölcsökkel, olivaolajjal, hallal, fokhagymával, hagymával, kenyérrel, tésztafélékkel és rizzsel, valamint csekély mennyiségű, az étkezéshez fogyasztott vörösborral. (Forrás. Aschner-diéta soványaknak

A vegetáriánus táplálkozás nem mindenki számára ideális: Az alapvetően növényi alkotóelemekre építő, teljes értékű táplálkozás jelentősége nem vitatható. Ám vannak olyan emberek, elsősorban a vékony alkatúak, akiknek ez a diéta kevésbé való. Közülük sokan bizonyára csodálkoztak már, hogy hiába a nyerskoszt és a barna kenyér, mégsem válnak életerősebbé. A bécsi orvos, Bernhard Aschner már a XX. század elején tisztában volt ezzel.

A természetgyógyászat szívesen beszél kivezetésről, méregtelenítésről, az anyagcsere tehermentesítéséről és savtalanításról, mint a krónikus betegségek megfékezésének előfeltételeiről. Ennek megfelelően általában a táplálkozási ajánlásokat is úgy alakítják ki, hogy az előtérben a „lúgos koszt” álljon. Lúgos koszt azonban ebben az értelemben nem létezik, hiszen akkor szappanízű lenne. Legföljebb lúgképző vagy túlnyomóan lúgos kosztról beszélhetünk.

A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a vékony, aszténikus testalkatúak ezzel a táplálkozási formával nem túl jól boldogulnak. Az erősen vegetáriánus és sok gabonával dolgozó kosztot többnyire érzékeny emésztőrendszerük nem jól tűri. A nagy nyerskosztarány „lehűti” őket, és csak tovább erősíti amúgy is fennálló fázékonyságukat. (M.L. , forrás: Természetgyógyász magazin, XIII. évfolyam 9. szám)
-

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.08.18. 10:05

Hogyan tudod a cayenne paprikát a fogyáshoz felhasználni?

A legtöbb embernek a Cayenne paprikáról, vagy az abból készült Cayenne-borsról, az izzasztóan csípős ételek jutnak először eszébe. Azzal csak nagyon kevesen vannak tisztában, hogy a fogyókúrát, zsírégetést is hatékonyan segítheti. Több tudományos kutatás alátámasztotta már, hogy a Cayenne paprika megfékezi az éhséget, felturbózza az anyagcserét és segít több kalóriát elégetni. Cikkünkben részletesebben bemutatjuk ezeket a kutatásokat, de szó lesz arról is, hogy miként lehet a Cayenne paprikát okosan beépíteni a fogyókúrás étrendbe.

Kicsi a (Cayenne-) bors, de erős: A Cayenne paprika a Capsicum nemzetségbe tartozik, Közép- és Dél-Amerikában őshonos. Egyéb elnevezései: angol paprika, aranybors, ördögbors, amerikai paprika, cayenne bors, guineai bors. Közeli rokona a jalapeño paprikának és a kaliforniai paprikának, meghatározó eleme a délnyugat-amerikai és mexikói konyhaművészetnek. A vékony húsú paprikának megtévesztően enyhe illata van, de emögött erős, tüzes íz rejtőzik.

A Cayenne paprikát gyakran megszárítják és megőrlik, majd fűszerként használják a különböző fogások ízesítésére – ez a Cayenne-bors, ami valójában tehát nem is bors. A koreai, szecsuáni és a többi ázsiai konyhákban is gyakran használják a paprikát ételfűszerként, frissen vagy szárítva, egészben vagy őrölve. A kapszaicin a Cayenne paprika aktív hatóanyaga, ami „erejét” adja. Ezt az anyagot a paprika ereiben található mirigyek termelik és számos pozitív egészségügyi hatással bírhat, például használják az izom- és ízületi fájdalmak enyhítésére. A Cayenne paprikát az azték és maja civilizációk már több ezer éve ismerték és használták gyógyítás céljából, illetve a hagyományos kínai és ayurvedikus gyógyászat is alkalmazta a keringési problémák, gyomorfájdalmak kezelésére.

Hogyan segíti a Cayenne paprika a fogyást? Elárulja sok-sok kutatás…: A Cayenne paprika fő aktív hatóanyaga a kapszaicin. A kapszaicin a paprika félék csípős ízéért felelős. Kutatások szerint ez egy termogenikus vegyület. A termogenikus vegyületek segíthetnek az anyagcsereszint fokozásában, illetve az éhségérzet csökkentésében.

Kevesebb sóvárgás: Egy 2014-es tanulmány kimutatta, hogy akik chilipaprikát fogyasztottak minden étkezésnél, azok fokozott teltségérzést tapasztaltak és csökkent az étel utáni sóvárgásuk is. Az eredményekből a kutatók arra következtettek, hogy a kapszaicin képes lehet elnyomni az éhséget. Ez a kalóriabevitel csökkenését és a súlyvesztés elősegítését eredményezi.

Gyorsabb anyagcsere: Egy még 2003-ban publikált kutatás szerint a friss chilipaprikát fogyasztó embereknél növekszik a metabolikus ráta, és ez a hatás a fogyasztást követően akár 30 percig eltarthat. A metabolikus ráta a test energia-felhasználásának sebességét mutatja, más szóval azt, hogy milyen gyorsan képesek a sejtek a táplálékot energiává alakítani. Ha gyorsabb az anyagcserénk, akkor jóval valószínűbb, hogy a testünk a tápanyagokat energiává alakítja, nem pedig zsírként raktározza.

Egy 2012-ben közzétett, 20 korábbi kutatás eredményeit összegző tanulmány szerint a kapszaicin bizonyítottan növeli az anyagcsere sebességét. Azok az emberek, akik egy hónapon át szedtek kapszaicin tartalmú étrend-kiegészítőt, naponta kb. 50 kalóriával többet égettek el. Ez hosszú távon kifejezetten fontos segítséget jelenthet a testsúlycsökkentésben.

Több elégetett kalória: Az anyagcsere felpörgetése mellett a Cayenne paprika csípőssége révén is segíti a kalóriaégetést. A Cayenne paprika a szervezetbe bejutva megemeli a testhőmérsékletet. A megemelkedett testhőmérsékletet a szervezet igyekszik lehűteni. Ettől beindul a test kalóriaégetése. Egy 2011-es kutatás alapján a fűszeres ételeket nem kedvelő emberek nagyobb mértékű fogyást tudtak elérni, ha elkezdtek kapszaicin tartalmú kapszulákat szedni.

Hogyan iktasd be étrendedbe a Cayenne paprikát?: Számos módja van a Cayenne paprika fogyasztásának. Főzhetsz vele ételeket, de nem biztos, hogy ezt egyszerű feladat lenne minden egyes nap megoldani. Vásárolhatsz Cayenne port is, amit vízbe, smoothie-ba vagy fehérje shake-be keverhetsz. A friss chilipaprikából naponta kb. 28 gramm, a szárított fajtából napi 1 gramm elég a kívánt hatás eléréséhez.

Ha nem kedveled a Cayenne paprika ízét, akkor próbáld meg hozzáadni olyan ételekhez, melyek alapból intenzív ízekkel rendelkeznek. Adj egy keveset belőle curry-s ételekhez, ragukhoz, chilihez vagy mexikói ételekhez. Valószínűleg a legegyszerűbb, legkényelmesebb módszer a Cayenne étrend-kiegészítőként történő felhasználása. 30-120 milligrammos kapszulák szedése javasolt, napi 1-3 alkalommal.

Forró vízben feloldva úgynevezett Cayenne bors teát is készíthetsz. Egy pohár tisztított forró vízben oldd fel a Cayenne borsot. Iható így tisztán, de ízesíthetjük még mézzel és citrommal is. Akinek érzékeny a gyomra a csípős ételekre, az teheti paradicsomlébe vagy sárgarépalébe is, illetve ne fogyassza éhgyomorra. Ne felejtsd: a Cayenne paprika extra löketet adhat a fogyásnak, de minden a helyes étrenddel és rendszeres testmozgással kezdődik! Ezután következhetnek a praktikák és étrend-kiegészítők. (Szerző: Szegedi László, forrás: netamin.hu)

Totem58
Adminisztrátor
Hozzászólások: 724
Csatlakozott: 2016.09.22. 18:11
Tartózkodási hely: Nyíregyháza

Re: Fogyni/hízni szeretnék!

HozzászólásSzerző: Totem58 » 2019.07.20. 15:34

Ne dőljünk be a fogyókúrás "csodaszereknek"

A fogyasztószerek piaca a legfertőzöttebb a világon, a reklámozott fogyasztószerek 95%-a megtévesztő, nem tudja azt, amit ígér, csak kidobjuk rá a pénzt, és a csodát várva nem fogyunk semmit. Ne hagyjuk magunkat rászedni, segítünk.

Átnéztük az Amerikai Egészségügyi Hivatal (NIH.GOV) ajánlásait, amelyek több évtized kutatási eredményeit foglalják össze, íme néhány példa olyan hatóanyagokra, amelyeket nem ajánlanak, mert bebizonyosodott, hogy hatástalanok, nem segítenek fogyni: béta-glukán, karnitin, arginin, kapszaicin, hoodia, yohimba, kálcium, guargumi, stb. – mégis mindet árulják jelenleg is.

Még több probléma van a rengeteg illegálisan hozzáadott hatóanyaggal, amiket úgy kevernek bele, hogy a címkén nem is szerepelnek. Ezek a fő felelősök azért, hogy évről évre több tízezer ilyen szereket fogyasztó ember fordul orvoshoz májkárosodás miatt. Amerikai orvosok évről évre figyelmeztetéseket adnak ki ezen szerek ellen, de szélmalomharcot vívnak. A legfrissebb ilyen veszélyesnek minősíttt hatóanyag a nagy dózisú zöld tea kivonat, amit előszeretettel kevernek fogyasztószerekbe. A zöld tea nagyon egészséges gyógynövénynek számít, de a nagy dózisú, koncentrált kivonata bizonyítottan károsítja a májat.

Vannak azonban olyan hatóanyagok, amelyek tudományos kutatások által igazoltan segítenek fogyni, és a biztonságosságukat is tesztelték. Egyik sem csodaszer,diéta és mozgás nélkül nem segítenek ezek sem: nincs olyan erős hatásuk, hogy maguktól égessék a zsírt, csak segítenek olyankor, amikor mozgással vagy diétával megindítjuk ezeket a folyamatokat – ezeket a marketingesek szerényen elhallgatják.

Amennyiben komolyan eldöntöttük, hogy diétával és/vagy mozgással elkezdjük a fogyókúrát, a következő hatóanyagok segítenek:
- Zsírbontás: Garcinia Cambogia (segíti a zsírbontást, ezzel segíti fogyókúránkat – ne vegyünk belőle ész nélkül, hátha több tabletta több zsírt bont, mert nem így működik a dolog).

-Szénhidrát semlegesítés: Gymnema Sylvestre, fehérbab kivonat (gátolja a cukrok felszívódását a belekben, ezáltal nem csak a feldolgozott kalóriákat csökkenti, hanem a cukorbetegséget is enyhíti).

- Tápanyagok felszívódásának gátlása: együnk minél több grapefruitot a fogyókúra alatt, kutatások bizonyítják, hogy csökkenti a tápanyagok felszívódását, ezáltal csökkenti a bevitt kalóriák számát. Ne együk szív- és egyéb fontos gyógyszerekkel egyszerre, mert azok felszívódását is gátolja.
- Éhségérzet csökkentése, tápanyagok kiürítése: Útifű maghéj, glucomannan, chitosan– ezek mind növényi rostok, amelyek folyadék hatására megdagadnak bennünk, csökkentik az éhségérzetet, zsírt és egyéb tápanyagokat kötnek meg és ürítenek ki belőlünk, így segítenek a fogyásban.

- Száműzzük a finomított cukrokatotthonról, használjunk helyettük 0 kalóriás édesítőszereket: a legjobb a stevia és eritrit kombinációja, vagy az aszpartam. (Máté Csongor, egeszsegbolt.hu)


Vissza: “Sclerosis Multiplex - MáSképp”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég